6 neaizmirstamas dāvanu idejas mammai vai kā iepriecināt mammu ar dāvanu, kas neizmaksās daudz

6 neaizmirstamas dāvanu idejas mammai vai kā iepriecināt mammu ar dāvanu, kas neizmaksās daudz

08. May 2018, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katru gadu šķiet, ka savu māmiņu svētkos pārsteigt ir arvien grūtāk. Arī šogad šīs raizes nav pazudušas. Kā parādīt savu mīlestību, sirsnību, pateicību viņai? Siltās emocijas, ko jūtam pret māti, kastītē, diemžēl, neiesaiņot… Veikalu skatlogi steidz palīgā, piedāvājot visdažādākās dāvanas mammām, lielākoties gan vēl vairāk sagrozot galvu, par to, kas varētu būt vispiemērotākais pasniegšanai Māmiņdienā. Tomēr bieži vien mēs aizmirstam, ka visdārgākā un labākā dāvana Māmiņdienā ir laiks, kas pavadīts kopā.

Kā lai aizpilda šādu kopā būšanas laiku? Dāvanuserviss.lv komanda dalās ar savām idejām un padomiem, kā iepriecināt māmiņu, pavadot laiku kopā ar viņu gan, ja pieejams liels budžets, kā arī situācijās, kad budžets ir ierobežots vai neesošs.

Lūk, idejas Māmiņdienai:

20180507095303-76624.jpg

1.     SPA apmeklējums kopā ar mammu vai paštaisīta dāvana ķermeņa kopšanai

Katras mammas dzīvē ir brīži, kad rodas vēlme aizbēgt no darba, pienākumiem mājās un pastāvīgās skriešanas. Kā ar izraušanos no rutīnas kaut uz vienu dienu? Iespējām nav robežu: atkarībā no budžeta, jūs varat nakti pavadīt mājīgā viesnīcā pēc atsvaidzinošas pastaigas dabā vai kā alternatīvu izvēlēties kādu no viesnīcā piedāvātajām relaksējošajām procedūrām (ķermeņa attīrīšanu ar skrubi, masāžu u.tml.), vai vienkārši izbaudīt atpūtu kopā.

Alternatīva: Tējas pēcpusdiena un privāta SPA procedūra vai pat paštaisīta sāls vanna

Ne visi var atļauties spa procedūras, bet tas nenozīmē, ka relaksējoša dāvana Mātes dienā ir neiespējamā misija. Izvēlieties mammas mīļāko ķermeņa eļļas, skrubja vai krēma aromātu, iesaiņojiet to, un pēcpusdienā, izbaudot gardu tēju un uzkodas, ieprieciniet savu māmiņu ar sagādāto dāvaniņu!

Ja vēlaties patiesi pārsteigt savu māmiņu, izveidojiet vannas sāli paši un uzdāviniet to! Jums būs nepieciešams liels daudzums jūras sāls un dažas piles ēteriskās eļļas. Kā to pagatavot? Pievienojiet sālim ūdeni, papildiniet ar pāris pilēm ēteriskās eļļas un samaisiet! Tas arī viss! Ievietojiet sāli trauciņā, apsieniet ar lentu un pasniedziet! Šāda dāvaniņa ļaus jūsu māmiņai atcerēties par jūsu gādību, relaksējoties karstā vannā.

20180507095322-77770.jpg

2.    Fotosesija ar ģimeni

Kad jūs pēdējo reizi uzņēmāt foto, kurā redzama visa ģimene? Vai jums ir kopīga ģimenes bilde? Kaut gan ne visas mammas to izsaka skaļi, ne viena vien slepeni sapņo par profesionālu ģimenes fotoattēlu, kuru var novietot redzamā vietā savā mājoklī. Pat, ja kameru zibspuldze liek jums justies neērti, nav jāuztraucas par procesu, ja esat kopā ar savu ģimeni. Šis piedzīvojums saliedēs kopā visu ģimeni un sniegs jaukas atmiņas!

Bezmaksas alternatīva: paštaisīta dāvana mammai - foto kolāža.

Jums noteikti ir pieejamas milzumdaudz fotogrāfijas no bērnības, kas gaida uzmanību piemirstos albumos. Atrodiet visdārgākos brīžus, papildiniet ar dažiem jaunākiem fotoattēliem, izvietojiet kolāžā un ierāmējiet galadarbu. Ja fotogrāfiju nav pietiekamā daudzumā, izvēlieties attēlus, blakus pievienojot novēlējumus vai savas atmiņas par katru no pieejamām fotogrāfijām.

20180507095411-59006.jpg

3.     Jauks un īpašs vakars koncertā vai izrādē. Un turpinājums kafejnīcā vai restorānā

No ikdienas steigas palīdz izrauties ne tikai SPA procedūras, bet arī mīļas aktivitātes, kam ikdienā laiku neatrodam. Ielūdziet mammu uz viņas mīļākā mūziķa koncertu vai teātri. Ja pārziniet viņas gaumi, varat biļetes iegādāties jau laicīgi. Taču, ja neesat pārliecināts par viņas gaumi, vienmēr varat izvēlēties dāvanu karti un vienoties par pasākumu, baudot kafiju kopīgi. Savukārt pēc izrādes vai koncerta apmeklējuma, vakaru varat pagarināt, baudot maltīti ārpus mājas - kādā restorānā vai kafejnīcā.

20180507095338-38456.jpg

4. Tieši sirdī - kastīte ar kartītēm “Es Tevi mīlu, māmiņ, jo ...”

Reti mīļotajiem cilvēkiem atzīstamies, ka viņi mums daudz nozīmē. Vēl viena ļoti sirsnīga dāvana Māmiņdienā ir atgādinājums, kādēļ viņa ir tik īpaša. Pierakstiet visu, kas jums nāk prātā, ievietojiet kartītes kastītē, tā izveidojot mīlestības pilnu dārgumu lādi savai mammai.

Pāris idejas, ko rakstīt, lai gūtu iedvesmu: “Es Tevi mīlu, māmiņ, jo Tu mani atbalsti un respektē manus lēmumus, pat ja tie ir muļķīgi”, “Māmiņ, es Tevi mīlu, jo nav pasaulē garšīgākas pankūkas kā Tevis gatavotās”; “Es mīlu Tevi, māmiņ, jo Tu tici man pat tad, kad esmu zaudējusi ticību sev” un tamlīdzīgi.

5.     Cits brīvā laika pavadīšanas veids: joga, rotaslietu darināšana, svešvalodu kursi un citi.

Vai esat izmēģinājuši visas iepriekš minētās dāvanas Mātes dienā? Varbūt pienācis laiks apmeklēt kopīgi jogas nodarbību, lai iemācītos atslābt un atpūsties? Padomājiet par savas mammas ikdienu un to, ko viņa vēlas darīt. Varbūt ir kāds hobijs, ko viņa labprāt atsāktu? Piemēram, gleznošana, rotu veidošana, keramikas izgatavošana, apgleznošana, grima uzklāšana vai pat svešvalodas apguve? Iespējams, kādu no šīm prasmēm varat mammai iemācīt pats.

6.     Diena, kurā nav jādomā ne par ko.

Mēs visi kādā savā dzīves mirklī vēlamies savas ikdienas rūpes uzticēt kādam citam. Tagad jums ir iespēja šo vēlmi piepildīt savai mammai. Sagatavojiet mājvietu jau laicīgi, parūpējieties par mazajiem brāļiem un māsām, pagatavojiet gardas brokastis un esat blakus viņas ikdienā, pārņemot viņas pienākumus. Vakarā sagādājiet pārsteigumu, aizvedot vakariņās uz skaistu restorānu vai negaidītu, interesantu degustāciju. Ja jūs domājat, ka mammai vajadzētu iegūt jaunas emocijas un pieredzi, uzdāviniet viņai vakariņas pilnīgā tumsā. Apsolām, ka šī būs aizraujoša pieredze ikvienam: neredzot ēdienus, jums būs jāpaļaujas uz citām maņām, kas padarīs spilgtāku šo piedzīvojumu. Varat izvēlēties pagatavot vakariņas mammai paši, taču bez piemērotas atmosfēras un garda ēdiena, neaizmirstiet arī par trauku mazgāšanu pēc maltītes. Jūs taču vēlaties pārņemt visas viņas rūpes un atbildību uz šo vienu dienu, vai ne tā?

Atcerieties, ka labākā dāvana mammai ir jūsu laiks un uzmanība. Jebkura rotaslieta, šalle vai citi priekšmeti neaizstās kopā pavadītos mirkļus.