Atklājums Āgenskalnā- turku beķereja

Atklājums Āgenskalnā- turku beķereja

19. Nov 2014, 13:30 čabule čabule

Jau iepriekš atvainojos par bildi- pašai bija kauns fotogrāfēt, bet Google attēli sniedz vecu informāciju.

Tātad - jau kādu laiku staigāju garām interesantai beķerejai (Atrodas Nometņu 49). Interesanta tā man šķiet tāpēc, ka nekad nebiju redzējusi tajā ieejam vai iznākam cilvēkus. Protams, manas sazvērestības teorijas par vietu, kur atmazgā naudu vai dara vēl ko sliktāku, bet slēpjas aiz kūciņcepēju vārda. Šodien bija jādodas uz analīzēm, tāpēc brokastis neēdu un pa ceļam uz mājām tā vien gribējās kādu svaigu bulciņu. Iegāju beidzot iekšā šajā apšaubāmajā bodītē.. Un- šoks.. Izskatās tieši tā, kā domāju- 3 galdiņi pa visu lielo telpu, telpas attālākajā galā lete un vitrīna, vitrīnā kūciņas, picas, cepumi. Domāju bēgt, jo neizskatās vieta uzticama. No palīgtelpas iznāk tumsnēja paskata vīrietis... Man sākas kaut kāda dīvaina spriedze. Viņš sāk runāt krieviski un saka, ka tūlīt no krāsns izvilks karstas bulciņas un pīrādziņus, ja vēlos, lai uzgaidu. Es izdomāju, ka jāpagaida, jo ēst gribās, bet  piedāvājumā nekā īpaši kārdinoša nav (labi, tur ir ļoti garšīga paskata kūciņas, bet man gribējās ko sāļu). Pēc mirkļa vīrietis iznes milzīgas paplātes ar karameļu bulciņām, pīrādziņiem ar- malto gaļu, sieru, bekonu un kāpostiem... Smaržo brīnišķīgi. Visas šaubas par šo iestādi pagaist kā nebijušas. Piepirku pilnu somu par bulciņām un pīrādziņiem. Pa to laiku beķerejā ienāca 2 sievietes, paskatījās un aizgāja.. Es jau zinu, ko viņas domāja... Vēl smieklīgi bija tas, ka vīrietis man prasīja, vai drīkst bez čeka man dot :) .. Es teicu, ka man ir vienalga, viņš atlikumu izdeva no sava maka :D .. Lai jau onkulim tiek ;)

Kad atnācu mājās un pagaršoju atnestos gardumus, sapratu, ka nevajag skatīt vīru no cepures (jeb beķereju pēc iekārtojuma.. :) ) Tik tiešām garšīgas, ļoti siltas, svaigas.. nu perfektas bulciņas. Kad gribēsies ko gardu, noteikti nogaršošu burkānu kūkas, kas stāvēja vitrīnā un arī īpaši kārdinošos siera cepumus, kuriem vienkārši šoreiz pietrūka naudas, jo aizrāvos ar bulciņām.. Vīrietis vēl paspēja izstāstīt, ka katru dienu produkcija ir svaiga, jo cep uz vietas. 

Iesaku pamēģināt šo vietu. Nezinu vai gribētu tur sēdēt un ēst šos gardumus, bet līdzi paņemt- kāpēc ne :)

P.S. Bilde no Google/Maps

čabule čabule 19. Nov 2014, 15:57 laashuks

nu.. cik saprotu ka tā ir turku, jo tur visādi interesanti sacepumi arī ir, bet ir arī pīrādziņi ar gaļu un bekonu (man gan liekas, ka tā ir parasta žāvēta gaļa, bet nu.. krieviski varbūt nesapratu pareizi..)

čabule čabule 19. Nov 2014, 14:05 MiniAnna

piebildīšu, ka biju 10 no rīta, jānozondē, kad tās svaigās bulkas cep- vai katru reizi 10 😀 tad zināšu cikos vajag iet 😀

čabule čabule 19. Nov 2014, 13:44 thegirl

Ne tikai tāpēc dīvaina.. Atrodas mājā, kurai parasti garām neeju (izeju caur pagalmu, kas blakus..), jo nepatīk, tur vēl spēļu zāle blakus.. kaut kā vispār tas nostūris ne pārāk.. bet citādāk uz mājām nemaz nevar tikt.. (dzīvoju pie Ļermontova ielas parciņa)

čabule čabule 19. Nov 2014, 13:42 Rolanda

Tas gan 😃 ... būtu īstenībā baigi žēl 😃 varbūt par to čeku tomēr nevajadzēja pieminēt... 😀

LvMomi LvMomi 19. Nov 2014, 13:42

tur pirms tam bija spaisa bodīte.. tādēļ tā aura dīvaina.

čabule čabule 19. Nov 2014, 13:38 MiniAnna

Tas gan, bet nevar noliegt, ka tur tiešām cep brīnumgardus pīrādziņus. Un tās karameļu bulciņas, nebiju tiešām tik garšīgas ēdusi.