№13 Lana: Attiecības ir kā zieds, kas patstāvīgi jākopj

№13 Lana: Attiecības ir kā zieds, kas patstāvīgi jākopj

05. Feb 2015, 10:42 Cielavinna Cielavinna

Nr. 13- Lana

Attiecības ir kā zieds, kas patstāvīgi jākopj, jo savādāk tas nokaltīs un tā pat ir ar attiecībām. Mīļums, runāšana, sapratne vienam pret otru, uzdrīkstēšanās un pārsteigumi, šīs visas darbības palīdz mums nepazaudēt vienam otru, pat tajos brīžos kad ir ļoti grūti.

Lielu lomu mūsu attiecībās spēlē tieši pārsteiguma efekts, jo man patīk redzēt to prieka dzirksti otra acīs. Mans reālists kurš ar abām kājām stāv uz zemes to novērtē, lai gan citreiz caur dusmām, bet viņam patīk.

Kopā mēs esam jau septiņus gadus un ir bijušas divas reizes, kad viņa un mana rīcība mūs pārsteidza uz urrā!

Es būdams cilvēks, kuram ļoti patīk visādas atrakcijas, loterijas u.c., nolēmu, ka visu mūsu lielo ģimeni jāpiesaka vienā jogurta konkursā. Visai ģimenei piekodināju, kāds jogurts jāpērk, kur jāriģistrējas. Vis darbiņš izdarīts un jāgaida rezultāts. Pienāca tā liktenīgā diena, kad notika pirmā izloze un mēs vinnējām. Lieli bija mūsu prieki, bet es vienā dusmu uzplūdumā mūsu čekus biju izmetusi ( nesanāca pieriģistrēt), ko tagad darīt? Miskasti ar čekiem biju izmetusi no rīta un vakarā gājām meklēt uz to brīdi vērtīgo mūsu miskastes maisu. Visvairāk visā šajā mani pārsteidza tas, ka draugs  būdams tāds pareizs līda miskastē iekšā un palīdzēja meklēt. Tas bija tāds kauns, jo tā bija vasara un Kauguros cilvēku uz to brīdi daudz un viņi iet un skatās uz mums, viens vīrietis smaidot pateica, ka tur neko garšīgu neatradīsim. Lieki piebilsts, ka neko neatradām un nācās iet runāt ar veikala vadītāju, kur bijām pirkuši to jogurtu. Gala rezultātā visu atradām un pienācīgi izbaudījām balvu.

Savukārt es kā liela ceļotāja, nopirku ceļojumu, draugam nepasakot uz kurieni, vienīgais ko pateicu, ka siltas drēbes nebūs vajadzīgas. Galamērķi viņš uzzināja lidostā, jo tur jau nevar viņu ievest ar aizsietām acīm, kāds vēl padomās, ka nolaupu. Brīdis kad uzzināja uz kurieni mēs dodamies noraksturojams tā: dusmas, izbrīns, prieks. Dusmas tāpēc, ka napateicu uz kurieni, izbrīns par manu izvēli, prieks par gaidāmām septiņām saules pilnām dienām.

Kopumā ir jāmāk vienam otru ik pa laikam pārsteigt, iepriecināt, lai interesantāka dzīve, jo rutinā ātri mīl piezagties.

Kā jau pašā sākumā minēju attiecības ir jākopj, lai tās neiznīkst. Ik pa laikam tās ir jāatsvaidzina.

Nezinu vai mēs skaitamies orģināli vai nē, bet mūsu saraksts ir šāds:

1. Runāšana. Vienmēr ir jāizrunājas, ja kaut kas nomāc vai nepatīk otra rīcībā. Dotajā brīdī mums palīdz mūsu prieka kastīte, kas nedēļas laikā ir piepildīta un svētdienas laikā iztukšota. Mēs spējam atrast to, kas mums palīdz kļūt labākiem vienam pret otru, jo mūsu ikdiena ir noslogota, ka brīžiem liekas, ka mājās esi 21:00 un nav laika nekam. Mēs mācamies savu idienu iekārtot tā, lai atrastu stundu vienam priekš otra.

2. Kopēja nodarbe. Man ļoti gribējās iet ar viņu kopā dejot, bet dejot viņam nepatīk. Viņam patīk trenežieru zāle un tā mēs ejam kopā trenēties. Kopēja nodarbe ļoti vieno un tas ir laiks tikai diviem vien.

3. Ceļujums- tā ir kopēja nodarbe, kas domājams patīk visiem. Jauni iespaidi, jaunas emocijas un divvientulība. Pēc ceļojuma Tu ilgu laiku esi spirgts un žirgts. Nevajaga jau braukt uz Islandi, var aibraukt vienu dienu uz Igauniju un tā ar ir laba atpūta no ikdienas. 20150205104051-72663.jpg

Pārsteigt mīļoto! Esmu nodomājusi mīļto pārsteigt visas nedēļas garumā:

Pirmdiena- izcepu keksu, ko neesu darījusi nekad. Draudzenei, kura ar to nodarbojas paprasīju pēc iespējas vieglāku recepti, lai es neko nevarētu sajaukt, ā un vēl protams formiņu, jo tādu man mājās nav. Kekss gatavs un draugam lielas acis( teica, ka ēdams). 20150205104112-75346.jpg

Otrdiena- mīļš epasts ar atgādinājumu, ka gaidam viņu mājās.20150205104125-35148.jpg

Trešdiena- vanna pēc nogurdināmas dienas.20150205104139-44543.jpg

Ceturdiena- mīļākā šokolāde kabatā.

Piektdiena- šampanieša glāze aizvadot grūto darba nedēļu.

Sestdiena- biļetes uz izstādi "Balttour 2015"

Svētdiena- laiks ko pavadīsim visi kopā.

Mūsu ģimenes talismans nav jāveido, jo tas jau ir un priecē mūs ikdienu, tie ir ziedi. Visus septiņus gadus ko esam kopā ziedi ir spēlējuši lielu lomu. Dotajā brīdī mums uz palodzēm stāv Orhidejas, šie ziedi patīk mums abiem, tos kopjam kopā un neļaujam tiem noziedēt, tā pat kā mūsu attiecībām. Mēs esam divi spēlētāji, kas spēlē par to, lai spētu izvaidot laimīgu ģimeni. 20150205104207-43608.jpg

Šis projekts deva trīs nedēlas, kurās varējām kopā ielūkoties mūsu ikdienā un attiecībās. Spējām atcerēties pagātni, izrunāt tagadni un pasapņot par nākotni. Pats galvenais, mēs mīlam viens otru tā pat kā pirms gadiem septiņiem, kad viens otru ieraudzījām saulainā dienā futbola laukumā.

(p.s. divas bildītes no google dzīlēm).

20150119122229-11194.jpg


Cielavinna Cielavinna 05. Feb 2015, 15:00 Spridzeklīts

Braucaam uz Francijas silto galu...