№13 Arita: Būt sievišķīgai arī armijas zābakos!

№13 Arita: Būt sievišķīgai arī armijas zābakos!

14. Jan 2014, 21:19 pandulaacis pandulaacis

1. Vārds, vecums, foto.

Esmu Arita (24).

2. Kā tu domā, kāpēc, ja tici Bībelei, Dievs radīja vīrieti pirmo?

Mani ļoti mulsina fakts, ka uzreiz jārunā par Dievu. Neviens nejautā par maniem hobijiem, mīļāko krāsu, mīļāko smalkmaizīti un to, kādā krāsā ir mana pidžama, bet uzreiz „apsēdina uz pēcpuses”, liekot pieskarties tēmai, par kuru es parasti runāju nelabprāt, jo mana pārliecība atšķiras no vairākuma viedokļa. Piederu tām, kas tic augstāka spēka, pasaules radītāja esamībai, taču nesauc to konkrētā vārdā un nemeklē konkrētā iestādē (baznīcā), bet gan saredz visapkārt – dabā un visā dzīvajā. Pieverot acis uz manu pagānisko pārliecību un mēģinot iztēloties konkrētu Dieva tēlu, izvirzu hipotēzi - katram meistardarbam nepieciešams ģenerālmēģinājums. Dievam noteikti daudz vienkāršāk likās vispirms radīt savu līdzinieku un tikai pēc tam ķerties klāt īstam šedevram - sievietei.

3. Vai tici tam, ka "to, ko vēlas sievietes, vēlas arī Dievs"?

Šo apgalvojumu dzirdu pirmoreiz. Tulkoju to šādi – Dievam un sievietēm ir vienlīdz augstas prasības gan pret sevi, gan apkārtējiem. Sanāk – Dievs sievietēm iedalījis vienu no savām vērtīgākajām īpašībām – maksimālismu, kas ļauj mums būt lieliskām ideju ģeneratorēm un ģimenes „dzinējiem” un vēl ķert no tā visa milzīgu „kaifu”.

4. Turpini, lūdzu, frāzi - "Sievišķība, tas ir..". Parādi, kas no pasaulē, Latvijā atpazīstamiem cilvēkiem tev asociējas ar sievišķību.

Sievišķība ir ļoti individuāla padarīšana. Lai gan pastāv uzskats – īsta sieviete var uzģērbt kartupeļu maisu un tik un tā izskatīties lieliski, es tomēr tam nepiekrītu. Nu nav nekā sievišķīga džinsos un botēs, lai cik pievilcīga nebūtu to nēsātāja! Tā tomēr ir vīriešu pasaule, no kuras mēs jau tā esam paņēmušas pārāk daudz. Kleitas, kleitas un vēlreiz kleitas – lūk, „slepenais ierocis”! Ja sievietei mugurā ir īstā kleita, kājās īstās kurpes un uz lūpām īstā lūpu krāsa, drīz jāparādās arī īstajam vīrietim! Neticat? Ar mani tā bija! Protams, arī dažādas rakstura kvalitātes ir ļoti būtiskas – rūpes, gādīgums, sirsnība, mīļums, kā arī būt personībai.

Mans sievišķības etalons ir dziedātāja Adele. 20140114211917-40512.jpg

Mīļa, „silta”, mātišķa un ļoti skaista, lai arī neatbilst tradicionālajiem skaistuma parametriem, taču viss tradicionālais, manuprāt, ir garlaicīgs.

5. Turpini, lūdzu, frāzi "Vīrišķība, tas ir..". Parādi, kas no pasaulē, Latvijā atpazīstamiem cilvēkiem tev asociējas ar vīrišķību.

Tikpat individuāla padarīšana ir arī vīrišķība. Vienām patīk garie un kalsnie, citām – masīvie, man – matainie! Jo mataināks un bārdaināks, jo labāk! Tas no vizuālās puses. Protams, vīrišķībai jābūt arī iekšējai, un nepieciešamākās kvalitātes ir: „stiprā pleca” sajūta, drosme, kā arī džentlmeniskums.

Mans vīrišķības etalons ir multimākslinieks Kaspars Bindemanis.

20140114211857-75081.jpg

Gan vizuāli pievilcīgs un atbilstošs maniem „īsta vīrieša” kritērijiem, gan spējīgs „iznest” savu kolorīto tēlu un savaldzināt vēl desmitus un simtus manu līdzinieču.

 6. Kādas jūtas tevī izraisa apziņa, ka šajā pasaulē esi dzimusi kā sieviete?

BRĪNIŠĶĪGAS JŪTAS! Esmu sajūsmā par acu un lūpu krāsošanu, matu veidošanu, auskariem, gredzeniem un krellēm, kleitu, svārku un augstpapēžu kurpju nēsāšanu, kā arī daudzām citām izteikti sievišķīgām padarīšanām. Ļoti patīk arī fakts, ka man ir krūtis. Nopietni! Kā anekdotē! Šitāda manta – var gan bērnus barot, gan vīriešus valdzināt!

7. Vai tevī ir kādreiz iezagusies doma par to, ka gribētu "pabūt vīrieša ādā"?

Uz vienu dienu gribētu gan - galvenokārt anatomiski – pētnieciskos nolūkos (kā tas ir – čurāt stāvus, kā tas ir, kad tur lejā kaut kas karājas u. tml.), taču patiesībā mani ļoti interesē, vai tiešām vīrieši nespēj darīt vairākus darbus vienlaicīgi un nedzirdēt, kad mēs ar viņiem runājam!

8. Kā atšķiras sieviešu un vīriešu daba, tavuprāt?

Lielākā daļa vīriešu vispirms domā par sevi un tikai tad par citiem, sievietes otrādi. Šī īpatnība tad mani arī visbiežāk sadusmo attiecībās ar manu vīru. Vispār šis ir ļoti diskutabls jautājums, jo katra sieviete kā galveno piemēru salīdzināšanai izvēlas savu dzīvesbiedru, taču arī vīrieši ir ļoti dažādi. Manējais ir ļoti mierīgs un tikpat kā nesatricināms (gribētos domāt, ka tāds ir vairākums), taču esmu dzirdējusi arī par nesavaldīgu, haotisku un stresainu vīriešu esamību (šīs rakstura īpašības vairāk piedien sievietēm). Manuprāt, jāpiekrīt mūžsenajam apgalvojumam, ka vīrieši ir no Marsa un sievietes no Veneras – mēs esam ļoti atšķirīgi, un šīs atšķirības iezīmējas it visā – istabas sakārtošanā (izpratne par kārtību katram no mums ir pilnīgi citāda!), trauku mazgāšanas secībā un pat bērnu ģērbšanā – vīrietis bērnam vienmēr bodiju sapogās pa virsu zeķbiksēm! J

9. Kam attiecību veidošanā ir galvenā loma - sievietei vai vīrietim?

Attiecības ir kopdarbs, lai gan parasti sieviete ir galvenā devēja, bet vīrietis ņēmējs un pretī nedevējs. Pie šīs došanas – ņemšanas padarīšanas pāru attiecībās tad arī galvenokārt jāpiestrādā, jo vīriešiem viss liekas pašsaprotams.

10. Būt par īstu sievieti nozīmē būt..

... sievišķīgai arī armijas zābakos! J Jau vairākus gadus tā rakstīts manā draugiem.lv profilā, un tas ir viens no maniem dzīves uzstādījumiem / moto. Sievišķība ir jākopj tāpat kā eksotisks augs, regulāri aplaistot un rūpējoties par piemērotāko temperatūru un apgaismojumu. Ar faktu „esmu sieviete” vien nepietiek – sakoptai jābūt gan sievietei pašai, gan videi viņai apkārt – mājām, bērniem, vīram.

11. Kas sievietēs ir tāds, kas piesaista vīriešu uzmanību?

Mans vīrs un 99% pārējo vīriešu uz šo jautājumu noteikti atbildētu: „Krūtis!” J Un tad gurni! Vīriešos dominē primitīvās dziņas, tāpēc vispirms tiek novērtēti sievietes vizuālie dotumi jeb gatavība iznēsāt bērnus, rakstura īpašības tiek vērtētas pēc tam, un šajā „topā” līderpozīcijas visticamāk ieņem gādīgums.

12. Kas vīriešos ir tāds, kas piesaista sieviešu uzmanību?

Ārēja pievilcība, kā arī iznesība un iepriekšminētais džentlmeniskums un spēja būt par „stipro plecu”.

13. Kāpēc gribi piedalīties projektā "Labākā sieva 2014"?

Jo uzskatu, ka esmu laba sieva un jūtos šo titulu pelnījusi! Izpētot iepriekšējā konkursa uzdevumus, apzinos arī to, ka šī būtu lieliska iespēja dažus vakarus veltīt vienīgi sev un savām pārdomām, jo pašreiz man (1, 10 gadnieces un 2, 5 mēnešnieka mammai) šādu mirkļu katastrofāli trūkst! 

SPIED ŠEIT UN IESŪTI

SAVU PIETEIKUMU->>>

20140110144125-57503.jpg

pandulaacis pandulaacis 15. Jan 2014, 12:01

Liels paldies par atbalstu, meitenes! 😀

15. Jan 2014, 10:43

Kaspars, tas ir viens superseksīgs vecis 😀

pandulaacis pandulaacis 14. Jan 2014, 22:20 Sarkangalvīte

Droši vien ellīgi un pa naktīm! 😀

Veiksmi jums un mums!

pandulaacis pandulaacis 14. Jan 2014, 21:35

3 mistisko "J" burtu vietā vajadzēja būt smaidiņam - 😀 Mistiska transformācija, no Word kopējot.