Atstāj bērnus mājās un ejam uz Leļļu teātri – Zelta zirgs 16+

Atstāj bērnus mājās un ejam uz Leļļu teātri – Zelta zirgs 16+

14. Apr 2018, 09:08 lauvinja lauvinja

Pēdējos gados Leļļu teātris piedāvā aizvien plašāku repertuāru ne tikai mazuļiem, bet arī skolniekiem un pat pieaugušajiem. Lai arī man Leļļu teātris asociējas ar bērnu izrādēm, nolēmām pieņemt izaicinājumu un doties uz pieaugušajiem domātu izrādi Raiņa “Zelta Zirgs”. Atsauksmes pirms tam neizstudēju un varbūt labi, ka tā.

Izrādi iestudējis brazīļu izcelsmes režisors Duda Paiva. Lelles izrādē pat divmetrīgas. Tās nav ierastās lelles, tās ir lielas un aktieri tās vada ar savu ķermeni.

Sižets pazīstams, bet izpildījums pilnīgi cits un ar citu skatījumu. Tumsas un gaismas spēku cīņa attēlota kā šaha spēle un visa darbība risinās uz šaha lauciņa. Skati brīžiem par daudz brutāli un vardarbīgi.Uz šaha galdiņa risinās tusmas un gaismas spēku cīņa, gan kā šahā, gan kā dzīvē – kam ir stratēģija, kam naivums un veiksme. Mazliet ironijas par latviešu taudas cīņas veidiem.

Tas, kas mani paņēma un fascinēja ir aktieru spēle ar un bez lellēm. Tieši aktieru spēle un izpildījums neļāva garlaikoties un šausmināties. Tā tiešām bija pārsteidzoši laba bauda acīm.

Omīte izrādi raksturoja kā “tas tik bija numurs, tāds vēl nebij’ redzēts, bet kāpēc Saulcerīte bija tik brutāli jāpiesmej”. Otrs pieaugušais no kompānijas izteicās, ka izrāde esot bijusi grūti uztverama. Man pašai šķiet, ka izrāde ir jāredz, kaut vai tikai aktieru spēles dēļ.

Foto no puppet.lv mājas lapas.

Kādas ir Jūsu atsauksmes?

lauvinja lauvinja 14. Apr 2018, 09:10

Kaut kas nogāja grizi un bilde nepievienojās.