№41 Linda: A, B, C, D...Tā mīlam mēs!

№41 Linda: A, B, C, D...Tā mīlam mēs!

23. Jan 2013, 16:50 lizakru lizakru

Ir tik daudz veidu, kā mēs izjūtam, ka mīlam viens otru, reizēm tam nav jābūt ne taustāmam, ne kādam citam, jo to vienkārši jūt... Paanalizējot šīs darbības un rīcības, saliekot visu pa plauktiņiem, varu teikt, ka mans vīrs manu mīlestību jūt:

 

       No rīta, kad iezvanās modinātājs un vīram ir grūti piecelties, mans mīļais samīļojums;

       Ja ceļamies vienlaicīgi, tad virtuvē satiekoties kārtīga samīļošanās, lai rīts šķiet daudz jaukāks;

       Dodoties prom buča un jaukas dienas vēlējumi;

       Rūpes, lai nekas nav aizmirsts, dodoties uz darbu;

       Dienas laikā nosūtīts e-pastu vai sms, lai vienkārši apjautātos kā klājas un vai viss ir labi;

       Ja nav jāstrādā vakaros – vienmēr vīram būs siltas vakariņas ar pirmo, otro un saldo;

       Laicīgi nosūtīta sms, ka esmu galā un ar mani un mašīnu viss ir kārtībā;

       Mans smaids viņu ieraugot – tas ir daudz īpašāks par pārējiem;

       Cieņa un respekts, pielāgojoties raidījumiem, ko skatās viņš;

       Prieks par katru notikumu, kas vīram ir īpašs;

       Vienmēr cenšos būt līdzās – esot blakus vai attālināti;

       Svētku sajūtas radīšana, lai vīram ir patīkami pārrasties mājās;

 

Es jūtu un zinu, ka Viņš mani mīl, kad:

 

       Ejot uz darbu, uzliek man roku uz galvas, tad es zinu, ka viņš dodas prom un nevēlas mani pamodināt;

       Rūpes, kad katru rītu krāsnī saliek malku, lai man nav jāsmērējas un jādusmojas, kad atkal nekas nekuras;

       Notīrītie zābaki, kas mani jau gaida rītos;

       Pie spoguļa noliktie mašīnas dokumenti un atslēgas, lai man tie vairs nav jāmeklē;

       Katra atsūtītā sms vai e-pasts dienas gaitā;

       Pacietība, klausoties manās nebeidzamajās runās par notikumiem, kas bijuši dienas laikā;

       Dzijas satīšana kamolos, kas man tik ļoti nepatīk, taču manis dēļ viņš to ir gatavs izdarīt;

       Hokeja skatīšanās pie datora, izmantojot austiņas, lai es varu noskatīties savu seriālu – kurš vīrietis vēl būtu gatavs tā izdarīt?

       Ziedi, dāvanas un mazi, bet sirdij mīļi pārsteigumi;

       Sagaidīšana pēc darba, ja tas beidzas vēlu, lai man ir droša mājās tikšana;

 

Vārdnīca viņam:

Atceries svarīgus notikumus, ģimenes locekļu dzimšanas un vārda dienas, mūsu gadadienas. Atceroties to Tev būs daudz vieglāk, jo es nebūšu dusmīga, sapīkusi un neomā. Man ir svarīgi, ka Tu atceries notikumu un tas ir svarīgāk par dāvanām, ziediem un kafejnīcām.

Ārstē mani, kad man ir slikti, kad man sāp. Lai arī es noliedzu visādas „tautas medicīnas”, man patīk, ka Tu piedāvā, ka Tu atnes. Ārstē ar savu klātbūtni un rūpēm, tās man palīdzēs daudz vairāk par kumelīšu tējām.

Bučo mani – Tu zini, ka man tas patīk un tas ir veids, kā es Tevi sajūtu. Ar pieskārienu, ar glāstu ar buču, kaut vai buču.

Cieni manus pieņemtos lēmumus, lai arī ne vienmēr tie ir tie pareizākie. Taču man ir jāmācās no savām kļūdām, man ir jāiemācās saprast, ko esmu izdarījusi ne tā. Pēc tam Tu varēsi man dot padomus, pēc tam Tu varēsi mani glābt un palīdzēt, ja vien es pajautāšu.

Čuči man blakus, cieši, jo cieši. Samīļo mani guļot. Tu zini, ka man ir auksts bez Tevis. Vienkārši nevaru aizmigt, ja neesi blakus!

Dejo ar mani, kad mēs esam ballēs, dzimšanas dienās un citos saviesīgos pasākumos. Nekad nejautā vai es gribu. Es teikšu, ka nē, bet patiesībā es gribu, lai Tu mani paņem pie rokas un mēs ejam dejot. Man patīk dejot! Tiešām patīk!

Emocijas – vairāk emocijas. Es zinu, ka Tu neesi sieviete un vīriešiem tas nesanāk tik dabiski, bet es gribu sajust daudz vairāk emocijas, kad es stāstu notikumus, kas man ir bijuši svarīgi. Ja es redzēšu emocijas, tad es nepārjautāšu – vai Tu mani dzirdi? Tev tas neinteresē?

Ēd vai neēd. Zinu, ka Tev garšo daudz un dažādi ēdieni. Zinu, ka reizēm Tu nepasaki, ja Tev negaršo manis pagatavotie ēdieni, tas man jāmēģina saprast. Taču neēd to, pasaki, ka Tev negaršo un Tev pašam būs vieglāk!

Fotogrāfējies kopā ar mani, fotogrāfē mani un ļauj man fotogrāfēt Tevi, jo Tu zini, ka man tas patīk. Es gribu iemūžināt katru dienu kopā ar Tevi, es gribu, lai bērniem un mazbērniem varam rādīt bildes no dienām, kad mēs abi bijām ļoti laimīgi. No dienām, kad bijām jaunāki un ne tik pieredzējuši, no dienām, par kurām mēs varētu stāstīt un stāstīt!

Gaidi mani mājās. Gaidi, kad esmu prom ilgāk vai prom vien uz īsu brīdi. Man ir svarīgi, ka es zinu, ka Tu mani gaidi. To vienmēr Tu vari parādīt ar zvanu, sms vai e-pastu.

Ģimene. Es esmu Tava ģimene un atceries, ka es vienmēr gribu būt Tev līdzās. Atceries, ka es gribu lielu ģimenes galdu, kur mēs visi varētu sasēsties un runāt, ieturēt maltīti un būt kopā. Gribu ģimenes ligzdu, kopīgi izsapņotu, uzbūvētu.

Haotisms mani raksturo. Es zinu, ka Tev tracina, ka es neatceros, kur es nolieku savas mantas, kurā plauktā stāv viena vai otra lieta. Zinu, ka Tev nepatīk, ka es sasteigti pieņemu lēmumus vai izdaru un tad domāju. Piedod, nelasi morāli, bet palīdzi man sameklēt kā vienmēr!

Ieklausies manī un sadzirdi mani. Reizēm man tik ļoti vajag, lai Tu vienkārši neko citu nedari kā apsēdies man blakus, paskaties acīs un klausies... klausies un sadzirdi, ko es gribu Tev pateikt.

Īdēšana ir otrs mans netikums. Es zinu, ka tas nav pieņemami pieaugušai sievietei, bet man patīk, ka Tu beigās sadzirdi! Reizēm es citādāk nemaz nemāku.

Joko, bet ar mēru. Tu zini, ka es reizēm jokus nesaprotu, lai gan Tu nekad negribi mani sāpināt. Ir lietas, kas man sāp un katrs izdarīts joks par šo lietu, manas emocijas tikai saasina, tāpēc es palieku dusmīga vai vienkārši sāku raudāt. Ne jau Tevī ir vaina, bet manī, manos dziļākajos slāņos nogrūstie kompleksi.

Kopā darām lietas, kopā plānojam un kopā nolemjam. Viena diena, kad neesam kopā man ir kā mūžība un es vairs nespēju sakoncentrēties. Nedēļas nogale, kad mēs neesam kopā man šķiet neizdevusies. Zinu, ka reizēm gribi pabūt ar draugiem – dari tā, ej... nekad neatsaki draugiem manis dēļ! Draugi ir tikpat svarīgi kā es!

Ķīniešu ābece. Agrāk ķīniešu valoda patiešām bija ļoti sarežģīta, sevišķi rakstība, ko pat pašiem ķīniešiem nav bijis viegli apgūt. Pirms piecdesmit gadiem tika oficiāli ieviestas jaunas rakstības normas, kas ķīniešu valodu padarīja vienkāršāku un pieejamāku ne tikai kā svešvalodu, tas atviegloja arī pašu ķīniešu ceļu uz savu dzimto valodu. Tāpat ir arī ar mani. Ne vienmēr es pati sevi saprotu!

Lepojies ar mani, lepojies par sasniegumiem, kas man ir.

Ļaujies notikumiem ritēt savu gaitu. Reizēm viss vienas minūtes laikā var sagriezties ar kājām gaisā un tāpēc ir jāmēģina saglabāt vēsais prāts. Iespējams tā tam ir jābūt, iespējams tas ir likteņa pirksts!

Ne vienmēr navigācija parādīs ceļu pareizi un ne vienmēr es spēšu noorientēties kartē tik ātri. Nedusmojies braucot, jo es palikšu vēl dusmīgāka un beigās viss būs sabojāts!

Mīli mani un izrādi to. Tu zini, ka es esmu uz āru tendēts cilvēks un viss, ko izteiksi skaļi, viss, ko izrādīsi man parādīs, ka Tu mani mīli. Runā par savām sajūtām!

Neklusē! Tiešām neklusē, jo klusums mani nobeidz. Klusumā sāk rasties paranoja, ka esmu Tev vienaldzīga, ka Tev ar mani vairs nav interesanti un, ka Tu ar mani vairs nevēlies dalīties! Runā ar mani, runā daudz...

Organizatora spējas, kas Tev tik ļoti izpaužas, reizēm vajag nolikt malā un ļauties spontānai rīcībai. Gribu, lai reizēm mēs neplānojam neko, bet Tu spontāni iesaki – braucam, ejam... Kaut laiku pa laikam, mazliet!

Proti saskatīt iespējas, nevis meklē problēmas. Katra lieta, ko es neesmu izdarījusi, kā pēc Taviem ieskatiem būtu labākais radīs Tev problēmas, jo es nemainīšu savu domu gājienu un Tu to ļoti labi zini. Saskati jaunas iespējas manā risinājumā, tās ne vienmēr ir sliktākas.

Rūpējies par mani kā līdz šim un viss būs labi. Paldies Tev par visu, ko Tu dari.

Samīļo mani. Samīļo mani, kad es Tevi atgrūžu, tas nozīmē, ka es gribu, lai Tu man pienāc vēl tuvāk, lai Tu mani samīļo tā, ka es netieku no Tevis vaļā. Tieši tā es gribu. Es noteikti negribu, lai Tu mani liec mierā, kad es Tev to saku. Tātad dari pretējo – neliec man mieru!

Šaubas par manu mīlestību pret Tevi un šaubas vai man ir labi ar Tevi atmet pavisam. Es bez Tevis vairs neesmu nekas. Patiešām!

Tici man. Tici sev. Tici mums. Tici, ka mēs kopā varam izdarīt daudz vairāk nekā katrs atsevišķi. Tici maniem un tici saviem sapņiem. Tie var p iepildīties, ja vien ļoti, ļoti to vēlēsimies. Nekas nav neiespējams, ja vien man ir Tavs atbalsts un Tev ir manējais.

Uzgaidi, kad es neesmu gatava. Uzgaidi, kad man vienkārši neko negribas. Tas pāries un viss atkal būs labi. Man uznāk brīži, kad gribu sagaidīt atrisinājumu, neko nedarot.

Ūdensvīrā dzimušie ir sabiedriski, neatkarīgi un patstāvīgi. Ūdensvīrs ir eksperimentētājs un tas attiecas arī uz attiecībām. Viņi iemīlas “no pirmā acu skatiena” un jūtas mutuļo kā satrakojies okeāns. Turklāt nekādu kompromisu—tikai visu vai neko. Tāda nu es Tev esmu, Tavs mazais ūdensvīriņš, kuram vienmēr ir auksti!

Vainošana ne pie kā nenovedīs. Reizēm vaina nav manī vai Tevī. Reizēm vaina ir problēmas neizprašanā. Reizēm tā rodas, jo katrs esam ar savu redzējumu. Vainas apziņas iedzīšana man nepalīdzēs, tā mani sagrauzīs.

Ziedi man vienmēr ir patikuši. Es priecājos par katru Tevis dāvāto ziedu, taču atceries, ka mani mīļākie ziedi ir tulpes (it sevišķi dzeltenas), atraitnītes un narcises.

Žagata, jā, es esmu žagata un man patīk spīguļi, akmentiņi rotās un lietās. Pērkot dāvanu, vienmēr to atceries un tad Tu zināsi, ka es noteikti būšu priecīga kaut vai par akmentiņu uz vāzes!

 

Vārdnīca Viņai:

 

Atslābsti. Visam nav jābūt perfektam. Mēs esam tikai cilvēki un mēs veidojamies, mācāmies būt par personībām.

Ātrums ne vienmēr visu izšķir. Nesteidzies, padomā un ļauj padomāt man!

Bučošanās ir svarīga, bet es ne vienmēr varu uzminēt, kad tieši Tu to gribi, tāpēc vienkārši pasaki to!

Cieni manus lēmumus tāpat kā es cienu Tavējos!

Domā līdz, ko Tu dari. Varbūt reizēm vajag apsēsties un padomāt, tikai tad pieņemt lēmumu!

Esi kopā ar mani līdz mūža galam, tad viss būs labi!

Ēst gatavošana Tev sanāk lieliski! Ja tā turpināsi, tad arī šīs bikses būs par mazu!

Fotogrāfēšanās nav mana mīļākā nodarbe. Pamēģini mani saprast. Es fotografējos, lai Tevi iepriecinātu, novērtē to, nekritizē manu stāju, smaidu bildē. Es tā jau centos!

Gribu būt ar Tevi vienmēr, lai kur Tu arī dotos! Un ne vienmēr es Tev to pateikšu, Tev tas ir jāsaprot.

Ģenetīvs – kā? Ne vienmēr visam es varu pateikt kā. Reizēm tas tā vienkārši sanāk. Ir lietas bez izskaidrojuma.

Hulaballo vai kādā citā ceļojumā – man vienmēr patīk ar Tevi ceļot un iepazīt jaunas vietas.

Ieraugi mani, ieraugi manas vēlmes un centies tās pieņemt!

Īpaša, tāda Tu man vienmēr būsi. Ne vienmēr es to pateikšu skaļi.

Jokot man ļoti patīk. Neņem ļaunā, ja es kaut ko ne tā. Tas viss nav jāņem nopietni!

Krāj. Netērē visu līdz pēdējam, vajag arī kādus ietaupījumus! Man ir svarīgi uzkrājumi. Mēģini to saprast!

Ķildas man nepatīk. Mēs maz strīdamies un tie paši ir sadzīviski strīdi, varbūt tad nevajag vispār. Varam vienkāršāk paskatīties uz lietām.

Linduk, Tu zini, ka es neesmu cilvēks, kas visu var izteikt vārdos. Es esmu klusais. Neprasi no manis vairāk kā es varu. Es jau tā cenšos!

Ļauju Tev izvēlēties apģērbu, ko man vilkt. Labāk uzreiz uzvilkt to, ko vēlies Tu, nevis pēc tam pārģērbties, ja nesakristīs krāsas J

Mīlu Tevi bez nosacījumiem!

Nestreso un tad viss atrisināsies. Ja Tu streso, man no tā vieglāk nepaliek. Man tad ir jāatrisina situācija un jānomierina Tevi.

Overtime. Reizēm man vajag papildlaiku, lai saprastu, kā man labāk rīkoties. Reizēm man vajag vairāk laika nekā Tev, tāpēc neuzvelcies, pagaidi!

Paklusē. Reizēm nesaki neko. Reizēm man gribas klusumu. Ne jau tāpēc, ka man neinteresē, ko Tu saki, bet vienkārši esmu piekusis.

Respektē manas vēlmes. Respektē to, kas es esmu un no kurienes es esmu. Es nemainīšos. Varbūt mazliet.

Sports, lai vai kā Tev nepatīk šīs pārraides, man tās palīdz nomierināt nervus, palīdz atslēgties no darba dienas. Nepaliec par to dusmīga!

Šuba. Man garšo siļķe kažokā. Man garšo viss, ko Tu taisi!

Tehnikā es nezināšu nekad tik daudz kā Tavs tētis, nekad nesalīdzini mani ar kādu. Es esmu šāds un nekad nebūšu cits.

Uzdrīksties un es Tev palīdzēšu. Mēs esam viena komanda!

Ūpis. Tu esi kā ūpis, kas var pa naktīm negulēt, bet es esmu cīrulis. Man patīk agri celties un agri iet gulēt. Mēģinām atrast vidusceļu!

Vajag mani pagaidīt, kad es daru lietas lēnāk. Es vispirms apdomāju un tad daru, tāpēc tas ir lēnāk. Pagaidi!

Zvani man, kad Tev vajag palīdzību. Zvani, es atbildēšu!

Žzzz.... man patīk, kad jūtu Tevi sev blakus miegā. Man ir grūti aiziet gulēt, ja neesi blakus un nav, ko samīļot. Man ir grūti, ja nedzirdu Tevi sev blakus.

Labākā sieva: otrajā uzdevumā meklējam mīlestības atslēgu

20130117184701-65317.jpg