28.10. STV: Sieviešu cikls, mazuļa vannošana, Montesori rotaļlietas

28. Oct 2023, 10:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

28. oktobra Māmiņu Kluba TV raidījums bija patiesi sievišķīgs! Runājām par sievietes ciklu!

Kāpēc "sieviešu dienas" dažkārt ir tik neizturamas un sāpīgas? Kā veidot savu intīmo kalendāru un dzīvot saskaņā ar dabas cikliem? Lielajā sarunā - sievišķīgo prakšu meistares Dimantra un Santa Reisone. Šodienas raidījumā arī ginekologa padomi par menstruācijām gan mammai, gan meitai.

Ne mazums bērnu, kuriem pie pārmaiņām dzīvē un dārziņa gaitām pierast grūtāk. Ko darīt un kā atbalstīt bērniņu, kuram grūtāk pierast pie bērnudārza?

Par sāpīgām mēnešreizēm un to, kā tās var ietekmēt sievietes dzīvi, nereti uzklausām jūsu pieredzes stāstus. Kā atvieglot pašsajūtu menstruāciju laikā?

Ikviena no mums vēlas skaistu, bezrūpīgu gaidību laiku, taču dažkārt realitāte mēdz atšķirties, jo ar katru mēnesi, augot mazulītim puncī, svars un spiediens uz topošās māmiņas kājām kļūst aizvien lielāks. Tūska, sāpes un nogurums var sekot ne tikai pēc garas pastaigas, bet būt arī pirmais priekšvēstnesis vēnu varikozei.

Prieks, ka mūsdienās sabiedrība kļūst aizvien atklātāka un runāšana par sieviešu veselību un ciklu vairs nav aizliegta tēma, tāpēc aicinām arī savām meitām pastāstīt par pirmajām mēnešreizēm. Šodien raidījumā izvaicājām ginekoloģi ne tikai par pirmajām menstruācijām, bet arī par menopauzes sākšanos.

Vannošana, jo sevišķi pirmajās reizēs, gan mazulim, gan arī vecākiem var būt satraucošs mirklis. Kā izbaudīt ūdens peldes? Vaicājam pēc padoma Māmiņu Kluba Vecāku skolas fizioterapeitei Janai Parfjonovai.

Rotaļas un kopīga spēlēšanās ar vecākiem un citiem bērniem ir veids, kā bērns izzina pasauli. Kā bērnam efektīvāk mācīties ciparus, burtus, krāsas, ģeometriskas figūras, ņemot talkā Montesori pedagoģijā balstītas rotaļlietas?

TV