5 iemesli, kāpēc ir vērtīgi, ja bērni pavada laiku kopā ar vecvecākiem

5 iemesli, kāpēc ir vērtīgi, ja bērni pavada laiku kopā ar vecvecākiem

03. Oct 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazuļa dzīvē svarīgākie ir tētis un mamma, taču aiz viņiem seko vecvecāki.

Kopīgi pavadītais laiks ar vecvecākiem ir ļoti īpašs, jo omītes un opīši izstaro mīlestību un nesavtīgu pieķeršanos, neprasot no mazbērniem neko pretī. Tiesa, mūsdienās, kad ģimenes šķir lieli attālumi, kad savstarpējās attiecības dažkārt tiek atliktas otrajā plānā, mazbērniem ne vienmēr ir iespēja pavadīt laiku ar vecvecākiem, lai gan vajadzētu. 

Komunikācija un būšana kopā ar omītēm un opīšiem ir svarīga, jo veido arī bērnu raksturu un personību. Lūk, pieci iemesli, kāpēc ir svarīgi, lai bērni pavadītu laiku kopā ar saviem vecvecākiem.

Beznosacījuma mīlestība

Pasaulē nav vārdu, kas varētu aprakstīt vecvecāku mīlestību pret saviem mazbērniem. Tā ir beznosacījuma mīlestība, kura padara bērnus par labākiem cilvēkiem. Vecvecāki mīl savus mazbērnus neatkarīgi no citiem apstākļiem, cenšoties dāvāt viņiem visvērtīgāko, kas tiem ir - mīlestību.

Iemāca dzīves vērtības

Lai gan jūs kā vecāki darāt visu, lai iemācītu bērniem dzīves vērtības, ir lietas, kuras daudzējādā ziņā vecvecāki var iemācīt vēl labāk. Tas tāpēc, ka viņu dzīves pieredze ir vēl dziļāka un dzīves laikā pārvarēti vēl vairāk klupienu. Vecvecāku mazās dzīves gudrības, kuras viņi jūsu bērniem iemācīs caur saviem stāstiem, padomiem un arī vienkāršām sarunām, noteikti stiprinās viņu personības. Vecvecāku iemācītās vērtības un sniegtie padomi būs bērniem blakus visas dzīves garumā un noteikti noderēs viņu dzīves līkločos.

Saprot kā neviens cits

Draugi dzīvē ir ļoti svarīgi. Draugi skolā, ārpus skolas, arī attiecības ar vecākiem bieži vien tiek pielīdzinātas draugu attiecībām, taču draugu attiecības ar vecvecākiem ir vienīgās, kuras neuzliek nekādu zīmogu, spiedienu un gaidas. Vecvecāki reti uztraucas par mazbērnu atzīmēm vai citiem sasniegumiem, par kuriem vecāki parasti ļoti raizējas. Šāda veida attiecības nodrošina bērniem veselīgu vidi, kurā veiksmīgi attīstīties, un sniedz apziņu, ka, lai arī kas notiktu, vecvecāki viņus sapratīs un sniegs atbalstu, nelasot lekcijas un sprediķus. Tieši vecvecāki ir tie, ar kuriem aprunāties, nebaidoties no pārmetumiem.

Labākie aprūpētāji uzreiz aiz vecākiem

Tev nav jāsatraucas par bērna labklājību, ja viņi atrodas kopā ar omīti vai opīti. Tas tāpēc, ka viņi ir izaudzinājuši jūs, savu mazbērnu vecākus, gūstot milzu pieredzi bērnu audzināšanā. Viņi ir pieļāvuši daudzas kļūdas, tās apzinājuši, un tagad labprāt izmanto otru iespēju, lai savā nesavtīgajā mīlestībās saviem mazbērniem nodrošinātu vislabāko.

Lielākais atbalsts

Ikviens vecāks zina, ka bērnu audzināšana nav vieglākais darbs. Sevišķi tad, ja jāspēj saglabāt miers brīžos, kad bērnu pārņēmušas dusmu lēkmes, iespītēšanās. Vecākiem šādos brīžos jābūt vienotiem, konsekventiem, stingriem attiecībā uz saviem lēmumiem, lai disciplinētu bērnu. Protams, bērnu vecāku lēmumi var sāpināt, var nepatikt, tāpēc liels atbalsts šajos brīžos ir vecvecāki, kas vienmēr ir gatavi uzklausīt savus mazbērnus un bez liekām emocijām izskaidrot vecāku lēmumu un rīcību.

Tāpēc ir svarīgi, lai mazbērniem būtu iespēja komunicēt ar savām omītēm un opīšiem, jo viņu viedums var būt vislabākais atbalsts daudzos brīžos un dzīves situācijās.