Atpūtā uz Leišu zemi -Moletai un ne tikai

Atpūtā uz Leišu zemi -Moletai un ne tikai

28. Jul 2019, 09:26 lauvinja lauvinja

Šoreiz nolēmām nodoties laiskai atpūtai, baudot ģimenisku kopābūšanu. Galamērķis – Moletai, neliela pilsētiņa ezeru ielenkumā.

Pirmā pieturvieta Birži, jo nolemjam iegādāties kvasu un alu Rinkushkiai alus darītavā. Tad dodamies uz Kupiskis -pilsētiņa, kura mūs ievilināja pateicoties savām skulptūrām, kuras gan, kā izrādījās, lielākā daļa šobrīd ir demontētas, lai pēc centra sakopšanas tās tiktu novietotas savās vietās. Pašā pilsētiņas centrālajā laukumā ir muzikālā strūklaka.

Pusdienojām kafejnīcā Upės kepyklėlė, kura mūs nepievīla. Bija gan bērniem gardas picas, gan pieaugušajiem lietuviešu virtuve, un līdzi paņēmām svaigi ceptus, burvīgus kibinus.

Tālāk devāmies uz Anīkšķiem baudīt adrenalīnu Kartingu āra trasē. Kartingi strādā katru dienu no 10:00-17:00. 10 minūšu izbrauciens maksā 12 eiro pieaugušajiem un 10 eiro skolēniem un studentiem.

Tālāk dodamies uz Etnokosmoloģijas muzeju. Lai arī liela daļa no pamatekspozīcijas šobrīd ir slēgta, arī atlikusī daļa ir gana interesanta. Vienīgi jārēķinās, ka ir tikai organizētas grupas, bet grupas svešvalodās ir gana reti. Mēs pievienojāmies Lietuviešu grupai, bet gide mazliet pastāstīja arī krievu valodā. Muzejs strādā no 9:00 līdz pat 20:00.

Meteorītu kolekcija:

Kalendārs.

Uzkāpām Mindunai skatu tornī, kurš šobrīd ir otrais augstākais Lietuvā.

Vakariņojām "Vilkasalė", kas atrodas netālu no Moletai (Labanoro g. 7, Mindūnų k., Molėtų r.). Ēdienkarte gana plaša, bonuss – dienas zivs no tuvējiem ezeriem – svaiga un garda! Starp citu, apkalpotāja runāja pat latviski!

Nakšņojām Luokesu dvaras dažu km attālumā no Moletai pie viena no daudzajiem ezeriem. Rezervējām caur booking.com. Vieta ļoti smuka, kopta un romantiska. Ļoti kluss. Pieejami basketbola grozi, pludmales volejbola laukums, bērnu rotaļlaukums. Iekštelpu aktivitātes nebija pieejamas. Mājiņa tīra un kārtīga.

Tā kā apkārtnē ir vairāk kā 230 ezeru, tad naktsmītņu iespējas ir ļoti, ļoti plašas, dažāda līmeņa kempingi ir pieejami pie katra ezera. Nākamreiz apsvēršu iespēju rezervēt naktsmītni caur šo saitu.

Moletai ir ļoti skaists skulptūras parks un promenāde.

Otrā upes krastā ierīkota promenāde ar atpūtas vietu lieliem un maziem.

Bērni izbaudīja supošanas priekus un mēs visi peldes ezeros. Par supošanu – to gan vēlams rezervēt laikus, jo supošanas vietu nav pārāk daudz, pieprasījums ir gana liels.

Atpakaļ devāmies caur Ukmergi, uzkāpām pilskalnā, aplūkojām apkārtni. Pilsēta lēnām sakopjas.Pusdienojām picērijā Focus, mums patika un bija tiešām garšīgi.