Amziu Trio restorāns Pasvalē, Lietuvā

Amziu Trio restorāns Pasvalē, Lietuvā

27. Jul 2020, 08:38 Klintasmamma Klintasmamma

Braucot uz Rauboņu parku, zināju, ka tur ir arī kafejnīca, taču izpētot tās Facebook lapu un atsauksmes par ēdieniem, sapratu, ka paēst tur var, bet meitiņu un arī savas garšas kārpiņas vēlos palutināt kur citur.

Braucām uz Biržu pili, bet tur svētdienas dienā viss pilns, iekšā mājo cigarešu dūmi un mums priekšā vairākas ģimenes, kas cer tikt pie galdiņa vai ēdiena pasūtīšanas. Devāmies uz "Beer Route" jeb "Alaus Kelias", kur esam bijuši jau agrāk (atzīšos, ka šī nebija mūsu pirmā izvēle, jo iepriekšējā reizē ēdiens īsti neuzrunāja), taču arī tur viesmīle pieklājīgi paskaidroja, ka ir jāgaida kāds brīvs galdiņš, jo cilvēku esot ļoti daudz. Arī tādu, kas atnākuši pirms mums un vēl aizvien gaida. 

Gaidīt neviens īsti negribēja, tāpēc meklējām vēl kādu vietu ārpus Biržiem, jo skaidrs, ka te tūristu svētdienas dienā bija vairāk kā brīvu galdiņu:)

Mums par prieku netālu bija Pasvale (Pasvalys), kur nebiju atradusi neko īpaši interesantu tūrismam, tāpēc likās, ka cilvēku skaitam kafejnīcās vai restorānos vajadzētu būt mazākam. Un tā arī bija!

Izvēlējāmies "Amziu Trio", kas ne tikai nelika vilties, bet arī patīkami pārsteidza, tāpēc abi ar vīru nolēmām, ka vēlamies tur šogad vēl kādu reizi paviesoties, lai pārliecinātos, ka pavārs vienmēr gatavo tik labi:)

Atrašanās vieta: Palėvenės g. 15, Pasvalys 39143, Lietuva.
Vieta ir klusa un pirmajā brīdī, tuvojoties norādītajai adresei, šķiet, ka kāds ir kļūdījies un te ir tikai dzīvojamās mājas, taču tā nav, droši var turpināt ceļu!

Darba laiks: pirmdien 11-14, otrdien-ceturtdien, svētdien 11-20, bet piektdien un sestdien 11-22.

Ēdienkarte un cenas (lietuviešu valodā, bet parādiet man latvieti, kurš nav pamanījis, ka mūsu valodas ir visai līdzīgas, tāpēc parasti ēdiena "atšifrēšana" nesagādā grūtības: https://www.meniu.lt/restaurant/amziu-trio Šī gan nav paša restorāna lapa, taču meniu.lt var apskatīties ēdienkartes dažādās vietās, salīdzināt, pasūtīt galdiņu, lasīt un uzrakstīt atsauksmes, man tā patīk un noder itin bieži. Jāatzīst, ka restorānā uz vietas lūdzām ēdienkarti angļu vai krievu valodā. Mums atnesa angļu, tāpēc nav jāuztraucas, ja nu tiešām nav vēlmes mēģināt lasīt lietuviešu valodā. Te gan jāmin arī vienīgais trūkums, ko es šai vietai varu minēt, jo pamanīju, ka lietuviešu valodā ir arī bērnu ēdienkarte ar vairākiem ēdieniem, kas arī manai meitai varētu patikt, taču viesmīle mums atnesa tikai "lielo"ēdienkarti, neminot/aizmirstot par to, ka bērniem var piedāvāt kaut ko ārpus tās. 

Kvalitātes un cenas attiecība: izcila! Lai arī cenas nav zemas, abi ar vīru bijām vienisprāt, ka būtu maksājuši arī vairāk par ēdienu, ko saņēmām.

Iespējas: uz vietas ir bērnu krēsliņš; pie restorāna ir upes krasts, ko vērot, vai neliels (3 atrakcijas) rotaļu laukums, kur mazajiem ēdājiem darboties.

Var ēst uz terases vai iekštelpās.

Ir neliels rotaļu stūrītis un liels TV pie sienas (nezinu, vai tas ir mīnuss vai pluss).

Atsauksme: 
Kafija ļoti laba (cenu neatceros, bet nekas pārsteidzošs noteikti), patīkami, ka pasaules plašumos iegādātās pupiņas tiek grauzdētas uzvietas Lietuvā 9/10

Pasta ar 4 sieru veidiem (8 EUR) - ļoti patīkama garša un arī tekstūra. Porcija nav liela, taču sātīga. Man šķita, ka varētu būt nedaudz liesāka, taču 4gadniece nepiekrita un slavēja tādu kā ir. 9/10


Cūkgaļas "steiks" (bloga ieraksta attēlā, 9 EUR) - izcils, sulīgs, viscaur ar garšu piesātināts, viegli sagriežams. Tiek pasniegts kopā ar ogu mērci un grilētiem dārzeņiem. 9/10 (viens punkts pazudis, jo es neesmu grilētu sīpolu fans, taču tas ir sīkums)


Cūkas stilbiņš (12 EUR)- ļoti garšīgs, mīksts, sulīgs, ar vieglu kūpinājuma garšu, taču mūs nedaudz apbēdināja, ka tas tika pasniegts ar dažādiem pākšaugiem, kas likās nedaudz par blāvu garšas ziņā. Garšas saskanēja labi, taču neesmu pārliecināta, ka šīs ir labākās piedevas stilbiņam 8/10 


Fritēti kartupeļi (1.5 EUR) (tika izvēlēti gadījumam, ja meita atteiktos no pastas, taču nē, pastas un frī kaujā uzvarēja pasta, taču frī esot bijuši labi pagatavoti un kraukšķīgu maliņu) 9/10


Glazēti burkāni un ziedkāposti - ņēmām no piedevu saraksta (1.50 EUR), lai meita var panašķoties, ja vēlas, taču pagaršojām arī paši un bija ļoti labi (9/10). Es gan šo otrreiz bērnam neņemtu, jo bija jūtams pipara asums, taču noteikti ar pavāru var sarunāt mazāk asu versiju, jo šī tomēr bija "pieaugušo" ēdienkarte un mēs viesmīlei neminējām, ka plānojam šos dārzeņus dot meitai.   

Kopumā patika, iesakām un noteikti dosimies uz šo vietu vēlreiz, lai pārliecinātos, ka arī ar zivi un liellopa gaļu šis pavārs prot tikt galā ne mazāk izcili kā ar cūkgaļu un pastu:) 

Lai jauka pirmdiena! 

P.S. Mums ar vīru īsti nepadodas ēdiena fotografēšana vai filtru izmantošana, tāpēc atvainojos par fotogrāfiju kvalitāti:)


 

 

Klintasmamma Klintasmamma 01. Aug 2020, 03:18

Lauvinj, noteikti gaidīšu Jūsu komentāru/atsauksmi, jo ļoti interesē, vai tur vienmēr ir labi, vai arī pavāram bija laba diena un viss izdevies izcili.

lauvinja lauvinja 31. Jul 2020, 09:11

Paldies par atsauksmi - noderēs!