31.01.2018. ONLINE TV videoieraksts

04. Feb 2018, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ir sācies jauns gads. Arī Māmiņu klubā. Bet ir lietas, kas izturot laika pārbaudi turpina būt kopā ar mums. Tā arī ar ikmēneša tiešraidēm Māmiņu klubā. Arī šajā mēnesī tiksimies ar dažādiem speciālsitiem, lai kopā ar tiem atbildētu uz Jūsu jautājumiem, kas svarīgi gan topošajiem vecākiem, gan mazuļiem un māmiņām.

Ieskaties, kādas tēmas šoreiz Jums esam sarūpējuši!

Topošo māmiņu masāža Māmiņu kluba Vecāku skolā

Laikā, kad sievietes organisms uz deviņiem mēnešiem kļūst par māju mazulītim, ir svarīgi parūpēties arī par topošās māmiņas veselību un labsajūtu. Grūtniecības laikā ginekologs pieskata mammas un mazulīša veselību, bet kā ar skaistumu un sajūtām? Topošajai māmiņai ir nepieciešamas rūpes arī par sevi – tāpēc – ar prieku varam pastāstīt, ka Māmiņu klubā atgriežas Topošo māmiņu masāža. Speciāliste pastāstīs, kāpēc topošajai māmiņai nepieciešamas šādas masāžas un kādi ierobežojumi, attiecībā uz masāžām ir nozīmīgi topošajai māmiņai. 

Cilmes šūnas Tavai veselībai nākotnē

Kas ir cilmes šūnas, kāpēc tās var noderēt nākotnē? Cilmes šūnas ir spējīgas mainīties un kļūt par ķermenim nepieciešamajām šūnām un aizstāt tās šūnas, kuras ir zaudētas kādas slimības vai negadījuma rezultātā. Cilmes šūnas ir spējīgas pārveidoties jaunās asins šūnās, neironos, muskuļu šūnās, acu šūnās, aknās, nierēs, plaušās, kaulu smadzenēs un citās cilvēka organismam svarīgās šūnās. 

Kazas piena noslēpumi jeb ko nezināji par mazuļa ēdināšanu pēc 1 gada vecuma

Kad bērns sasniedzis gada vecumu, viņš pilnīgi noteikti jau ir baudījis ēdienu arī no lielo cilvēku pasaules. Un ne velti – tas ir svarīgi, lai bērna organisms spētu attīstīties, uzņemot visu tam nepieciešamo. Tāpēc ir svarīgi zināt, kas ir tas, kas bērnam nepieciešams un kā pašiem ģimenē ieviest pareizus ēšanas pamatprincipus, lai no tā ieguvēji būtu visi. Šajā tiešraidē parunāsim par to, kāpēc ir svarīgi pievērst uzmanību mazuļa ēdināšanai pēc gada vecuma un kā tad veidojas bērna ēšanas paradumi. 

Drēbju kopšana un mazgāšana, kā lieliem tā maziem

Kad mazulītis nācis pasaulē, ir svarīgi zināt kā rūpēties par lietām, kas pakārt. Mazulīša pirmās drēbītes un to kopšana ir ārkārtīgi svarīga, jo, ja pirmais un īpašai pieskāriens ir mammas un tēta rokas, tad nākamais ar ko saskaras mazulītis ir apģērbs. Šajā tiešraidē parunāsim par to kā to kopt, kā pareizi mazgāt bērnu apģērbu un kādus mazgāšanas līdzekļus izvēlēties.

Žurnāla Mans Mazais jaunākais - janvāra numurs

Ik mēnesi pie jaunajiem vecākiem daudz un noderīgas informācijas dodas arī drukātā veidā. Žurnāls Mans Mazais jau gadu gaitā ir palīdzējis un informējis par to, kas aktuāls topošajiem un jaunajiem vecākiem. Arī 2018. Gadā ta sir kopā ar saviem lasītājiem. Tāpēc, šī gada pirmajā online konferencē, ieskatīsimies žurnāla jaunākajā – janvāra numurā

Vecāku apvienības Māmiņu klubs jaunumi

Vecāku Māmiņu klubs, gluži tāpat kā ikviena ģimene vienmēr attīstās, mācās un aug. Un ir tik labi, ka Latvijā ir tik daudz ģimeņu, kas ir izaugušas kopā ar Māmiņu klubu. Gada pirmo tiešraides konferenci noslēgsim ar sarunu par Māmiņu klubu un tā jauno sezonu, kas sāksies jau pavisam drīz – 4. februārī, kanālā STV Pirmā. Par sievietēm, par māmiņām, par visu, kas ģimenē svarīgs.

dandelion2013 dandelion2013 12. Feb 2018, 10:34

sakiet ludzu kur var iegadaties tas visas video redzamas smilshu spelem vajadzigas atributikas???? Paldies.

RaganeenC RaganeenC 05. Feb 2018, 12:54

Izvēloties veļas mazgāānas līdzekļus ir svarīgi:
1) lai tie nesatur krāsvielas un smaržvielas (norādīts uz iepakojuma; var būt norāde, ka produkts ir hipoalerģisks);
2) izvēlēties iespējami ekoloģiskus produktus, pārliecinoties, ka tiem ir eko marķējums;
3) kāda ir līdzekļa koncentrācija (produkta sastāvs) - vienāda tilpuma un cenas līdzekļi var būt dažādas koncentrācijas, tādēļ veļas mazgāšanai būs nepieciešams atšķirīgs līdzekļa daudzums; koncentrētāks līdzeklis pietiks vairāk reizēm;
4) lai tie tiek galā arī ar grūti iztīrāmiem traipiem.

Tāpat, manuprāt, svarīgi nelietot līdzekļus, ja bez tiem var iztikt. Piemēram, jau gadiem nelietoju veļas mīkstinātāju, un bez tā lieliski iztieku.