5 vieglas brokastu receptes, lai Māmiņdienas rītā iepriecinātu mammu

5 vieglas brokastu receptes, lai Māmiņdienas rītā iepriecinātu mammu

09. May 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai māmiņdienas rīts ikvienai mammai sāktos ar mīļiem sveicieniem un gardām brokastīm, šefpavārs Uģis Veits un recepšu portāls “Lidl Virtuve” piedāvā piecas īpašas brokastu receptes. Tās ir vieglas un ātri pagatavojamas, mazākie bērni tās paveiks kopā ar tēti, bet lielākie bērni jau tiks galā vieni paši. No saldām un sātīgām vafelēm līdz veselīgiem augļiem vai spinātu un zemeņu salātiem – izvēles iespējas katrai gaumei un pieredzei virtuvē, lai iepriecinātu savu māmiņu!

Saldās vafeles

Sastāvdaļas (4 porcijām)

  • 250 g “Diamant” cukura
  • 125 g “Pilos” sviesta
  • 250 ml ūdens
  • 250 gr “Belbake” miltu
  • 2  olas

Pagatavošana

Bļodā izkausē sviestu, pieber cukuru, pievieno olas un visu kārtīgi samaisi. Pielej klāt karstu ūdeni. Maisot lēnām ber klāt miltus.

Cep vafeles uzkarsētā un mazliet ietaukotā vafeļu pannā. Pasniedz ar svaigiem augļiem, šokolādes mērci, putukrējumu vai citiem gardumiem pēc izvēles.

 

Kruasāns ar kokteiļgarneļu salātiem Ziemeļvalstu gaumē

Sastāvdaļas (3 porcijām)

  • 6 kruasāni
  • 160 g “Pilos” krēmsiera
  • 1 galviņa romiešu salātu
  • 160 g “Ocean Sea” garneļu
  • 1 gurķis
  • 1 selerijas kāts
  • 1 sarkanais sīpols
  • 3 ēdamkarotes “Kania” majonēzes
  • 3 olas
  • 1 citrons
  • 1 ēdamkarote “Duc De Coeur” sinepju
  • 1 buntīte diļļu
  • 1 tējkarote asā paprikas pulvera
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 ēdamkarote “Baresa” medus

Pagatavošana

Garneles atkausē, liekot uz nakti ledusskapī, vai ber bļodiņā un aplej ar aukstu ūdeni. Nomaini ūdeni 1–2 reizes, līdz garneles atkusušas, notecini un, viegli piespiežot ar papīra dvieli, nosusini lieko ūdeni.

Vārošā ūdenī liec vārīties olas istabas temperatūrā. Vāri 7–8 minūtes, pēc tam strauji atdzesē ledus ūdenī vai ļoti aukstā ūdenī.

Pagatavo mērci. Ķiploka daiviņas nomizo un sarīvē. Bļodiņā vienmērīgi samaisi majonēzi, sinepes, citronu sulu, rīvētos ķiplokus, šķipsniņu sāls, paprikas pulveri un medu. Dilles atbrīvo no kātiņiem, smalki sakapā un piejauc mērcei.

Gurķi un selerijas kātus sagriez mazos kubiņos. Sīpolu nomizo un sasmalcini. Sajauc dārzeņus ar garnelēm un mērci. Pēc garšas pievieno sāli, melnos piparus un citronu sulu.

Kruasānus iegriez un pārzied ar krēmsieru, pa virsu liec salātlapas, pāri kārto garneļu salātus un ripiņās sagrieztu olu.

 

Augļu bļodiņa ar auzu pārslām

Sastāvdaļas (4 porcijām)

  • 500 g aprikožu (var aizstāt ar citiem augļiem)
  • 250 g dažādu ogu (zemenes, mellenes u.c.)
  • 2 banāni
  • 1 apelsīns
  • 300 g “Pilos” grieķu jogurta
  • 2 paciņas “Belbake” vaniļas cukura
  • 80 g “Crownfield” auzu pārslu

Pagatavošana

Nomazgā aprikozes, izņem kauliņus un sagriez tās kubiņos. Notīri ogas, nomazgā un notecini lieko ūdeni. Ja nepieciešams, lielākās ogas sagriez gabaliņos. Pēc tam nomizo un sagriez banānus kubiņos.

Liec augļus četrās bļodiņās. Izspied apelsīna sulu, ar pusi no tās apslaki augļus. Otru pusi sajauc ar jogurtu un vaniļas cukuru, visu pārlej augļiem. Uz pannas bez taukvielām apmēram 3 minūtes apgrauzdē auzu pārslas, līdz tās ir gaiši brūnas. Auzu pārslas pievieno augļiem bļodiņās un pasniedz nekavējoties.

 

Maizītes pica

Sastāvdaļas (4 porcijām)

  • 2 maizītes
  • 2 sīpoli
  • 100 g saulē kaltētu tomātu “Freshona”
  • 80 g “Freshona” zaļo olīvu
  • 200 g “Pilos” krēmsiera
  • 200 g “Pilos” cietā siera
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Notīri sīpolus un sagriez tos mazos kubiņos. Notecini tomātus un olīvas, pēc tam sakapā tos. Samaisi visu kopā ar svaigo sieru. Pievieno caur presi izspiestu ķiploka daiviņu, sāli un piparus pēc garšas.

Pārgriez maizītes horizontāli uz pusēm. Griezuma virsmas pārzied ar krēmu un liec maizītes uz cepeškrāsns pannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Apkaisi tās ar rīvētu sieru un cep kraukšķīgas cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā apmēram 15 minūtes.  Vislabāk garšos kopā ar jauktiem zaļajiem salātiem.

 

Salāti ar zemenēm un avokado

Sastāvdaļas (4 porcijām)

  • 500 g spinātu
  • 200 g zemeņu
  • 2 avokado
  • 100 g “Pilos” fetas siera
  • mandeles
  • sarkanie sīpoli
  • 2 tējkarotes “Baresa” medus
  • balzamiko etiķis

Pagatavošana

Sagriez zemenes un avokado vidēja lieluma gabaliņos. Sasmalcini sarkano sīpolu. Spinātu lapas liec salātu traukā, tām pa virsu uzber pārējās sagrieztās sastāvdaļas.

Balzamiko etiķi samaisi ar medu un pievieno salātiem. Nobeigumā salātiem pa virsu uzber fetas sieru.