APTAUJA: Vai Tava ģimene pašreiz varētu atļauties iegādāties mājokli?

07. Nov 2014, 13:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katram dzīvē pienāk laiks, kad ir nepieciešams labiekārtot mājokli vai atrast jaunu dzīves vietu. Hipotekārais kredīts ir iespēja dzīvot savā sapņu mājoklī,tomēr jaunajām ģimenēm nākas sastapties ar dažādiem šķēršļiem mājokļa iegādei- pirmās iemaksas trūkums, ikmēneša zemie ienākumi. Tajā pat laikā īres cenas ir salīdzinoši augstas un jaunās ģimenes ir ķīlnieka lomā- turpina īrēt mājokli, kurš nekad nebūs šīs ģimenes īpašumā.

Valdība šovasar atbalstīja valsts galvojuma programmu, lai atvieglotu ģimenēm ar bērniem iespēju nodrošināt pirmo iemaksu kredītam mājokļa iegādei vai būvniecībai. Tomēr šajā rudenī Valsts prezidents Andris Bērziņš izsludināja Saeimas septembrī pieņemtos grozījumus Maksātnespējas likumā, kas paredz no nākamā gada izsniedzamajiem kredītiem Latvijā ieviest «nolikto atslēgu» principu, kas sarežģī situāciju kreditēšanas jomā.

Māmiņu Klubs aicina piedalīties anonīmā pētījumā, lai noskaidrotu pašreizējās ģimeņu iespējas pašiem kreditēt savu mājokli!

PIEDALIES APTAUJĀ ŠEIT->>>

Aptauja ilgst līdz 9.novembrim ieskaitot.

mamma27 mamma27 27. Oct 2014, 14:54 aab

oo jā. Bankas līgums vien maksā paprāvu summu😀 Bet viņi tik nomaina vārdu un uzvārdu un aiziet uz urrā! Peļņa ne pa jokam. Tā nu sanāk ,ka bez pirmās iemaksas jārēķinās uz 2000 papīru kārtošanai(protams valsts nodeva atkarīga no pirkuma summas) .
Nekas cits neatliek kā krāt,krāt un krāt!

aab aab 27. Oct 2014, 13:18 makese

man bankā sāka uzskaitīt cik apm ir katra no papildus izmaksu pozīcijām. visvairāk mani ieinteresēja divu valsts iestāžu "kancelejas nodevas". vienai bija 14eur, otrai 22eur! laikam ar apzeltītām pildspalvām uz apsudrabota papīra raksta 😃

aab aab 27. Oct 2014, 09:29

bankā tieši jautāju kā būtu, ja būtu tas galvojums no valsts. reāli tas tikai palīdzētu samazināt mūsu daļu 1.iemaksas. to valsts galvojuma summu sadalītu kā maksājumu uz 10 gadiem, kurš būtu (ne jau bez %) katru mēnesi klāt pie maksājuma bankai - un uz 10 gadiem! realitātē tas sadārdzinātu ikmēneša maksājumus.

mamma27 mamma27 26. Oct 2014, 16:28

aizpildīju! Cerība ,ka valsts atbalstīs ģimenes, ir zudusi. Jacīnās pašiem kā varam un mākam! Citādi pie savas mājvietas tikt nav reāli.

26. Oct 2014, 15:18

Cik muļķīgi, ka tās iemaksas ir tik lielas! Tad sanāk, ka jāņem kredīts arī priekš pirmās iemaksas 😃 Jo tas taču ir gandrīz kā vesela cena, tie 40%!

24. Oct 2014, 14:48

Ārprāts, kā, lai jauna ģimene, īrējot dzīvokli, lai sakrāj šos 40%?
Saprotamas arī ir bankas, kam viņiem tie īpašumi, par kuriem nav segti kredīti, grib nodrošināties, bet... ai, pilnīgi rokas nolaižas par to domājot.

aab aab 24. Oct 2014, 13:37

es arī biju bankā uz konsultāciju. par lielu pārsteigumu mums dotu kredītu! protams, ka esam uz robežas naudas ziņā, bet dotu. tikai ir šī mūžīgā problēma - pirmā iemaksa. bankā jau uzreiz teica, ka no jaunā gada būs 2x lielākas 1.iemaksas. ja tagad ir 20%, tad būs 40%! un tas mazliet dzen lielākā izmisumā!