№60 Rasa: Mēs jau atradām savas primārās mīlestības valodas!

27. Jan 2013, 23:25 [BEZsaistē] Rasa Vītola [BEZsaistē] Rasa Vītola

Ir grūti dažkārt gaidīt ko tādu, ko otrs varbūt nesaprot. Tādēļ, jau pirms laulībām mums mūsu vedējtēvs ieteica izlasīt G.Čepmena grāmatu "Piecas mīlestības valodas", ko abi arī izdarījām. 

20130127230915-80034.jpg

Grāmatas pēdējās lapaspusēs bija tests sievām un vīriem, kas palīdz atrast savu primāro valodu. Man tā bija - mīlestības darbi, Kārlim savukārt - apliecinājuma vārdi. Līdz šim centāmies šādi runāt viens ar otru - Kārlis man aktīvi palīdzot, bet es viņu slavējot un ar mīļuma vārdiem apberot. Tad nu mūsu uzdevums savā veidā ir izpildīts pamatā balstoties uz šim valodām. 

 

RASA MĪL...

PIESKĀRIENS-  ikviens Tavs pieskāriens ir apliecinājums tam, kā Tu mani mīli. Kad pieglaudies, kad samīļo, kad noskūpsti - sirds salecas. Kad ieslēdz mani savā apskāvienā ir sajūta, ka esmu drošībā. Tavas rokas - lai gan raupjas, darba sastrādātas - ir mīļākās un siltākās visā pasaulē. ES MĪLU KAD TU MAN PIESKARIES...

GĪMENISKUMS - Laiks, ko Tu pavadi kopā ar mums - Ģimeni, man ir tik mīļš. Tavas rūpes par mums. Tas viss manī liek virmot mīlestībai! Tie mirkļi, kad esam visi kopā, kad vēroju, kā Tu rotaļājies, runājies un darbojies ar mūsu dēliņu, piepilda manus sirds traukus ar tīru un dzidru degsmi. ES MĪLU, KAD TU ESI AR MUMS - ĢIMENI!

LŪGŠANA - Lūdz par mani, Kārli! Lūdz Dievam, lai esam labāki, saticīgāki, mīļāki, patiesāki, drosmīgāki. Lūdz, lai mēs viens otru saprotam labāk. Lūdz par maniem trūkumiem, lai spēju Tevi labāk mīlēt. Ielaid sevī lūgšanu un izsaki visas raizes caur to, lai mēs spējam viens otru tīrāk mīlēt. ES MĪLU, KAD TU LŪDZ KOPĀ AR UN PAR MANI!

MĪĻUMS - Neesi skarbs pret mani, lūdzu... Arī tad, ja esmu dusmīga par kaut ko, visbiežāk strīda vietā es vairāk vēlos, lai mani aptur, apskauj un mīļi samīļo, tad dusmām vairs nav vietas manī. Ja esmu bēdīga, mīļi iepriecini mani - ar joku, dāvaniņu, siltu tēju vai apskāvienu. ES MĪLU, KAD TU MANI MĪĻO!

CIEŅA - Centīsimies būt pazemīgāki, aizdzīt savu egoismu un cienīt viens otru- viens otra vēlmes. Cieni manus principus un veidu, kā esmu audzināta. Respektē un saproti tās lietas, kuras man nav pieņemamas. ES MĪLU, KAD TU MANI CIENI!

ČAKLUMS - Tu jau zini, ka katrs Tevis paveiktais darbiņš mājās, man liek cienīt un mīlēt Tevi vairāk. Tad es redzu, ka mēs Tev esam svarīgi, kad Tu esi ģimenes galva. ES MĪLU, KAD TU MAN PALĪDZI!

GUDRĪBA - Tavi lēmumi, Tava uzmanība un spriedums, kas vada mūsu ģimeni, ir man ļoti svarīgi. Tava loģika ne reizi vien mūs ir pasargājusi. Mācies, esi gudrs, tāds uz kuru var paļauties. ES MĪLU, KAD TU APZINĪGI UN GUDRI RĪKOJIES!

PRIEKS - ES MĪLU< KAD TU JOKO! Kad Tu smaidi, visa pasaule uz mirkli apstājas, sastingst. Es mīlu to prieku, to Tavu optimismu, kad Tu gaismu spēj saskatīt pat vistumšākajos brīžos. ES MĪLU, KAD TU LIEC MAN SMIETIES!

DROŠĪBA - Man svarīga ir drošības sajūta. Kad ir kāds, kurš atbalsta un pasargā. Kad esi Tu - vienīgais cilvēks, kas spēj mani piecelt brīdī, kad esmu pakritusi. Es kā tītenis apvijos ap Tevi - drošo mūri, kurš mani pasargā. ES MĪLU, KAD TU MANI SARGĀ!

SAPŅI - Man patīk kopīgi sapņot. Man patīk klausīties stāstos par māju, daudz bērniem un stabilu dzīvi, par vecumdienām, kad sapņojam par burāšanu apkārt visai pasaulei. ES MĪLU, KAD TU SAPŅO UN ES TEV LĪDZI!

APSOLĪJUMS - Man svarīgi Tavi solījumi. Tas ļauj uzticēties un uz Tevi paļauties. Tas palīdz plānot un cerēt. Tas liek saprast, ka solījums, ko Devām pie altāra ir patiess. ES MĪLU, KAD TU TURI DOTO VĀRDU!

 

KĀRLIS MĪL...

No rīta, kad pats vēl esmu pikts
Un tīta, man vēl pasaule sapņos mīkstos
Mana dārgā mīļus vārdus ausī čukst
Un rīta kafijas smarža tad kutina nāsis

Kad pie brokastu galda sēžam
Kopā mīļi dienas plānus apspriežam
Tālāk nesteidzīgi, rāmi
Savos darbos aizslīdam

Kad ligzdiņa mums kārtīga
Tad lai ko ar' es vilktu mājās
Ikvienai lietai būtu jārod vieta sava
Lai abiem nešķiet, ka māja - mantu novietne

Kad es kā mazais balodītis
Ar uzplīsušu mundieri mājās rodos
Tad palīdzi man laipnīgi
Lai nebūtu es klenderis

Kad vakars jau krēslot sāk
Un dienas smagās domas, raizes krātas
Nesteigsimies tās skarbi, asi viens otram sacīt
Bet būsim divatā - lūgšanā

Kad noguris man prāts
Un Tevi arī gurdums māc
Būsim tad par balstu viens otram
Lai vakariņu trauki
Kopīgiem pūliņiem nozūd plauktos

Un tad pirms midziņā lienam
Mīļus vārdus viens otram padudinām
Dēliņu uz nakti apčubinām
Un apskāvienā aizmiegam.

 

ABI MĪL...

Tā nu mēs viens otru gribam un cenšamies mīlēt. :) Mēs jau it kā bijām atraduši savas primārās mīlestības valodas, bet nu mums ir arī pašiem savas vārdnīcas, kā izskaidrot viens otra mīlestību. Par atmiņu mums izveidota glezniņa, kas atgādinās katru dienu + garāks apraksts katram savā mīlestības vārdnīciņā, kurā vēl baltas lapas daudz, lai laika gaitā var vēl kādu mīlestības vārdu ierakstīt. :)

 

27. Jan 2013, 23:35

Kāpēc tur kkāda reklāma pa vidu rādās??? 😤

MK lūdzu izlabojiet, lai cilvēkus nemaldina!

Tikai neuzķerieties uz tās reklāmas, kura nez kā ir ievietota (es to noteikti nedarīju). Tur smalki jāpārlasa sīkā druka apakšā, pirms ievadat savu tālr. nr. !!! 2LS nedēļā maksāsiet pa aplikācijām ,ja gribēsiet kko baigi laimēt! 😤