Autori: "RASA melnās kastes meistarklases" dalībnieki kopā ar apvienības “Ze Food" vadītāju, galda kultūras aktīvistu Arvi Zēmani.
1. Karstā uzkoda.
Ķirbju krēmzupa
Sastāvdalas:
1 neliels ķirbis
1 īkšķa lieluma ingvers
1 ēdamkarote kadiķogas
3 zariņi timiāna
400 ml saldā krējuma
100 g RASA klasiskā krēmsiera
3 daiviņas ķiploka
Pagatavošana:
Krāsnī uz cepampapīra cep ķirbi lielos gabalos ar timiānu, ķiploku un pipariem. Cep 180 grādos, kamēr ķirbis palicis zeltains. Gatavošanas procesu pabeidz katliņā, pieliekot saldo krējumu, mazliet ūdens un dauzītas kadiķogas.
Masu liek blenderī un, pievienojot ingvera sulu, blenderē, līdz viendabīgai masai. Masu izkāš caur sietu.
Liek katliņā, silda, pievieno RASA krēmsieru un garšvielas.
Ja vēlas zupu padarīt šķidrāku, pievieno karstu ūdeni.
Pasniedz sev vēlamā traukā. Dekorē ar RASA krēmsieru, dauzītām kadiķogām un zaļumiem.
2. Pamatēdiens.
Vistas fileja ar kartupeļu tumi un ceptām baravikām
(5 personām)
Sastāvdaļas:
5 vistas filejas
150 g baraviku
1 sīpols
2 daiviņas ķiploka
timiāns
piecgraudu pipari
6 vidēji lieli kartupeļi
2 vidēji lieli burkāni
70 g sviesta
70 g saulē kaltētu tomātu
100 g RASA klasiskā krēmsiera
1/2 vārīta biete
1 buntīte zaļumu
1 krūze dzērveņu
Vista
Vistu liek uz cepešpannas un pievieno dauzītu ķiploku, timiānu, piecu piparu maisījumu, mazliet eļļas. Liek krāsnī un cep 180 grādos 15 minūtes. Ja ir laiks, tad vistu var cept arī 80 grādos 1 stundu. Vista ir gatava, kad tās iekšējā temperatūra ir 70 - 72 grādi.
Kartupeļu tume
Novāra mizotus kartupeļus un burkānus, līdz tie ir mīksti. Tos samīca, pievieno sviestu, kapātus, saulē kaltētus tomātus, zaļumus un RASA klasisko krēmsieru.
Sēnes sagriež sev vēlamā formā, un sakapā sīpolus. Uz karstas pannas, sviestā un eļļā, liek cepties sīpolus un pēc maza mirklīša pievieno sēnes. Cep līdz tās ir gatavas un kļuvušas zeltainas. Beigās pievieno garšvielas un sāli.
Dzērveņu mērce
Katliņā vāra dzērvenes. Kad tās ir novārījušās, visu sablenderē. Izkāš caur sietu un masu liek uz mierīgas uguns reducēties. Kad dzērveņu masa ir sabiezējusi, tā ir gatava.
Rozīgo masu gatavo, sajaucot RASA krēmsieru ar vārītas bietes sulu.
Visu kārto uz šķīvja.
3. Deserts.
RASA krēmsiers ar cidonijām un karamelizētiem riekstiem
Sastāvdaļas:
180 g RASA krēmsiera ar jogurtu
150 ml saldā krējuma
60 ml cidoniju sīrupa
2 ēd. k. cukurotu cidoniju vai sukāžu
80 g lazdu riekstu
20 g rupjmaizes
4 ēd. k. brūnā cukura
Saputo saldo krējumu un tajā iemaisa RASA krēmsieru ar jogurtu, cidoniju sīrupu un kapātas cidonijas.
Nograuzdē riekstus un atdala tos no mizas. Sadauza un liek uz karstas pannas, pievieno cukuru un pastāvīgi maisa, kamēr cukurs ir karamelizējies un rieksti sacukurojušies.
Rupjmaizi sagriež ļoti plānās strēmelēs ar nazi vai rokas slaiseri. Liek uzkarsētā krāsnī un grauzdē.
Visu kārto sev vēlamā traukā, dekorē ar rupjmaizes kraukšķi un ogām.