Adventes vainagi dažādās variācijās

Adventes vainagi dažādās variācijās

01. Dec 2014, 11:08 nosiguldas nosiguldas

Adventes laiks man ir ļoti īpašs laiks. 

IMG_1735

Tas ir brīdis, kad sākās kalendāra dienu atskaite, ir jāpagūst daži nepabeigti darbiņi, ir jāsastāda saraksts ar dāvanām un jāatrod brīdis pabūt vienai un paskatīties uz pagājušo gadu.  Katru gadu es gatavoju adventes vainagus kā dāvanas sev tuviem un nozīmīgiem cilvēkiem. Gatavojot šo dāvanu es domāju par šo cilvēku, piemeklēju krāsa tieši viņam .

IMG_1741

Kā materiālus es parasti izvēlos, baltās sūnas, priežu zarus un vīteņu stīgas. Dekorēšanai izvēlos priežu zarus, saknes, čiekurus, krāsainus bumbulīšus un fliterus.

IMG_1740

 Katru gadu vainagi ir savādāki ari krāsas gadu no gada mainās. Ja iepriekšējā gadā man ļoti gribējās sarkano krāsu, tad šogad baltu un sudrabu.

Šajā gadā viss process ir nedaudz iekavējies,  bet laika jau pietiek. Par savu vainagu runājot ideja radās apskatot Ziemassvētku rotājumus RIMI.

IMG_1739

Tur es ieraudzīju gaismiņu virteni, kas man likās ļoti smalka un uz adventes vainaga tā varētu atgādināt sniegu.

WP_20141129_001

Tad nu bija skaidrs, ka mans adventes vainags būs no vīteņa stīgām. Sākam ar to, ka sagriežam vīteņa stīgas un no pirmās veidojam apli tik lielu, cik vēlaties savu vainagu, tad ņemam nākošo stīgu un pinam pa apli, var likt pa divām un trim stīgām.

WP_20141130_001

Rezultātā lūk tāds sanāk vainags. Tas ir īpašs ar to, ka viegli dekorēt, labi stiprinās svecītes un galvenais nebirst. Kā jau teici, man šogad gribējās ko baltu un pavisam vienkāršu. Iespējams tā ir nostaļģija pēc baltas ziemas .

Rotājumam izmantoju sausos ziedus un mazas bumbiņas sudraba krāsā. Svecītes jau gadiem izmantoju mazās. Tās ir ērtas, jo viegli maināmas un ilgi deg. Un kas ir svarīgi, nav dārgas.

WP_20141130_003

 Parasti savus darbus atrādu vīram, viņš ir mans visstingrākais vērtētājs. Nemaz nepamanīju, kā viņš jau kādu brīdi vēroja pēdējās manas aktivitātes. Pēc kā viņš atzina, ka esot vienkārši un ļoti interesanti.

Ļoti ceru, ka arī Jums noderēs manas idejas. Lai Jums kluss un mierīgs šis svētku gaidīšanas laiks.