№13: Attiecības (?)

№13: Attiecības (?)

22. Jan 2016, 00:22 IlvaV IlvaV

Es nezinu, vai spēšu vispār ko sakarīgu uzrakstīt. Tāpēc, ka caur puķēm runāt principā ir nepateikt neko, bet runāt tieši būtu vienkārši par daudz.....pašai sev. Pēdējo nedēļu ļoti daudz domāju par tēmu "attiecības". Kā jau zinam, attiecību ideālais formulējums katram pārim, pat pārī katrai pusei ir savs. Vieni kaifo par biežu kopā būšanu, citiem vajag biežu seksu, cits pāris atkal nespēj iztikt bez sarunām, sarunām, sarunām. Arī es kādreiz uzskatīju, ka pāris ir tad, kad abi grib vienu, patīk līdzīgas lietas, intereējas par ko kopēju, bet tad tu cilvēks saproti, ka tam visam nav nekādas nozīmes. Viņš var iet medībās vai publiskās runas kursos, viņa tikmēr apgūt dejas pie stieņa vai kārtējo svešvalodu-viss viens. Galvenais tajā visā ir gūt prieku katram atsevišķi, bet, atnākot mājās dalīties tajā priekā un sajust, ka otram cilvēkam tas ir svarīgi, ka viņš priecājas tev līdzi, ka nepārmet it kā muļķīgas nodarbes, ka visu nemēra pēc savas mērauklas.  

Un arī man kādreiz šķita, ka viss ir jāizrunā. Jā, protams, tad, kad ir vēlme, vajag runāt, bet citreiz tām sarunām nav nekādas nozīmes, pietiek ar apskāvienu vai vienkārši TO skatienu, kad saproti, ka otrs saprot tevi, pieņem tevi. Kad otrs ir spējīgs venkārši būt blakus ar savu patību, ar sevi pašu, neskaidrojoties, nepamācot vai nemoralizējot.

Ar gadiem attieksme pret attiecībām ļoti mainās. Visas tās ārišķīgās lietas, kas sevī ietver ziedu dāvināšanas, skūpstīšanas, mīļvārdiņu teikšanas, kas, protams, pats par sevi nav nekas slikts ikdienas izskaistināšanai, nav nekā vērtas, ja nav fundamentāli svarīgās lietas, kas, manuprāt, ir kopīgs virziens, skatījums uz pasauli, vērtības un morāles normas. (Un šeit jau "ierakstas" visiem it kā zināmie cieņa, mīlestība,  sirdsapziņa, godīgums, labestība utt.) Ja kaut kas no tā izpaliek, ir mežonīgi grūti meklēt kompromisus, kas arī parasti ir vienas puses darbs, ir grūti atrast motivāciju. Jo viens agri vai vēlu nogurst no tādām attiecībām, un tad vienīgais, ko vēlēties, ir-miers. Vienkārši miers!  Jo cīņa ir nogurdinoša! Mieru iegūt droši vien var, pārtraucot attiecības....vai strādājot jeb "attiecības esot kā puķe, kas regulāri jākopj". Bet mainīt kaut ko ir jāgrib abām pusēm, citādi tāds skvošs vien sanāk:D 

Attiecības ir skaistas tad, kad abas puses var atļauties būt tādas, kādi viņi ir. Attiecībām vērtība ir tikai tad, kad tajās abiem ir labi. Attiecības ir vērts turpināt, ja abi saprot, ka neturpināt tās būtu ....mazliet mirt. 

20160114190708-30745.jpg