Atklāts unikāls foto un audio projekts BEAUTY IS AGELESS

Atklāts unikāls foto un audio projekts BEAUTY IS AGELESS

26. Sep 2016, 12:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

“Beauty is Ageless” projekta dalībnieces:

Modes dizainere Natālija Jansone

20160926095215-79006.jpg

Ja attīstīsi sevi, tad augs arī cilvēki tev blakus. Viņi redz tevi laimīgu un arī paši kļūst laimīgi. Tā ir liela kļūda veltīt sevi kaut kam – tas tam otram cilvēkam nav vajadzīgs. Tev nekad, nekad nevajag pazaudēt sevi.

Cilvēkiem, kuriem esi svarīgs, neinteresē tavas krunkas.

Salonu tīkla Kolonna galvenā kosmētiķe  Baiba Jevdokimova

20160926095303-41717.jpg

Tas, kas vienmēr jāatceras - vai nu tu dari vai nedari. Lai atrastu ir jāmeklē – jāiet un jākustas.

Vecums var būt kā purvs, jo vairāk iestiedz, jo dziļāk velk. Ja palaid rokas, tad ar tevi ir cauri. Tādēļ ir jāsaglabā interese par dzīvi.

Es par vecumu nedomāju, priekš kam domāt par to, kas ir neizbēgams. Man galvenais nodzīvot šo dienu ar sparu un gandarījumu.

Dejotāja un pasniedzēja Vija Vētra

20160926095359-14288.jpg

Palikt gultā visu dienu ir pats briesmīgākais, ko var darīt. Galvenais ir kustība – viss, kas ir dzīvs, kustās.

Ķermenis ir mūsu izteiksmes instruments, tāpēc par to jāgādā un jārūpējas. Tās ir lietas, kuras jāievēro un par kurām jāatceras katru dienu.  Tad arī var sagaidīt labus rezultātus.

Ja attiecības nav laimīgas, tad tās kā ar nazi jānocērt. Labāk dzīvot vienai pašai un censties izveidot dzīvi tādu, lai tā būtu pilnvērtīga un interesanta. Kad izjūti tukšumu, jāatrod nodarbības, kas aizņem uzmanību.

Uzņēmēja, apģērbu zīmola Mini Mode radītāja Kristīne Līpiņa

20160926095628-71981.jpg

Izmaiņas vajag sākt katram pašam ar sevi. Traģēdija daudziem sākas tad, ja galvenā dzīves vērtība ir ārējais izskats un tas ir augstākais punkts, ko tu vari sasniegt. Tad tas kritiens lejā var būt diezgan briesmīgs, jo jaunība ir pārejoša parādība. Pēc tam nepaliek nekas.

Pašpietiekamas sievietes mazāk apnīk apkārtējiem cilvēkiem.

Upurēšanās nav tas pats, kas mīlestības un rūpju izrādīšana. Nevajag krist galējībās un pazaudēt sevi. Ja tu sevi nemīlēsi, tad arī apkārtējie tevi nemīlēs. Tā pazaudēšanās otrā cilvēkā ir diezgan izteikta sevis nemīlēšana. Taču ne vienmēr to visas sievietes līdz galam saprot.

T/c Spice direktore Iveta Lāce

20160926095558-72530.jpg

Tu vari būt perfekta, bet vīrietim vajag to dzirksteli, to spīdumu acīs, seksapīlu, atvērtību, vieglumu, spēju spēlēties, lai tu esi interesanta.

Mums pašām jābūt atvērtākām, jāatmet pagātne un jādzīvo šodien. Apkārtējie to novērtēs.

Uzņēmēja, galerijas Putti īpašniece Agita Putāne

20160926095720-29608.jpg

Uzstādi mērķi un ej uz to. Varbūt ir papildus jāmācās, kaut kas jāziedo, bet nedrīkst apstāties. Nedrīksti noiet sāņus no tā ceļa, kas ved uz mērķi. Ja sāc šaubīties, tad vari paklupt un nekas nedarbosies.

Mēs paliekam vecāki un tur neko nepadarīsi, bet, jo ilgāk es dzīvoju, jo palieku gudrāka.

Kādreiz pirku visu, kas man patīk, tagad to, kas piestāv.

Aktrise un režisore Ināra Slucka

20160926095805-19401.jpg

Sievietes bieži vien mēdz gaidīt, kad kāds kaut ko atrisinās viņu vietā. Gaida princi baltā zirgā, tādu skaistu un turīgu. Bet tādos brīžos vajag sev pajautāt: «Vai tu esi tā princese?»

Ja gribi izmaiņas, esi gudra, lai vari par sevi pastāvēt. Lai ar tevi ir interesanti. Mūsu acis mirdz, kad kaut ko darām  to , kas sagāda prieku, vai kad esam iemīlējušās, aizrāvušās. Šī dzīve nav ģenerālmēģinājums. Tā ir TĀ dzīve! Tagad!

Dzīves mācības katram jāapgūst pašam. Tā ir iekšēja vēlme, – kā ar valodu apguvi: ja gribam iemācīties, ir jāmācās, ja gribam saprast, arī ir jāmācās.

Ja nemēģinām, vējā palaistā iespēja sāpēs vairāk nekā kļūdas. Jo tās ir tikai manas kļūdas, – tā ir mana pieredze.

Vīna Studija valdes priekšsēdētāja Ilze Freimane

20160926095845-65305.jpg

Sievietē primārais ir starojums, pārējais ir pakārtots. Tādas mēs redzam arī pašas sevi un pasauli - caur iekšējo prizmu, caur savām domām, attieksmi, vērtējumu. Savādāk nemaz nav iespējams. Ja skatāmies uz pasauli ar gaišām domām, tad pasaule ir skaista. Viss ir atkarīgs tikai un vienīgi no mums.

Spēks un motivācija mainīties jārod sevī pašā, no ārpuses to neviens nedos. Ir jāpārlauž tā attieksme, jāatrod izturība un jāmainās.

Svarīgākais dzīves laikā ir satikties pašam ar sevi, saprast sevi un savus uzdevumus.

Dzīvei ir robežas, tā ir mirkļu kombinācija, jautājums, kā mēs tos mirkļus nodzīvojam.

Baleta pasniedzēja Zita Erss

20160926095919-65195.jpg

Principā mēs visas sievietes esam ļoti gudras, zinām, kas mums ir vajadzīgs, jautājums, vai mēs to protam pielietot.

Cilvēks jūtas labi tad, ja atradis savu aicinājumu, taču to izdarīt ir grūti.

Man šķiet, skaisti, ja sieviete ir diplomāte un zina, ko pateikt, kā paskatīties, kā pasmaidīt un neliek citiem manīt savu neapmierinātību vai saspringumu. Tas ir tāds vieglums, ar kādu tu ej par dzīvi. Būtiski to nepazaudēt, jo vēlāk to atgūt būs daudz grūtāk

Izdevniecības Rīgas Viļņi valdes priekšsēdētāja Aija Simsone

20160926095955-38883.jpg

Viss ir tikai atkarīgs no tevis, ne no viena cita, tāpēc nevienu citu tu nekad nevarēsi vainot ne par izdarīto, ne neizdarīto.

Tas, ko vajadzētu atcerēties, ka tu nevienam neesi neko parādā. Nekad un nevienu brīdi.

Katrs klupiens tevi bagātina un iedod tik daudz, par ko citi patiesībā var tikai sapņot. Priecājies, izvērtē un skaties, kā tu to vari izmantot savā labā.

Nevajag baidīties no tā, kas tu esi. Ja nebūsi godīgs pret sevi, kā tu vari būt godīgs pret citiem? Ja melo sev, tad melo visiem pārējiem. Tā ir vienkārši divkosība. Ja neesi tu pats, bet centies kādam izdabāt, tad apstājies, padomā un saprotu, kas TU esi.

7 bērnu māmiņa, bloga mnemozine.lv izveidotāja Una Gavare

20160926100041-27394.jpg

Visam jānotiek lēnām un nepareizi

Mācīšanās ir process un es vēlos mācīties visu savu dzīvi, galvenais ir neapstāties kādā savā attīstības stadijā, bet spēt doties tālāk un risināt arvien smalkākus un sarežģītākus dzīves uzdevumus.

 Ja cita ceļa nav, visas neveselīgās saites, mezgli  ir jāatraisa vai jāpārcērt. Savādāk no tā tik laukā nav iespējams. Rīkoties nekad nav par vēlu.

Sievieti īpašu padara viņas iekšējais spēks. Spēja mobilizēties grūtībās, kad tu ej, dari un rīkojies. Nevis kā beigta zivs peldi pa straumi – kurā krastā iznesīs, tur būs labi, bet peldi pret straumi un tieši tur, kur tu vēlies. Kad tu pati veido savu dzīvi, esi savas dzīves noteicēja.

Kā es varu mīlēt savus tuvākos, ja nemīlēšu pati sevi?

Aktrise un pasniedzēja Lelde Vikmane

20160926100132-25988.jpg

Protams, mēs nevaram izbēgt no novecošanās procesa, bet varam izbēgt no tā, ka nekļūstam vecas. Novecošana un vecums ir dažādas lietas.

 Ļoti svarīgi ir uzticēties savai intuīcijai un mēģināt atcerēties, kas bija pirmā doma, pirms sāki šaubīties. Un tad pamēģināt.

Galvenais, lai tu pats esi laimīgs. Tas ir primārais. Kad tu to apzinies, ieklausies sevī un saproti, kas tevi pa īstam dara laimīgu, tad atbilde nāks pati no sevis.

Ja tu pa īstam mīli, tad arī tevi mīl. Tad tur ir tā sakabe un tas arī tevi dara skaistu.

Ja mīlestība zūd, tu esi izdzisis, ja tev ir smagi un tu nespēj iekurināt to pavardu, tad vajag iet vaļējām acīm, skatīties, gūt. Liktenis un dzīve nav mazie bērni. Viņi tev atved, ko vajag un dod iespēju atklāt dzīvo no jauna, kas ir tik lieliski!

Stiliste Žanna Dubska

20160926100207-14029.jpg

Mēs šobrīd dzīvojam trešajā gadu tūkstotī, kad pa vecam braukt vairs nevar. Tad priekšā būs STOP zīme. Mums ir izvēle, - palikt uz  vietas vai lekt pāri un raudzīties plašāk un tālāk.  Ir jāmeklē tas virziens, kurā vēlies braukt un jāgrozās, mīļā, jāgrozās.

Ir jādomā par savu izaugsmi. Ja nekas ilgi nemainās, tad kādā brīdī var nākt pārbaudījums. Varbūt tu palaid garām kādu iespēju, varbūt neņem vērā kādas zīmes. Dzīve taču ir tik interesanta, gara un dažāda! 

Dietoloģe Lolita Neimane

20160926100301-91246.jpg

Mūsdienās attiecības ātri sākas un ātri beidzas. Daudziem negribas iet dziļumā, cilvēkiem nepatīk grūtības, jo vienkāršāk ir visu sākt no jauna.

Nevienā brīdī nedrīkst palaisties. Domā, ko ēd, ja daba nav tevi apveltījusi ar slaidu augumu, kusties. Tas ir darbs ar sevi. Jāmāk apieties ar to, ko daba ir devusi. Kaut kas jau vienmēr trūkst. Tad tu centies akcentēt priekšrocības un maskēt trūkumus.

Attiecības tikai sākumā ir ar rozā maliņu. Pēc tam pie tām ir daudz jāstrādā.

Jogas pasniedzēja Ineta Ķirse

20160926100350-35998.jpg

 

Raizes par jaunības zudumu bieži neļauj mums pieņemt izmaiņas un mistēriju, ko nes turpmākais dzīves ceļojums. 

Dzīves garums, piesātinājums un saturs lielā mērā ir atkarīgs no tā, kā mēs realizējam sevi. Tāpēc nevajag apstāties, attīstīties un meklēt. 

Atzīmējot tirdzniecības centra Spice 15. dzimšanas dienu, 21. septembrī svinīgā gaisotnē atklāta nebijusi izstāde Beauty is Ageless, kurā fotogrāfijās atspoguļotas 15 iedvesmojošas dāmas, bet īsā audio ierakstā dzirdamas viņu dzīves atziņas.

Spice 15.gadu jubilejā dāvina saviem apmeklētājiem foto un audio izstādi Beauty is Ageless, kurā tos uzrunā 15 talantīgas, vienmēr skaistas, veiksmīgas un dzīvespriecīgas sievietes. Mēs vēlamies, lai šī izstāde iedvesmo apmeklētājus un rosina katru paņemt kādu daļiņu sev. Tik tiešām, ir jāpiekrīt Kafkas teiktajam, ka katrs, kurš spēj it visā saskatīt skaistumu, nekad nenoveco,” atklāj t/c Spice direktore Iveta Lāce.

Projekta tapšanas laikā 15 sabiedrībā zināmas sievietes, kuras spēj iedvesmot ar savu sievišķību un eleganci jebkurā vecumā. Dāmas piedalījās foto sesijās un kopā ar žurnālisti, bloga ageless.lv autori Unu Ulmi meklēja atbildes uz jautājumiem par skaistumu, gadiem, spēka avotiem un dzīves jēgu.

“Vizuālās un audio pieejas apvienošana ļauj daudz dziļāk ielūkoties šo sieviešu būtībā, atspoguļojot kā viņu ārējo skaistumu, tā iekšējo dziļumu. Mēs runājām par tēmām, ar kurām sievietes mēdz saskarties sarežģītos dzīves posmos un nonācām pie vērtīgām atziņām, kas lauž priekšstatus par stereotipiskiem skaistuma etaloniem. Es ļoti ceru, ka šis projekts iedvesmos, stiprinās un pozitīvi uzlādēs daudzas mūsu sievietes,” atzīmē projekta idejas autore Una Ulme.

Projektā piedalās modes dizainere Natālija Jansone, salonu tīkla Kolonna galvenā kosmētiķe Baiba Jevdokimova, dejotāja un deju pasniedzēja Vija Vētra, izdevniecības Rīgas Viļņi valdes priekšsēdētāja Aija Simsone, daudzbērnu māmiņa, bloga mnemozine.lv izveidotāja Una Gavare, pasniedzēja Lelde Vikmane, stiliste Žanna Dubska, dietoloģe Lolita Neimane, uzņēmēja Kristīne Līpiņa, t/k Spice direktore Iveta Lāce, galerijas Putti īpašniece Agita Putāne, jogas pasniedzēja Ineta Ķirse, aktrise un režisore Ināra Slucka, Vīna Studija valdes priekšsēdētāja Ilze Freimane un baleta pasniedzēja Zita Errs. Fotosesijās dāmas iemūžināja fotogrāfes Aiga Rēdmane, Liene Pētersone un Linda Lauva, bet par viņu vizuālo veidolu rūpējās stiliste Iveta Vecmane.

Izstādes atklāšana noritēja svinīgā un pacilājošā gaisotnē, aktiera Jura Žagara vadībā.

Beauty is Ageless foto izstāde ir aplūkojama t/c Spice laukumā pie informācijas centra līdz 16. oktobrim. Pilnus interviju tekstus ar projekta dalībniecēm var izlasīt blogā www.spice.lv un www.ageless.lv.