№54 Kristīne: Mazi pārsteigumi ik dienas

№54 Kristīne: Mazi pārsteigumi ik dienas

03. Feb 2013, 20:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šī nedēļa mūsu mājā pagāja vienā steigā. Gustavam pirmā jubileja – lai gan ciemiņus nolēmām neaicināt, tomēr vecmāmiņas pašas ciemos uzprasās. Un kā tu atteiksi. Man pēdējās brīvās dienas pa māju un tad jāatgriežas darbiņā. Gribās pēc iespējas vairāk vēl iespēt – māju tā pamatīgāk  iztīrīt, veļu sagludināt, kaut ko gardu pagatavot un galu galā vēl izgulēties. Savukārt vīriņam  sāksies Gustava auklēšanas laiks, pa reizei talkā nāks auklīte. Kā būs?  Tad nu tādā steigā un nemierā pirmdien tika izlasīts trešais uzdevums. Kā lai atrod laiku tā izpildei, kā lai saņemas? Uznāca vēlme no šī projekta izstāties – atmest visam ar roku... TĀ TAČU IR VIEGLĀK...

Jā, līdzīgi ir ar attiecībām. Pienāk brīdis, kad grūtību priekš vieglākais ceļš ir atkāpties, nevis meklēt risinājumus. Mūsu attiecībās garlaicīgu brīžu nav bijis, bet ir bijušas nesaskaņas, grūtības, no kurām neesam mukuši, bet esam meklējuši risinājumus. Godīgi teikšu, ir gribējies aizmukt, bet laikam jau mīlestība turēja pie zemes. Un droši varu apgalvot, ka visu var atrisināt, izrunājot visu, un tā tiek atrisinātas gan domstarpības, gan meklēti risinājumi. Galvenais nepadoties un neiet vieglāko ceļu. Tomēr ikdienas rutīnā, kad ikdienas darbi, problēmas ņem virsroku pār tuvību, kaisli, romantiku, bieži vien tas tiek aizmirsts. Tad vajadzīgas rozīnītes, kas attiecībās ienes jaunu „emocionālo vilni”.

10 veidi, kā uzfrišināt mūsu attiecības:

  1. Mazie pārsteigumi. Ikdienā atrast brīžus, kad ar mazu nieciņu pārsteigt otru. Piemēram, brokastu oliņa ar majonēzes sirsniņu vidū, mīļa sms, nopirkt gardāko bulciņu. Šeit nu mans vīriņš īpaši uzteicams – viņš prot atrast šos mazs, mīļos nieciņu un pārsteidz mani bieži. Pēdējais pārsteigums bija puisīša dzimšanas dienā – naktī, apmēram laikā, kad dzimis mūsu puisītis, saņēmu no viņa končiņas.
  2. Kopīgs vakars pie TV.  Mums katram ir savi mīļākie raidījumi, bet vienmēr var atrast kaut ko tādu, kas aizrauj abus. Ir tik labi ieritināties otra azotē un ļauties kino burvībai.
  3. Kopīgi gatavota maltīte – kopīgi izlemt, ko gatavosim, dalīt pienākumus, eksperimentēt. Tad top visbrīnišķīgākie ēdieni, bet galvenais tas ir laiks, ko pavadām kopā, sarunājoties. Šādā reizēs neiztikt arī bez mīļām bučiņā.
  4. Mazie kopīgie brieži prom no ikdienas. Reizēm ir tik svarīgi izrauties no ikdienas, un nevajag jau daudz – kaut vai  kopīgas pusdienas kafejnīcā, kopīga iepirkšanās vai vienkārši kopīgi notiesāts hamburgers MCdonaldā.
  5. Kopīgs teātru apmeklējums. Mums tas abiem patīk. Tie mums ir svētki – svētki, kad dodamies uz galvaspilsētu, svētki, kad esam divatā.
  6. Kaislīgas mīlas naktis. Tas ir mūsu noslēpums, bet arī tur vajag ko jaunu un neaizmirstamu.
  7. Ceļojums divatā. Tas ir laiks tikai mums abiem. Šis laiks ir piepildīts gan ar jauniem iespaidiem, gan emocijām, gan uzmanību vienam pret otru. Šo piedzīvojumu gadā mēs abi ļoti gaidām, jo mums ir tradīcija, kāzu gadadienā doties kaut kur prom no visiem.
  8. Kopīgs darbiņš. Skaidrs, ka divatā darbiņš tiek izdarīts ātrāk, bet ne jau tur tā sāls. Ir tik labi, ja viens otram varam palīdzēt.
  9. Kopīgi nākotnes plāni. Sapņi, par to kā būs, par to ko gribam. Mērķis, ko sasniegt. Un kopīgs ceļš virzienā uz to.
  10. Laiks kopā ar mūsu bērniem. Bērni ir mūsu mīlestības augļi. Prieks kopā ar viņiem spēlēt spēles, doties pastaigās, kopā peldēties, sportot, sestdienas vakaros multenes skatīties, kopā svētkus svinēt. Tas ir brīdis, kad abi ar lepnumu skatāmies uz savām atvasēm, un varam viens otram pateikt paldies, jo bez otra taču nebūtu tik fantastisku bērneļu. Tie ir mūsējie!

Šonedēļ galvenokārt domāju par mazu pārsteigumu sagādāšanu, jo tieši šie sīkumi neļauj attiecībās iezagties rutīnai. Pirmdien kopā ar vīru bijā uz Jēkabpili – kopīgi pastaigājāmies pa Depo un pasapņojām, ko mums mājās vajadzētu , tad kopīgi noēdām pa Siera burgerim. It kā jau nekas īpašs, bet tas bija laiks ko pavadījām kopā. Tad svētdienas rītā pārsteidzu vīru ar brokastīm gultā, sīkums, bet patīkams. Kopīgi tapa arī garšīgs cienasts viesiem – vīriņš gatavoja vistiņas, bet es siera kūku.  Tāpat neaizmirsu katru mīļu brīdi atgādināt, ka mīlu viņu.  Jāatzīst, ka tomēr lielākais meistars mūsu attiecību uzfrišināšanā ir mans mīļais, jo viņš mani prot pārsteigt ikdienas, un tieši tāpēc es viņu tik ļoti mīlu.

Rakstot šo rakstiņu sapratu, lai atsvaidzinātu savas attiecības nevajag nedz milzu naudu, nedz daudz pūļu, to visu var paveikt ikdienas. Un svarīgākais ir kopā pavadītais laiks jebkurā brīdi.

Labākā sieva: trešajā nedēļā meklēsim veidus,

kā atbrīvoties no ikdienas problēmām attiecībās

 

20130117184701-65317.jpg