APTAUJA: 60% vecāku nav pietiekoši informēti par meiteņu intīmās higiēnas jautājumiem

APTAUJA: 60% vecāku nav pietiekoši informēti par meiteņu intīmās higiēnas jautājumiem

10. Dec 2013, 10:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aptaujā piedalījās 437 respondentu, starp kuriem visvairāk (40%) bija 2-5 gadus vecu meiteņu vecāku un 0-24 mēnešu vecu meiteņu (32%) vecāku. Šoreiz noskaidrojām vairāk tieši par meiteņu higiēnu un to, pie kādiem nosacījumiem pieturas mājās, kurās aug meitas.tu uzskati, vai meita var izmantot mammas intīmās higiēnas ziepes?

76% vecāku uzskata, ka meitenei jābūt savam intīmās zonas kopšanas līdzeklim, lai gan 68% aptaujāto nelieto meitai speciāli meitenēm paredzētu intīmās higiēnas līdzekli. Tas tāpēc, ka bērniem ap 4 gadu vecumu vecāki nesaskata nepieciešamību iegādāties speciālas intīmās ziepes, jo tad var iztikt, vecākuprāt, vēl ar šķidrajām ķermeņa ziepēm vai bērnu ziepēm.

Vecāki, kas tomēr savām meitām iegādājas jau speciāli meitenēm paredzētus intīmās higiēnas līdzekļus, visbiežāk pievērš uzmanību (44%) līdzekļa sastāvam, (15%) ražotājam un (9%) lietošanas ērtībai.

Par līdzekļiem, kas meitenēm būtu piemērotāki, vecāki pārsvarā (52%) jautā pediatram, retāk ņem  vērā reklāmās dzirdēto (24%).
56% aptaujāto sev un meitai intīmās higiēnas līdzekļus iegādājas aptiekā, un 28% to dara lielveikalā.

60% vecāku atzīst, ka viņiem nav pietiekoši daudz informācijas par to, kā pareizi veltīt uzmanību meiteņu intīmās higiēnas jautājumiem, kā pareizi runāt par šo tēmu ar bērnu, kādas iemaņas bērnam būtu jāiemāca obligāti.

Vecākus interesē:

  • kādā vecumā vajadzētu sākt lietot intīmās ziepes?
  • vai speciālas intīmās ziepes ir vispār vajadzīgas, un, ja jā, tad kāpēc
  • kādus līdzekļus lietot, kādā apjomā
  • no kā jāizvairās, lai nebūtu alerģiskas reakcijas un piena sēnītes
  • kā izvēlēties meitai higiēnas paketes
  • kā būtu jāmāca jaunajām meitenēm kopt sevi un savas intīmās zonas

BALVA

20131031092343-55190.jpg

Altermed panthenol forte 9% ķermeņa kopšanas pieniņš, 230 ml

Ķermeņa kopšanas pieniņam ar augstu D-pantenola saturu, alantoīnu un A, E, F vitamīnu kompleksu ir atjaunojoša, aizsargājoša un nomierinoša iedarbība uz ādu – īpaši tad, ja tā bijusi pakļauta saules un ūdens ietekmei vai citādi sakairināta. Īpašā sastāva deļ pieniņš ir sevišķi piemērots normālas un jaukta tipa ādas ikdienas kopšanai.

balvu laimējusi aptaujas dalībniece, kuras e-pasts sākas ar:

 diana.rubene@...

Apsveicam, balviņa tevi jau gaida Māmiņu Kluba redakcijā, Vīlandes ielā 1 līdz 9.janvārim.

Paldies visiem aptaujas dalībniekiem!

Māmiņu Klubs