Andelēšanās - ekonomija un azarts

Andelēšanās - ekonomija un azarts

06. May 2018, 13:41 Ievas_mamma Ievas_mamma

Es ļoti labprāt dāvāju lietām otro iespēju. Man nav iebildumu pret lietotu apģērbu, rotaļlietām, bižutēriju un citiem sadzīviskiem priekšmetiem, ja tie joprojām ir lieliskā stāvoklī.

Pirms gada šeit publicēju rakstu par savu pirmo pieredzi ar iepirkšanos internetā. Toreiz tas bija interneta veikals, kurš manas cerības apmierināja pilnībā. Pēc tam internetā esmu iepirkusi vienīgi lietotas mantas, jo atklāju, ka tā ir nevien laba ekonomija, bet arī krietna deva azarta. Iespēja atrast savu pērli.

Iespējas ir dažādas – “Facebook” grupas, “Andelemandele.lv”, “ss.lv”, andelēšanās tirdziņi. Labi gribot, atrast var visu.

Mans pirmais “andelētais” pirkums bija zīdaiņu ratiņi 3in1. Cena bija ļoti laba, stāvoklis atbilstošs cerētajam. Daži sīki defekti, taču nekas nozīmīgs. Varētu tos saukt par iepriekšējo lietotāju atstātajiem sveicieniem un pēdām. Lai gan šobrīd mūsu ratiņi ir krietni nolietojušies, un mēs būsim to pēdējie lietotāji, zinu, ka tieši mana nesaudzīgā braukšana kļuva par iemeslu defektiem, kuri “pacēla galvu” vien nesen – pēc pusotra gada ilgas lietošanas. Ne mirkli nenožēloju šo pirkumu!

Vēlāk sāku iegādāties arī apģērbu un apavus. Iesākumā nopirku sev kleitu, kura, diemžēl, man nederēja – bija šūta uz citas sievietes auguma. Tā gan bija mana kļūda, ka nenoskaidroju visus parametrus precīzi. Tas, iepērkoties internetā, ir ļoti svarīgi – pārliecināties par izmēru.

Pēc vilšanās ar kleitu, es nolēmu, ka sev vairs neko nepirkšu. Taču pirms dažiem mēnešiem iegādājos Nike firmas botes skriešanai un sporta jaku par salīdzinoši ļoti zemu cenu. Viss ir ideālā stāvoklī, lietoju jau kādu laiku un nespēju vien nopriecāties – gan par kvalitāti, gan atbilstību maniem izmēriem.

Meitiņai apģērbu esmu pirkusi vairākkārtīgi. Vislabākais guvums bija 4 siltās flīsa pidžamas par neiedomājami lētu naudiņu, vairs neatceros precīzu skaitli. Liekas, viena pidžama izmaksāja apmēram 0,80 centus. Drēbītes saņēmu perfektā stāvoklī un solītajā izmērā, maisiņā bija iebērtas konfektes. Visu ziemu Ieviņa gulēja šajās siltajās un skaistajās pidžamās.

20180506133135-17851.jpg

Mūsu brīnišķīgo kombinezonu (attēlā) iepirku Facebook grupā “Andelemandele KIDS”. Lai gan pirmā pieredze bija neveiksmīga (saņēmu apģērbu, kas noklāts ar dzelteniem pleķiem, lai gan tika solīts, ka sabojājusies tikai viena spiedpoga), naudiņu atguvu, un atradu mūsu sapņu kombinezonu, kas priecēja gan mūs pašus, gan radus un draugus visas ziemas garumā. Cena bija draudzīga (mazāk kā puse no veikala cenas), stāvoklis teju perfekts (dažas mazas flomāstera švīkas uz raiba ziedu raksta), un pārdevējas attieksme kolosāli atsaucīga. Kā dāvaniņu saņēmām īpašnieces pašas adītu cepurīti ar austiņām (attēlā). Mums ļoti patīk!

20180506133226-71519.jpg

Esmu iepirkusi arī jaunus bodiju komplektus par ļoti draudzīgām naudiņām un ar pilnībā apmierinošu kvalitāti. Liels bija mans prieks, kad ieguvu sešu brīnišķīgu un jaunu zeķubikšu komplektu par 8 eur (attēlā vienas no sešām). To visu var atrast portālā "Andelemandele.lv".

20180506133811-37290.jpg

Nesen iegādājos arī lietotas ādas sandalītes par nieka 7 eur bērnudārzam. Lai gan mājās, pārmērot gan kurpīti, gan pēdiņu, viss atbilda mēriem, sandales derēja knapi, purniņš jau sāk slīdēt pāri malai. Apavus bērnam tomēr vislabprātāk pērku jaunus un laikojot.

Brīvos brīžos man patīk klīst pa RDA – varu staigāt divas stundas, atpūsties, bet nenopirkt neko, jo nekas nav iekritis sirsniņā. Bet tajā mirklī, kad izdodas izrakt patiesu pērli par niecīgu summu, sajūsma ir liela. Atbalstu arī komisijas veikalus – lai gan tādā vēl neko neesmu pirkusi, pieļauju, ka kādreiz uziešu arī ko vērtīgu un nepieciešamu. Drīz manā pilsētā būs andelēšanās tirgus, noteikti to aplūkošu!

Jāatzīst, ka neesmu ļoti aktīva pircēja – ar naudu nešķiežos. Ja meklēju, tad vienīgi tāpēc, ka ir nepieciešamība. Mērķtiecīgi cenšos atrast sev vajadzīgo, līdz to arī atrodu. Liekus pirkumus izdaru ļoti reti.

Arī tirgoties man sevišķi nepatīk – notirgoju Huppas kombinezonu, kuru biju nopirkusi par mazu. Par nopelnīto naudiņu iegādājos vietā citu. Tā tad arī ir mana vienīgā pieredze ar andelēšanos pārdevējas lomā.

Ko es varu ieteikt? Pārliecināties, ka pārdevējs ir godīgs (Andelemandele.lv var atrast pircēju atstātās atsauksmes), saglabāt visas sarakstes, atcerēties savas tiesības. Noteikti apjautāties gan par materiālu, gan visiem izmēriem. Lieku reizi der pārprasīt vai nav kādu defektu. Arī tad, ja kāds defekts jau norādīts – pārprasiet, vai nav citu. Sūtot paciņas caur Omnivu, adresi un saņēmēja numuru norādiet arī paši, gadījumam, ja uzlīme nolīp, un paciņa noklīst. Pārliecināties, ka sūtījums atbildīs izvēlētajam pakomāta izmēram. Iesaku palūgt sūtītāju nofotogrāfēt čeku ar paciņas datiem un apstiprinājumu par izsūtīšanu. Savukārt, pircējam var palūgt “screen shot” par maksājuma veikšanu, ja prece ir, piemēram, rezervēta, un bankas ir dažādas.

Jāatceras, ka vienmēr ir iespēja saņemt brāķi vai preci, kas neder. Tad iesaku draudzīgā ceļā rast risinājumu – atgriezt naudu un preci. Arī par šo labāk painteresēties pirms pirkuma veikšanas.

Lai visām izdodas iepirkties veiksmīgi un izdevīgi – vai nu tas ir tirgus, piemājas veikaliņš, interneta veikals, ārzemes vai andelēšanās tirdziņš! Mums katrai ir savi knifiņi un atradumi, kā ietaupīt, iegūstot to vislabāko. Prieks par katru, kas gatava dalīties savā pieredzē. :)

Ievas_mamma Ievas_mamma 10. May 2018, 12:18 LaVitaE..

Protams. 😀 Mums ir gana daudz arī jaunu lietu. 😀 Raksts vienkārši orientēts uz šādām lietiņām - tas, kas rakstā minēts, ir teju viss, kas arī šādā ceļā iegādāts. 😀 Turklāt minēju, ka šādā veidā var iegūt par labu cenu arī jaunas un nelietotas drēbes. 😀 Citi mēdz nopirkt un - neder! 😉 Citi pārpērk un tirgo tālāk. Ir jau visādi. 😀
Lieli iebildumi pret lietotu labas kvalitātes apģērbu gan man nav - īpaši par tādām aurām nedomāju, neliekas ļoti būtiski, ticami.
Bet - paldies par komentāru! 😉👍 Katram savs viedoklis. 😀

Ievas_mamma Ievas_mamma 06. May 2018, 13:45

Titulbilde no https://www.google.lv/search?tbm=isch&q=andelemandele+logo&chips=q:andelemandele+logo,online_chips:gatavo&sa=X&ved=0ahUKEwjzsqqB8_DaAhUHDywKHV0ADZ0Q4lYINygB&biw=360&bih=524&dpr=3#imgrc=B7t52P6I3qBfSM:
Pārējie attēli no mūsu pašu arhīva. 😀 Starp citu, arī cimdiņi, kas redzami pirmajā attēlā, tika veiksmīgi "andelēti" - izrādījās, ka īpašniece dzīvo mūsu pilsētā, satikāmies dzīvē. 😀