Aizliegums alimentu nemaksātājiem vadīt auto darbojas – daudzi steidz aši nomaksāt parādus!

Aizliegums alimentu nemaksātājiem vadīt auto darbojas – daudzi steidz aši nomaksāt parādus!

29. Dec 2016, 20:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Alimentu nemaksātāji sākuši aktīvāk pildīt savas saistības un interesējas par iespējām atmaksāt parādus. Uz to viņus pamudinājusi pirms mēneša pieņemtā likuma norma, kas ļaus alimentu nemaksātājiem piemērot liegumu vadīt transportlīdzekli.

Lai gan jaunā kārtība stāsies spēkā tika pavasarī, jau tagad daudzi uzsākuši maksāt saviem bērniem uzturlīdzekļus. Dati liecina, ka katram ceturtajam alimentu nemaksātājam ir derīga autovadītāja apliecība. Iespēja to pazaudēt ir izrādījusies iedarbīga metode. Daudzi arī izteikuši vēlmi sagatavot atmaksas grafiku vai vismaz izrāda interesi to darīt.

Linda Sparāne, Uzturlīdzekļu garantiju fonda Juridiskās nodaļas vadītāja:

Parādnieki sākuši interesēties, mēģina noskaidrot, kā var nokārtot savas saistības, un var redzēt, ka pēdējā mēneša laikā regresa kārtībā atgūto līdzekļu apmērs ir palielinājies. Ja līdz šim mēnesī tika atgūti 200-250 tūkstoši eiro, tad pēdējā mēneša laikā šī summa ir virs 400 tūkstošiem eiro.

Autovadītāja tiesību liegumu sāks piemērot no 1. aprīļa. Tāpat šobrīd tiekot izvērtētas arī citas normas, ko piemērot alimentu nemaksātājiem, piemēram, liegums ieņemt amatus valsts vai pašvaldības iestādēs, liegums piedalīties vēlēšanās vai liegums personai piedalīties publiskos iepirkumos.

 LNT Ziņas/Skaties.lv