Atvadas no krūts barošanas

29. Dec 2014, 21:32 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Pirms mēneša nospraudu sev mērķi atradināt dēliņu no krūts. Teikšu vienu - tas nav viegli ne man, ne dēliņam.

Pats svarīgākais bija atradināt no nakts barošanas, jo vēl savos 15 mēnešos mazais pa nakti modās ik pēc divām stundām. Tas tomēr izdevās un nepilnu divu nedēļu laikā mazais sāka izgulēt visu nakti.

Tad arī pienāca laiks atradināšanai no krūts arī pa dienu. Šobrīd ir izdevies krūts ēdināšanas reizes samazināt līdz četrām reizēm (pirms tam krūtu prasīja ik pēc stundas). Mazais pie krūts tiek no rīta, vakarā un pirms un pēc diendusas.

Tas bija smags periods, jo mazulītim bija grūti pierast pie jaunā režīma un, domāju, ka viņam bija grūti saprast, kāpēc mamma nedod tik pierasto ja viņa ir tepat blakām. Arī man pašai tas bija ļoti grūti, jo esmu no mammām, kura negrib apbēdināt savu mazuli un dzirdēt viņa raudas un tāpēc bieži vien gribējās padoties un iedot viņam tik kāroto krūti. Bet es sapratu ka to vajag izdarīt un viss.

Viens no 2015. gadam izvirzītajiem mērķiem ir atradināt dēliņu no krūts pa visam un to vēlos izdarīt līdz marta mēnesim, jo tad būs jāatsāk darba gaitas.

Visām māmiņām novēlu, lai Jaunajā gadā ir daudz spēka un lai viss, ko darat, sokas!

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 30. Dec 2014, 17:25

Pirmajā naktī piedāvāju ūdentiņu, bet no tā atteicās. Domāju būtu bijis labs palīgs knupītis, bet mazais rakaris no tā atteicās īsi pirms gada jubilejas. Liels palīgs bija tētis. Kad mazais pamodās, tad pie viņa devās tētis un viņam lieliski sanāca mazo nomierināt. Pirmajā naktī iedevu krūti vienu reizi. Nākošajā naktī mazais cēlās tikai uz to vienu reizi. Trešajā naktī, kad mazais cēlās uz ēšanu, pie viņa gāja tētis un ceturtajā naktī mazais vairs nemodās. Šat tad pa nakti pamostās, bet es pie mazulīša neeju, viņš paknosās pa gultiņu kādas 10 minūtes un pats iemieg.

30. Dec 2014, 11:21

Sakar'ar mūsu plāniem, arī es eju pamazām uz atradināšanu. Izmēģināju sākumā nedot naktī, tad tētis cēlās, bet kaut kā īsti mums negāja. Tad pa dienu cenšos vispār nedot-tik no rīta un vakarā, arī pa nakti, kad pieceļas. Piens ar vairs neražojas tā k;a agrāk, jūtu, ka pamazām ejam uz finišu.

Ilvija82 Ilvija82 30. Dec 2014, 10:33

Rainers jau no 4 mēnešiem ar visiem nākošiem zobiem čuč visu nakti!