Skābeņu zupa mūsu mājās ir ļoti iecienīta.Tā tiek gatavota gan ziemā, gan vasarā. Šobrīd pilnā sparā dārzā aug skābenes un tad nu ir jāizmanto laiks. Skābeņu zupa ir arī laba ,jo mēs viņu ēdam aukstu- tā atsvaidzina un pabaro. Maniem mazajiem rezgaļiem ļoti garšo!
Tātad,lai pagatavotu ātro skābeņu zupu izmantoju :
1 kubiņu lielopu buljona(parasto Maggie,vai galina blanka,var arī ekoloģiskos,bet man te laukos nav variantu!Gaļu un kauliņus nelietoju,jo tad zupa vairs nav ēdama auksta ,jo tauki dara savu!)
aptuveni 1,5l ūdens.
5 vidēja izmēra kartupeļi
2-3 burkāni
3 vāritas olas
palielu sauju skābenes.
Ielejam katlā ūdeni,iemetam buljonu un sākam vārīt. Kamēr ūdens vārās, tikmēr sagriežu kartupeļus un burkānus.
Liekam katlā un vāram kādas 10 min. Jaunie kartupeļi izvārās ļoti ātri.
Tikmēr sagriežam skābenes un kad kartupeļi gatavi ,liekam klāt tās.
Pavāram 5-7 minūtes.
Zupiņa gatava.
Pievienojam pirms stam uzvārītas olas.
Pasniedzam siltu ar krējumu. Vai arī aukstu!
Šādu zupiņu droši var dod bērniem jau no gada vecuma. Mēs vismaz devām!
Lai labi garšo!
Ir ēsta, un man garšo ! 👍