Nereti aizdomājos par to, cik gan es esmu laimīga tajos brīžos, kad esmu kopā ar saviem tuvākajiem - ar abiem saviem puišiem. Šie mirkļi ir svēti. Tajos es negribu domāt par darbu, par politiku vai par skandāliem, kas aprakstīti preses slejās. Es kā krājēja krāju savās atmiņās šos skaistos kopābūšanas mirklīšus.
Vienā no tādiem kopā ar dēlēnu cepām cepumus. Pēc skata tie ne tuvu nav līdzīgi tiem perfekti apaļajiem, kas nopērkami veikalos, taču to garšu pat nevar salīdzināt - jo mājās tapušie taču gatavoti no sirds, ar šķipsniņu mīlestības.
Izmanto katru izdevību būt kopā ar saviem mīļajiem. Arī saimniekojot virtuvē un iesaistot procesos pārējos.
Cepumu pagatavošanai vajadzēs: 150g brūnā cukura, 20g zeltainā cukura sīrupa, 100g sviesta, 1 olu, 190g miltu, 1/2 tējkaroti dzeramās sodas, šķipsniņu sāls, 1/2 tējkaroti kanēļa, 120g krāsaino šokolādes konfekšu (piemēram, M&M).
Pagatavošana: sajauc cukuru ar sīrupu, lai samaisot veidotos drupana masa. Cukuram pievieno olu, mīkstu sviestu un samīca. Nu kārta pārējām sastāvdaļām - cepumu masai pievieno arī miltus, kuros iemaisīta dzeramā soda, sāls un kanēlis. Visu samīca viendabīgā masā, atceroties, ka ar mīcīšanu nevajag pārlieku aizrauties, jo tad cepumi sanāks cietāki.
Uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, veido cepumiņus - ņem ēdamkaroti mīklas un veido uz pannas cepumiņus. Atceries, ka cepoties cepumi izpletīsies x2, tādēļ neliec tos pārlieku tuvu vienu pie otra. Jaunākajiem ģimenes locekļiem ļauj izrotāt cepumus ar konfektītēm.
Cep 180 grādu karstumā aptuveni 10-15 minūtes.