5 likumi stiprai imunitātei

5 likumi stiprai imunitātei

30. Jan 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirms ķerties pie galējiem līdzekļiem – vitamīnu kapsulām vai probiotiķu lietošanas, izmēģini tikai nedaudz izmainīt savu dienas režīmu. Arī tas palīdzēs profilaktiski cīnīties ar rudens vīrusiem.

1.likums: sakārto savu dienas režīmu!

Ir pierādīts, ka organisms pakļauts mazākam stresam, ja diendienā ievēro daudz maz regulāru dzīves ritmu. Tas ir – vienā laikā celies, vienā – ej gulēt, tāpat zināmā laikā ēd brokastis, pusdienas un vakariņas. Bet dienas režīmā jāiekļauj arī mirklis atpūtai. Vismaz stunda dienā, ko velti tikai sev! Tas ir vajadzīgs, lai izvairītos no izdegšanas sindroma, kas diemžēl ir viens no lielākajiem imunitātes samazinātājiem. Tāpat vīrusu periodā nevajag īpaši aizrauties ar drastiskām diētām. Arī tā pati sev samazini organisma dabiskās aizsargāšanās spējas.

2. likums: svaiga gaisa terapija

Varbūt liksies, kas tad tur liels – 30 minūtes katru dienu pavadīt svaigā gaisā? Bet pavēro savu dienas režīmu! Cik tu laiku pavadi svaigā gaisā? Tas, ka skrien no vienas tikšanās vietas uz otru, vai aizej līdz savai mašīnai īsti neskaitās. Turpmāk katru dienu atrodi pus stundu laiku pastaigai pa parku, mežu vai jūras krastu. Uzņemtais skābeklis pasargās tevi no vīrusiem. Nesaproti, kādā veidā? Pavisam vienkārši! Ādas šūnām skābeklis ir viena no svarīgākajām barības vielām. Bet pabarotas šūnas labāk sevi pasargā no vīrusiem!

3. likums: izgulies

Veselīgs miegs pieaugušam cilvēkam ilgst no sešām līdz astoņām stundām. Ja guli mazāk, pakļauj sevi enerģijas rezervju iztukšošanās riskam. Tātad – arī riskam saķert rudens vīrusus.

4. likums: kontrasta dušas

Tās veic kā no rīta, tā vakaros. Sāc un beidz ar vēsa ūdens šaltīm, un ideālais dušu garums – 5 minūtes. Ūdens temperatūras maiņa trenē asinsvadu spēju pielāgoties mainīgajiem laika apstākļiem. Jo tie trenētāki, jo labāk tevi pasargā.

5. likums: ēd ķiplokus

Jā, šī no vecmāmiņu laikiem pārmantotā veselības recepte strādā arī mūsdienās. Tas ir tādēļ, ka ķiplokos ir aktīva viela – fitoncīti. Tie izdalās ar spēcīgo aromātu un palīdz uzvarēt vīrusus. No nepatīkamās smakas mutē izvairīsies, ja ķiploka daiviņu sagriezīsi mazos gabaliņos un norīsi kā zāles – nesakošļātas. Vai arī pa virsu uzēdīsi kādu pētersīļu lapiņu. Pavisam nekaitīgs (bet arī iedarbīgs) veids – pie gultas piekārt ķiploka krelles. Augu spēcīgais aromāts tāpat izplatīsies un nodrošinās tev pretvīrusu aizsardzību.

Māmiņu Klubs

Ko tu dari, lai izvairītos no saaukstēšanās slimībām?

Izdrukā veselības e-grāmatu un lasi dabas receptes