Acīs rasas lāses mirdz,siltā priekā staro sirds...

Acīs rasas lāses mirdz,siltā priekā staro sirds...

03. Oct 2013, 13:42 taschinka taschinka

Sastāvdaļas 2 bagetēm:

300g milti

30ml eļļa

1/2 tēj.k šķīstošais raugs

1/3 tēj.k sāls

1 tēj.k cukurs

30g Rasa krēmsiers klasiskais

120ml ūdens

Sastāvdaļas sīpolu zupai:

300g sīpoli

200ml buljons

50ml sausais sarkanvīns

50g sviests

100g Rasas kremsiers ar papriku un tomatiem

1/2 neliela kāļa (kālis nepieciešams zupas tumēšanai,parasti liek miltus vai cieti ,bet es nolēmu aizstāt ar kāli)

100g puscietais siers(šo sieru izmantosim grauzdiņiem un zupas pasniegšanai)

sāls,pipari
provansas garšaugi,kas raksturīgi franču virtuvē(baziliks,raudene,majorāns,rozmarīns,salvija,timiāns,pētersīļi,estragons,lapu kārvele)
sezama sēkliņas

1 sīpols pasniegšanai

1 ēd.k sviests+ 1 ēd.k brūnais cukurs

Pagatavošana:

Izsijājam miltus.Pāris ēdamkarotes noliekam malā,lai nav tā,ka milti par daudz,jo miltu šķirnes atšķiras.

Pievienojam sāli,cukuru,raugu.Izmaisam.

Uzsildam   ūdeni aptuveni līdz 40 grādiem,iemaisam kremsieru.

Pielejam eļļu šķidrumam.

Šķidrumu lejam miltos.Mīcam mīklu līdz tā nelīp pie rokām.Pēc vajadzības pieberam atlikusos miltus.


Kārtīgi izmīcam mīklu un liekam to ar eļļu ismērēta traukā,tad iesienam maisiņā,raudzējam istabas tempertūrā 2 stundas.Vai līdz mīkla dubultojas apjomā.

20131003132244-49101.jpg

 

Lūk,uzrūgusi mīkla.

20131003132317-37063.jpg

Mīklu sadalam 2 daļās,būs divas tievas bagetes.

katru izrullējam taisnstūrī,tik garu,cik gara paplāte.

20131003132414-29624.jpg

Šo taisnstūri rullējam ruletē,tievā,garā.Saspiežam šuvi ciet.

20131003132455-63481.jpg

Liekam ar šuvi uz leju uz cepamās plāts,kur ieklāts cepamais papīrs.

20131003132549-29634.jpg

Ar assu nazi iegriežam rievas,bet var arī bez.

20131003132624-46150.jpg

 

Apkaisam viegli ar miltiem un apsedzam ar dvieli.Ļaujam 30 minūtes vēl rūgt.

20131003132702-21359.jpg

Pa to laiku cepeškrāsnī liekam trauku ar ūdeni un ieslēdzam uz maksimālo tempertūru.

Kad bagetes būs nostāvējušas 30 minūtes,cepeskrāsnī noslēdzam tempertūru ap 220 grādiem un cepam 25 minūtes.

20131003132825-85373.jpg

Pateicoties ūdenim,gatvās bagetes ir ar plānu,ļoti kraukškīgu garoziņu.

Noslaukam miltus...

20131003132914-57820.jpg

20131003134226-25410.jpg

Pasakaina,smaržīga bagete...

20131003132954-21401.jpg


Gatavojam sīpolu zupu:To es darīju paralēli maizes cepšanai.

Pagatavošana:

Sīpolu sagriežam nelielos gabaliņos,būtībā jo smalkāk,jo labāk apcepsies.

20131003133051-82720.jpg

 

Sīpolus cepam sviestā līdz tie kļūst caurspīdīgi,tad pievienojam sagrieztu kāli un turpinam cept uz vidēji lielas uguns zem vāka līdz sīpoli brūni.

20131003133113-88920.jpg

 

Liekam katliņā un pielejam buljonu un vīnu.Pievienojam garšvielas un vāram līdz kālis izsķīst.

20131003133139-19175.jpg

 

Sablenderējam,iemaisam svaigo sieru.Ja zupa par biezu,pielejam vēl buljonu.

20131003133230-44233.jpg

 

Lūk,pusdienas gandrīz jau gatavas.

20131003133344-59959.jpg

 

Lejam zupu bļodiņā,uzberam rīvētu sieru un apgrauzdētas sezama sēkliņas.Pasniedzam ar svaigi cepto bageti.

20131003133326-81399.jpg

 

Otrs variants pasniegšanai: Bagetes šķēli liekam zupas vidū,pāri kaisam rīvētu sieru un cepam cepeškrāsnī līdz siers pakūst.Pāri kārtojam karamelizētos sīpolus.

20131003133502-23298.jpg


Sīpolus karamelizējam šādi:

Pannā liekam sviestu un cukuru karsējam līdz cukurs sāk vārīties.Liekam planās šķēlēs sagrieztus sīpolus un cepam uz lielas uguns līdz apbrūnē,nedaudz apgrozot.

20131003133603-47343.jpg

 

Šo zupu gaavoju ne pirmo un ne pēdējo reizi,jo man tā nu tik loti garšo.

20131003133622-19706.jpg

 

Par pašcepto bageti vispār lieki ko piebilst...satriecošs aromāts,garša un prieks par iegūto rezultātu.

20131003133748-77944.jpg

Projekts "Rasa. Tūkstoš recepšu noslēpums": otrais uzdevums

20130920141638-49845.jpg

taschinka taschinka 06. Oct 2013, 17:56 ligumins

Prieks,ka noder un arī garšo 😀

taschinka taschinka 03. Oct 2013, 14:55 inginja

prieks,ka noder.