5 soļi, kas jāņem vērā šķirojot veļu mazgāšanai veļas mašīnā?

5 soļi, kas jāņem vērā šķirojot veļu mazgāšanai veļas mašīnā?

25. May 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bieži vien, nonākot līdz veļas mazgāšanai, rodās jautājums, ar ko sākt. Priekšā ir liela gūzma drēbju un nekādas skaidrības. Daži izvēlas to visu vienkārši pa daļām ietilpināt veļas mazgājamās mašīnas cilindrā, citi ļoti rūpīgi pievēršas šķirošanai.

Te špikeris nākamai reizei, kad jāšķiro drēbes pirms mazgāšanas: 

1. Tekstilizstrādājuma veids

Nemazgājiet kopā delikātus tekstilizstrādājumus (piemēram, vilnas vai zīda) un raupjākus tekstilizstrādājumus (piemēram, dvieļus).

2. Mazgāšanas temperatūra

Ieteicams pievērst uzmanību apģērbu etiķetēs norādītajiem kopšanas simboliem. Tie sniedz norādes, kādā temperatūrā varat mazgāt tekstilizstrādājumus.

3. Netīrības pakāpe

Nemazgājiet ļoti netīru veļu (ar noturīgiem traipiem) kopā ar mazliet netīriem tekstilizstrādājumiem (piemēram, tikai sviedrainiem). Mēs taču negribam, lai netīrie apģērbi sasmērētu tīros.

4. Krāsu intensitāte

Sarkani un melni apģērbi ir īpaši pakļauti izbalēšanai, tāpēc tie jāmazgā kopā ar līdzīgu krāsu apģērbiem. Ņemiet vērā apģērbu etiķetēs sniegtos padomus. Turklāt jauni apģērbi ar intensīvu krāsu var itin viegli piešķirt jaunu krāsu gaišajiem apģērbiem.

5. Veļas pirmsapstrāde

Ļoti netīri tekstilizstrādājumi jāmazgā nekavējoties. Jauni traipi ir vieglāk iztīrāmi nekā izžuvuši traipi. Traipus var iepriekš apstrādāt ar Persil Sensitive želeju. Vienkārši uzklājiet uz traipa nelielu daudzumu želejas, viegli ieberzējiet to ar dozēšanas trauciņa palīdzību un ļaujiet līdzeklim iedarboties ne vairāk kā 10 minūtes; pēc tam mazgājiet kā parasti.

Vairāk par veļas mazgāšanu un jutīgu ādu lasiet šeit->>>