Agrs rudens rīts,krāšņums rasas stīgās tīts...

Agrs rudens rīts,krāšņums rasas stīgās tīts...

01. Oct 2013, 15:55 taschinka taschinka

Pašas gatavoti pelmeņi vairs nav nekāds brīnums,bet šoreiz piedāvāju izrotāt pusdienas krāšņās rudens krāsās.


Sastāvdaļas mīklai:

60ml biešu sula (vārīta,sablenderēta biete izspiesta marlē)

1 olas baltums

1 ēd.k Rasa krēmsiers,lasiskais,bet var arī citas garšas

1 ēd.k olīveļļa

1/4 tēj.k sāls

1/4 tēj.k cukurs

milti tik,līdz mīkla viegli mācāma,maiga ellastīga

 

Sastāvdaļas pildījumam:

Saldēti spināti,8 porciju bumbiņas,ap 100g

sauja rīvēts Holandes siers

1/3 "Rasa" krēmsiers ar zaļumiem

 

Sastāvdaļas mērcei:

1 olas dzeltenums

100ml saldais krējums 10%

1/2 paciņa "Rasa" krēmsiers ar papriku un tomātiem

1/5 tēj.k kurkuma

šķipsniņa muskatrieksts

sauja rīvēts Holandes siers

 

Gatavojam mīklu:

Bļodā sajaucam olas baltumu,sāli,cukuru,krēmsieru,eļļu.Izmaisam,pievienojam biešu sulu.

Beram klāt miltus pa karotītei.Mīcam mīklu līdz tā sāk atlekt no galda virsmas un rokām.

Iesaku mīklas mīcīšanas procesa laikā nomazgāt rokas un turpināt mīcīt ar tīrām,šādi nepārcentīsimies ar miltiem un mīkla būs vajadzīgajā konsistencē.

Mīkla sanāk ellastīga,ja to paņem vienā rokā un tur karājoties,tad tā staipās.

Gatavo mīklu ieliekam maisiņā un paturam 30 minūtes istabas tempertūrā.Kad mīklu izņemsim no maisiņa,tā būs kļuvusi lipīga,bet nesatraucaties,tā tam jābūt.Pastāvot bez maisiņa tā atkal mazāk lips un būs viegli ar to strādāt.

20131001154249-14918.jpg



Kamēr mīkla atpūšās,gatavojam pildījumu.

Pildījums:

Atsaldējam spinātus,nospiežam ūdeni.Samaisam ar krēmsieru un rīvētu puscieto sieru.Gatavs.

20131001154317-75905.jpg

Virsmu viegli noberam ar miltiem,bet tiešām viegli.

Rullējam mīklu,plānu,plānu,līdz tā spīd cauri.

Ar glāzi izspiežam aplīšus un liekam  pildījumu.

20131001154340-51731.jpg

Tā kā mīkla ir ellastīga,tad to viegli ir lipināt ciet.

Salipinam visus pelmeņus.

20131001154420-38479.jpg

Uzvāram lielā katlā ūdeni,kam pievienojam 1 tēj.k sāli un sviestu vai eļļu ap 1 ēd.k.

Liekam pelmeņus un vāram no uzpeldēšanas brīža kādas 3-5 minūtes.Es jau aiz pieraduma gatavoju uz aci.

 

Paralēli pelmeniem,es gatavoju mērci:

Olas dzeltenumu samaisam ar saldo krējumu,liekam karsēties uz nelielas uguns un maisam,lai neveidojas kunkuļi.Kad krēms sabiezējis iemaisam krēmsieru,muskatriekstu,kurkumu un beigās rīvētu puscieto sieru.Karsējam līdz mērce ir viendabīga.Atstājam uz karstas plīts,bez ieslegtas ugun,lai mērce saglabājas silta līdz pasniegšanai.

20131001154733-99558.jpg

 

Bļodā liekam pelmeņus un pāri sviesta pikuci,lai atdziestot tie nelīp kopā.

20131001154746-61722.jpg

 

Pelmeņi ir burvīgi,gan tā mīkla,gan arī pildījums.Ļoti maiga garša.

20131001154828-45689.jpg

 

Pasniedzam tikko izvārītus pelmeņus ar vēl silto siera mērci,pārkaisam ar četru piparu maisījumu.

20131001154927-13826.jpg

 

Vizuli krāšņi,burvīgs aromāts un satriecoša garša....

 

20131001155016-16669.jpg

 

Projekts "Rasa. Tūkstoš recepšu noslēpums": otrais uzdevums

20130920141638-49845.jpg

 

taschinka taschinka 02. Oct 2013, 07:09 lienuxxx1

Mīkla galetēm ir nedaudz lipīga un viegli drupena,tieši tādēļ minēju,ka rullēt to vislabāk uz cepamā papīra,lai nelīp pie galda virsmas.Un ja ļoti drupena varbūt par daudz milti vai par maz mīcīta,jo mīcot mīklu tā kļūst vijīgāka.

01. Oct 2013, 20:04

Ļoti interesantas receptes Tev vienmēr! Es 7dien nolēmu izmēģināt un izcept pārslu galetes. Sanāca garšīgas, tikai man tā mīkla bija diezgan drupena! 😀

taschinka taschinka 01. Oct 2013, 16:21

Receptē piemirsu pieminēt,ka mīklā biešu garša vispār nav jūtama,no bietēm tik šī rozīgā krāsa.