5 dīvaini veidi, kā relaksēties un nomierināties

5 dīvaini veidi, kā relaksēties un nomierināties

08. Nov 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dzīvojot stresa laikmetā jāatceras, ka brīžiem arī ir jānomierinās, jāatslābst un vajag nedaudz relaksēties. Lūk, daži ieteikumi, kas var palīdzēt.

-   Ostiet apelsīnu, kad esat stresā, oža faktiski kļūst stiprāka, jo organisms strādā aizsargrežīmā. Izmantojat šīs „supermena” spējas un ostiet citrusaugu ēteriskās eļļas. Ir zinātniski pierādīts, ka šī citrusaugu smarža nomierina.

-  ēd mellenes, tās satur c vitamīnu un kas palīdz pazemināt stresa hormona kortizola līmeni.

-  Ķēmojaties , veidojat dažādas grimases, kad esi saspringta, smieklīgs izskats var palīdzēt. Ķēmojaties 15 sekundes, tad pārtrauciet un pēc brītiņa atkal atsākat.

- Dodaties pusdienlaika atpūtā, ātra pastaiga pa kvartālu un 5 minūšu meditācija var jūs nomierināt tikpat labi, kā pastaiga gar jūras krastu.

5 minūšu meditācija ir pavisam vienkārša, ir jāatslābinās, sēdiet ar taisnu muguru, novietojat rokas ērtā pozā, skatienu vēršat uz leju, bet nekoncentrējaties uz neko konkrētu, elpojiet dziļi un ritmiski. Tā ērti atslābināties 5 minūtes, neiespringstat domājot par to vai darāt visu pareizi, galvenais ir atslābināties, aizmirsties un atpūsties no visa.

- Nomainiet spuldzīti, ir pierādīts, ka spoža gaisma paaugstina stresa līmeni un pat liek jums justies izsalkušām un gribēt biežāk ēst. Nomainiet parasto balto gaismu uz vēsi zilo, tā uzlabos jūsu garastāvokli un mazāk nogurdinās.

 

Pastāsti par saviem paņēmieniem,  kā nomierinies ikdienas stresā!