Svētku pasākumi visai ģimenei

Svētku pasākumi visai ģimenei

17. Nov 2017, 15:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien mūsu mīļajai Latvijai 99 dzimšanas diena. Liels vai mazs, vec vai jauns - visiem svētkos ir jābūt kopā un jāpriecājas par to, ka mums visiem ir mīlēt zemi, kurā dzīvojam, iespēja būt mazai daļiņai no lielā visuma. Jāsvin piederība mīļākajai un labākajai vietai pasaulē! 

 Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 99. gadadienu, Rīgā paredzēta plaša svētku programma – ziedu nolikšanas ceremonija, Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militārā parāde, svinīgs pasākums pie Brīvības pieminekļa, daudzveidīgi koncerti, kopīga Latvijas valsts himnas dziedāšana 11. novembra krastmalā un svētku uguņošana.

Staro Rīga 2017

  • Kad: Līdz 20.novembrim.
  • Kur: Rīgas pilsētvidē.
  • Piedāvājums: Gaismas festivāls "Staro Rīga" ir vairāku dienu pilsētvides objektu izstāde, kurā, izmantojot mūsdienu gaismas un video tehnoloģijas, ar izgaismojuma palīdzību tiek pārvērsta Rīgas ainava. Gaismas festivāls "Staro Rīga" iezīmē gaismas ceļu uz Latvijas simtgadi. Šī gada festivālā tēma ir "Uz zvaigznēm". Festivālā iekļautas trīs programmas: pamatprogramma "Uz zvaigznēm", starptautiskā programma, kurā ar saviem darbiem piedalās mākslinieki no dažādām pasaules valstīm, kā arī festivāla apmeklētājiem jau pazīstamā līdzdalības programma "Rīgas karnevāls", kurā ar gaismas objektiem pilsētvidē piedalās dažādi uzņēmumi, institūcijas un privātuzņēmēji. Festivāla laikā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti aplūkot arī jaunākos Rīgas vēsturisko ēku fasāžu izgaismojumus.
  • Cena: Bez maksas.

Lāpu gājiens 2017

18. novembra Lāpu gājiens Rīgā pamazām ir kļuvis par emocionāli saviļņojošāko un vienu no vērienīgākajiem Latvijas Republikas Proklamēšanas dienas svinību pasākumiem. 
Pulcēšanās gājienam Rīgā, pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa (Kr. Valdemāra ielas un Raiņa bulvāra krustojumā) no 17:00, kad tur sāksies svētku koncerts.
Lāpu gājiens sāksies 18:00.
Ņemot vērā gājiena vērienu, tā norisei tiks slēgta satiksme Kr. Valdemāra ielā un 11. novembra krastmalā, no kuras gājiens tālāk pa Kaļķu ielu virzīsies līdz Brīvības piemineklim.

 

Latvijas Republikas proklamēšanas 99. gadadienai veltīts svinīgais pasākums

  • Kad: 18.novembrī.
  • Cikos: 19.30.
  • Kur: Laukumā pie Brīvības pieminekļa Rīgā.
  • Piedāvājums: Svinīgajā pasākumā piedalās aktieri Maija Doveika, Ieva Puķe, Agnese Cīrule, Juris Lisners, Uldis Anže, Gundars Grasbergs, Raimonds Celms, komponists Mārtiņš Brauns, Rīgas kamerkoris “Ave Sol”, diriģents Andris Veismanis. Scenārija autors Orests Silabriedis, režisors Pēteris Krilovs.
  • Cena: Bez maksas.

Vēl svarīgi atgādināt -  18. novembrī Rīgas sabiedriskajā transportā (tramvajs, trolejbuss, autobuss) iedzīvotāji un pilsētas viesi varēs braukt bez maksas. No 17. līdz 20. novembrim tiks organizēti papildus reisi.

Svētkiem veltīts koncerti būs arī vairākās koncertzālēs. 

Latvijas Universitātes Lielajā aulā skanēs mūziķu un vīru koru izpildītie skaņdarbi koncertā „Latvijas vīru koru dižkoncerts”, bet Rīgas Latviešu biedrības namā koncertā „Tev mūžam dzīvot, Latvija!” uzstāsies Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas simfoniskais orķestris un jauktais koris diriģentu Jāņa Baltiņa un Ulda Kokara vadībā. Rīgas Stradiņa universitātes aulā iedzīvotāji gaidīti koncertā „Spēka dziesmas Latvijai”, kurā uzstāsies Rēzija Kalniņa, Olga Dreģe, Lilita Ozoliņa, Ieva Akuratere, Aija Andrejeva, Alex un Atis Ieviņš, kā arī instrumentālā grupa Jāņa Miltiņa vadībā.

20171117105512-34760.jpg