Atpūtas komplekss “Rožmalas”

Atpūtas komplekss “Rožmalas”

23. Mar 2022, 00:16 Mamma ceļotāja Mamma ceļotāja

Ekskursiju pa Bausku un tās apkārtni /tur ir ko redzēt, piemēram, Bauskas pils, Novadpētniecības un mākslas muzejs, trušu pilsētiņa/ var eleganti noslēgt ar vakaru konceptuālā restorānā, relaksējošo SPA kompleksa apmeklējumu, unikālo dzirnavu apskati un nakšņošanu dizaina viesnīcā, un ne tikai, un tas viss vienuviet - atpūtas kompleksā "Rožmalas".

Atpūtas komplekss "Rožmalas" atrodas Ceraukstes pagastā, 7 km no Bauskas un 12 km no Lietuvas robežas pa šoseju (A7). Kompleksā ietilpst restorāns, viesnīca "Rožmalas ***" un dzirnavas.

Viesnīca piedāvā 11 labiekārtotus divstāvu numurus ēkas otrajā stāvā, kur vienu no tiem arī ieņēmām. Un divi numuriņi ēkas pirmajā stāvā blakus SPA zonai, viesnīca ir draudzīga mājdzīvniekiem, un šīs divas istabas pirmajā stāvā ir paredzētas viesiem ar dzīvniekiem.

Numuros ir viss nepieciešamais ērtai atpūtai - WIFI, TV, liela divguļamā gulta, dīvāngulta, galds un krēsli.

Vannas istabās ir apsildāmās grīdas, vanna vai duša, tualete, fēns. Divās istabās ir kamīni, visi numuri ir nesmēķētāju.

Mums bija luksusa numurs ar lielo vannu, kamīnu un lielisku skatu uz vecajām Ribbes dzirnavām.

Koka mēbeles, līns, apdares elementi, sveces un kamīns rada siltuma un komforta sajūtu. Un aiz loga paveras romantiska lauku ainava, ābeļdārzs un dzirnavas - miers un klusums.

Ja atpūšaties ar kompāniju, tad lielisks variants ir brīvdienu māja Zeļļi, kas atrodas kompleksa teritorijā. Tajā ir 4 istabas un var izmitināt 10 cilvēkus, ir virtuve un visas nepieciešamās ērtības.

Atpūtas kompleksā ir SPA zona, kurai, protams, nevarējām paiet garām - pirts, džakuzi ar siltu ūdeni, atpūtas zona, sveces un relaksējoša mūzika ak, kā man tas patīk.

Ir arī brīvdabas karstā ūdens kubs, terase ar grilu, un blakus pirts kompleksam neliela banketu zāle līdz 10 personām.

Viesnīcas restorāns "Rožmalas" piedāvā šefpavāra Ingmāra Ladigas gatavotos gardēžu ēdienus, kā arī izcilu itāļu kafiju. Ēdieni ir starptautiski un nacionāli, ēdienkarte nav liela, bet pārdomāta un kvalitatīva. Vakariņojām restorānā, bija garšīgi un estētiski skaisti.

Paņēmu asaru un grilētus dārzeņus - zivs maiga, dārzeņi uguni, nu ļoti garšīgi.

Manam vīram garšoja pīle un saldais kartupelis - bija sātīgi, vīrs apmierināts.

Bērniem pasūtījam frī ar naggetiem, nu, šī ir klasika, un pastu ar krējuma mērci un vistas gabaliņiem, nogaršoju - brīnišķīgi.

Lieliskas brokastis saņēmām numurā, tā gribējām paši, bet brokastis var baudīt arī restorānā. Omlete, svaigi salāti, desiņa un bekons, uz vietas ražota maize un kruasāni, un protams izcila itāļu kafija.

Restorāna interjers ir mājīgs un romantisks, no lielajiem panorāmas logiem paveras krāšņs skats uz unikālajām dzirnavām. Labos laikapstākļos pieejama arī terase 50 apmeklētājiem.

Vēl viens restorāna bonuss ir bērnu stūrītis, ģimenes ar bērniem sapratīs, kāds tas ir milzīgs pluss.

Kompleksa pērle, protams, ir senās Ribbes vējdzirnavas, kas celtas tolaik lielām un jaudīgām vējdzirnavām raksturīgā holandiešu stilā no 1867. līdz 1869. gadam. Savu nosaukumu tas ieguvis, pateicoties pirmā saimnieka uzvārdam – Riba.

Vējdzirnavu dizains, to aprīkojums un detaļas ir izstrādātas un pārbaudītas gadsimtiem ilgi un ir viens no sarežģītākajiem tautas būvniecības pieminekļiem, kas saglabājis mūsu senču mantojumu un čaklumu.

Dzirnavas piedāvā izzinošas un aizraujošas ekskursiju programmas: Izzinoša ekskursija “GRAUDU CEĻŠ” un Piedzīvojumu ekskursijas “APSLĒPTĀ MANTA” .

Apmeklējām ekskursiju “Graudu ceļš”, kur ar audio gida paldzbu uzzinājām vējdzirnavu vēsturi un to, kāds ir graudu ceļš līdz gatavai maizei.

Arī paši cepam pīrāgus, kurus nogaršojam ar smaržīgu piparmētru tēju restorānā. Tas bija izzinoši un interesanti, īpaši bērniem.

Ekskursijas jāpiesaka iepriekš, vēlams ne vēlāk kā 5 dienas pirms apmeklējuma. Rezervējot var izvēlēties cept vienu kopīgu kliņģeri grupai vai pīrādziņus.

Bez gida dzirnavas var apmeklēt katru piektdienu, sestdienu no 9:00 līdz 20:00 un svētdienās no 9:00 līdz 19:00 ja vien tajā laikā nav rezervēts kāds privāts pasākums.

Resepešenā var iegādāties suvenīrus, vietējo kosmētiku un gardumus (dzirnavās tiek cepta maize un ne tikai).

Ir pieejamas divas lielas un viena maza pasākumu zāle, rotaļu laukums un autostāvvieta.

Atpūtas kompleksa personāls ir ļoti laipns un uzmanīgs, ir patīkami atrasties tur, kur esat sirsnīgi gaidīti.

Viesnīcas mājaslapā jūs varat atrast daudzus īpašos piedāvājumus:

https://www.rozmalas.lv/

Ievērības vērta lieliska vieta, iesaku.

Nameju iela 2, Ceraukste, Ceraukstes pagasts, Bauskas novads