Apstājies uz mirkli

Apstājies uz mirkli

14. Mar 2017, 09:10 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Ikdienas steiga, darbs, katrai savas ģimenes būšanas un nebūšanas, attālums – tas viss ir izpostījis mūsu draudzīgās mammas un meitas attiecības. Mēs tik reti tiekamies, tik reti atliek laika telefona sarunām un kad atrodas šis mirklis, kad varētu parunāt, tad mums nav par ko runāt – tik ļoti esam atsvešinājušās. Kā, lai atgūst tās draudzīgās un mums tik nepieciešamās attiecības?

Kopš bērnības mūsu attiecības bija labas un mīļas. Kad es paaugos, mēs kļuvām kā draudzenes viena otrai stāstījām visu un varējām runāt par visu, bez jebkādiem aizspriedumiem. Kad sāku mācīties vidusskolā, tad arī lēnām sākām atsvešināties. Tad sākās man sava ģimenes dzīve un viņai sava, sākām tikties vien divas reizes gadā, jo mamma dzīvo vienā Latvijas galā, es otrā un  mūžīgā aizņemtība un neprasme atrast laiku, lai apciemotu vienai otru - visu sabojāja.

Mums nekad nav laika, pa dzīvi skrienam kā zirgi, bet varbūt vajadzētu apstāties uz mirkli un ieklausīties savā dvēselē. Mēs skrienam uz darbu nevaldāmā steigā, bet tas taču nekur neaizmuks. Varbūt ir laiks apstāties un neskriet laikam pa priekšu. Atrodam laiku, lai parunātos, lai pabūtu kopā. Man tevis pietrūkst Mammu!

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 14. Mar 2017, 15:01

Tev, māmiņ, atnest gribētu
Es visus, visus ziedus,
Tev, baltai ābelei,
Tie nelīdzinoties neviens,
Un tādēļ tikai vienu
Mājpuķītes ziedu sniedzu,
Kā bērns tev piekļaujos,
Jo vienmēr būt ar tevi, prieks.

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 14. Mar 2017, 10:19

Tad, kad piedzima dēliņš, tad arī sajutu vajadzību pēc mammas. Gribējās viņas atbalstu, padomu, bet... Mūsu attiecības tā arī nemainījās, vienmēr kad jautāju vai atbrauksiet ciemos, vienmēr uzradās simts un viena atruna. Mamma nokārtoja tiesības, iegādājās auto - domāju super, biežāk tiksimies, bet nekā. Laikam jau nevar visu dzīvi būt ideālas attiecības ar ģimeni!

lauvinja lauvinja 14. Mar 2017, 10:01

Man šķiet, ka attiecības ar vecākiem kļūst atkal svarīgas, tad kad piedzimst pašai bērni. Jo vismaz man ir superīgas atmiņas par kopā pavadīto laiku ar vecvecākiem, kāpēc lai es to liegtu bērniem?

Jā, atzīstu, ka reizēm ir apgrūtinoši aizbraukt ciemos, bet es to plānoju apzināti un regulāri. Kas zin cik ilgs vēl palicis kopīgais laiks?