Anna Rozīte: atdot ir vieglāk nekā izmest!

Anna Rozīte: atdot ir vieglāk nekā izmest!

24. Oct 2014, 10:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šogad tradicionālās Mājlietu labdarības dienas pulcējušas prāvu skaitu iedvesmojošu Latvijas personību. Anna Rozīte, Olga Rajecka, Iveta Lāce, Kašers, Liene Blūma, Lelde Lietaviete un citi labdari ziedojuši sev personīgi tuvas mājlietas. Pirms nodošanas grūtībās nonākušām ģimenēm tās var apskatīt interjera izstādē, kas vienlaikus ar Mājlietu labdarības dienām norisināsies no 22. līdz 26.oktobrim. 

Mājlietu labdarības dienas sadarbībā ar Ziedot.lv jau piekto gadu notiek pie tirdzniecības centra Spice Home īpaši uzceltā teltī. Lai gūtu iedvesmu, ziedotāji Spicē, Spice Home un ziedošanas teltī var apskatīt mākslinieces, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja komunikācijas nodaļas pedagoģes, Diānas Dimzas-Dimmesinterjera izstādi Mājlietas mājvietā ar radošu personību mīļām lietām.

20141024104425-10732.jpg

Spices direktorei Ivetai Lācei mājlietas saistās ar īpaši siltām sajūtām: „Ziedojot savas mājlietas, varam tālāk nodot arī to īpašo auru un iedvesmu, ko tās radījušas iepriekšējam īpašniekam. Starp maniem šī gada ziedojumiem ir arī divi spilventiņi ar zīmīgiem uzrakstiem. Tie man atgādina, cik svarīgi ir rūpēties, lai mājoklis būtu nevis vienkārši telpas, bet mājas ar dvēseli, kur gūt pozitīvo lādiņu un atjaunot spēkus pēc grūtas dienas.”

Anna Rozīte stāsta, ka lietām sāk piešķirt lielāku nozīmi tad, kad tās vairs nav vajadzīgas: „Es apzinos, ar cik daudz liekām mantām ir pieblīvēta mūsu zemeslode, jo mēdzam vieglprātīgi izmest mantas, kas ir morāli novecojušas. Bet tai pat laikā kādam citam šajā brīdī tās var noderēt, tāpēc daudz praktiskāk ir nodot tās jauniem īpašniekiem. Pati šogad ziedoju savas meitiņas Emīlijas krēsliņu, kas, protams, ir ļoti mīļš, bet kļuvis par mazu. Savukārt citai ģimenei tas atrisinās praktisku problēmu.”

Akcijas organizētāji norāda, ka šogad īpaši aktuālas ir šādas mājlietas: maza formāta mēbeles (krēsli, galdi, taburetes u.c.), sadzīves tehnika (veļas mašīnas, plītis), dažādas lietas aukstam laikam (segas, spilveni, dvieļi, sildītāji), kā arī ziemas drēbes un apavi.

20141024104435-68847.jpg

Visas saziedotās lietas tiks nodotas Svētā Jāņa palīdzības dienestam, kas nogādās mantas ģimenēm, kurām tās visvairāk vajadzīgas. Pateicoties restorānam Kuk Buk, kas atrodas Spices 2.stāvā, katrs ziedotāji saņems kuponu bezmaksas karstajam dzērienam.