Apģērba pamats – 4 dizaina elementi

Apģērba pamats – 4 dizaina elementi

01. Jul 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dizaina elementi ir tie, kas veido jebkuru tērpu, ko valkājam. Kādi tie ir, atklāj modeļu skolas vadītāja Zanda Krancmane!  

1.elements – krāsa

Lai izvēlētos tērpu, kas piestāv tieši mums, būtiska ir apģērba krāsas izvēle. Zanda Krancmane uzsver, ka papildus tam, jāņem vērā arī krāsu spektrs – pāreja no pavisam gaiša līdz ļoti tumšam krāsas tonim!

„Pieņemts, ka tumšāks krāsu spektrs vairāk atbilst vīrieša garderobei, bet gaišāks – sievietes. Tad, ja sieviete izvēlēsies izteikti tumši melnu vakartērpu vai kostīmu, tajā tērpusies viņa atstās stingrāku iespaidu, savukārt vīrietim mazāk piestāvēs ļoti gaiša krāsu spektra apģērbs,” stāsta modeļu skolas vadītāja.

2.elements – forma

Vēl viens no ikviena tērpa dizaina elementiem ir tā forma – tas, kā apģērbs pašūta. Tātad, tas ir pieguļošs vai plats.

3.elements - auduma faktūra

Tāpat apģērbu raksturo auduma faktūra, no kā tas pašūts! Audums var būt stingrs, viegls un gaisīgs, smagnējs, plāns vai biezs.

4.elements – līnija

„Ar pareizas apģērba līnijas izvēli ļoti veiksmīgi iespējams koriģēt auguma aprises! Piemēram, ja svārki būs pašūti no viena gabala auduma, svārku daļa izskatīsies platāka. Savukārt tad, ja svārku priekšējā daļā būs divas nošuves, tas figūru optiski sašaurinās,” skaidro Zanda Krancmane.  

Modeļu skolas vadītāja stāsta, ka apģērba līniju veido ne tikai nošuves, bet arī auduma raksti!

Piemēram, audums ar liektām līnijām – ziedu rakstu vai apļiem – piešķirs romantiskāku un sievišķīgāku izskatu, bet ģeometriski precīzas, asas līnijas veidos skarbāku koptēlu.

Sieviešu Klubs