21.gadsimta mamma.

21.gadsimta mamma.

12. Apr 2017, 09:51 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Jā, esmu 21.gadsimta mamma. Jā, jauna un lieku sava mazulīša bildes sociālajos tīklos. Un tagad nedaudz par katru no šiem.

Jauna mamma. Ļoti daudzi aprobežojas ar to, ka 21.gada vecumā nevar būt mamma, jo tu tak esi jauna, bez maz vai pati vēl esi bērns. Bet nē, ja jau es savā ģimenē esmu izlēmusi laist pasaulē mazuli, tātad tas jau vien nozīmē, ka esmu tam gatavojusies, nevis to daru tikai tādēļ, ka "stilīgi" un tā tagad visi dara. Mana mamma laida mani pasaulē, kad viņai bija 19 gadi. Un ar ko viņa ir sliktāka? Ar neko! Es lepojos, ka man ir jauna mamma. Un jau sen zināju, ka arī es būšu jauna mamma un līdz 25 gadu vecumam man jau būs divi bērniņi. Vai tad es nevaru bērniņu pabarot, nomainīt viņam pamperu, sniegt savu mīlestību un atbalstu? Es varu un kā vēl varu!

Es esmu no tām, kurām neinteresē klubi un katras piektdienas gaidīšana, jo būs ballīte. Es piederu pie tiem, kuri labprātāk laiku pavada pie dabas, ar ģimeni kādā izbraucienā vai ar draugiem spēlējot galdas spēles. Dīvaini? - nē, vienkārši man ir citas vērtības dzīvē.

Bērna bildes sociālajos tīklos. Būs ļoti daudzas mammas, kuras šo nosodīs, jo viņuprāt, tas nav pareizi, tiks nozagti bērni un tiek pārkāptas morāles vērtības, bet būs arī daudzas mammas, kuras nenosodīs, jo arī viņas to dara un neko sliktu tajā nesaskata. Nejau plikus rāda savus bērniņus, bet gan parāda savu ikdienu vai kādu prieku, ko viņām sniedz šis bērniņš. Lepojas un iedvesmojas arī no citām mammām. Tas jau nenozīmē, ka tās mammas, kuras neliek savu bērnu bildes sociālajos tīklos nelepojas ar saviem bērniem. Tieši otrādi - ļoti lepojas, tik katram ir savi uzskati par to vai vajag to darīt vai nē.

Gribu dzirdēt arī jūsu viedokli. Vai jūs uzskatāt, ka "jauna mamma" nespēj būt pilnvērtīga mamma? Par vai pret bērnu bildēm sociālajos tīklos? Padalies, bet nenosodi!

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 12. Apr 2017, 20:13

Meitenes, jūs esat satriecošas! Paldies, ka dalaties! Jūs iedvesmojat! Un ir interesanti palasīt! ❤️

Ilvija82 Ilvija82 12. Apr 2017, 19:37

Jauna mamma var būt pilnvērtīga mamma, ja ir nokārtojusi savu dzīvi - izglītība, darbs, dzīvesvieta, mīlošs vīrietis blakus!

pandulaacis pandulaacis 12. Apr 2017, 18:40

Man ir 27, mājās piecgadniece un trīsgadnieks 😀 Klubi neinteresē, bet koncerti, teātris un kino gan. Un bērni man šajā jautājumā netraucē 😀

Par bildēm sociālajos tīklos - savā darbā (esmu fotogrāfe) saskaros ar to, ka zīdainīšus aptuveni 85 - 90 % mammu nevēlas publicēt. Tāpēc šo vecumposmu man reklāmas mērķiem jāfotografē par velti - tad gan piesakās un kā vēl! 😀 Pati savu bērnu bildes sāku likt internetā, kad viņiem bija vairāki mēneši. Esmu redzējusi selfijus no dzemdību zāles vai mazuļa 1. foto pa taisno feisītī... oi, tā gan nevajag. Bet pārlieku panikot par šo tēmu arī nevajag 😀

12. Apr 2017, 18:28

Piekrītu - jauna mamma tas ir forši. Kā reiz smējāmies ar māsu - vismaz spēj tikt līdzi ašajam žiperim. Jau visu bērnību zināju - ka mana dzīves sūtība būs būt mammai - ģimenes pavarda turētājai. Jau pamatskolā lasīju mammas grāmatas par bērnu kopšanu, ar lielu prieku braucu auklēt vecāko radinieku mazuļus. Es mammai piedzimu 23 gados. Un arī vienmēr varēju lepoties, ka man bija jauna mamma, kas aktīvi piedalījās mūsu skolas dzīvē. Arī mans sapnis bija 21 gada vecumā apprecēties un ka līdz 25 gadiem man jau būš 2 bērni. Bet izrādās dzīve lēma savādāk, un tikai neilgi pirms 21.dzimšanas dienas es iepazinos ar nu jau savu vīru, un pēc 3 gadu draudzēšanās 23.gadu vecumā aprecējos. Tad saskāros ar dzīves smagajiem pārbaudījumiem - kad 2,5 gadus vajadzēja, lai piepildītos kvēlākā vēlēšanās kļūt par mammu, tā nu 26.gadu vecumā piedzima pirmais bērniņš, nu pēc 3 gadiem esmu otra mazuļa gaidībās. JAUNA MAMMA LĪDZ PENSIJAI - kāpēc, pasē 29.gadi, veikalā pie kases šķiet nedod pat 18 😃 😃

Soctīkli - tā jau ir ikdiena. Jā, mēs publicējam bildes no foršiem piedzīvojumiem, izbraucieniem, pasākumiem...pirmo dēla bildi publicējām 3 mēnešu vecumā, lai arī neesmu māņticīga, jaundzimušā bildes publicēt nevēlējāmies - lai visiem paziņotu mazuļa piedzimšanu, nopublicējām skaisti izrotāto mašīnu ar zilajiem baloniem. Skaisti!!! 😀
Arī mums vecā paaudze stāsta - noskaudīs, uzliks acis utt...bet es tam neticu...tikai tas kurš šiem murgiem tic, pats sev uzliks šos lāstus. Mēs takš dzīvojam 21.gadsimtā - tas tik ļoti atšķiras no mūsu vecāku laikiem un iespējām, kad skauda visu, kas pašam nebija!

ViKrEm mamma ViKrEm mamma 12. Apr 2017, 12:01

Tik labs blogs... pirms kāda laika ievietoju savas meitiņas foto sociālajos tīklos, kur viņa bija ļoti, ļoti maziņa ar domu parādīt citām mammām, ka arī "ātrie bērniņi", mazie bērniņi ir un, kā mēs ar to tikām galā. Bija arī nosodošie komentāri, ka to ievietoju tādēļ, ka tas ir bizness utt., ka tik mazus nedrīkst. Es uzskatu, ka savu domāšanu mēs veidojam paši un visas negatīvās domas materializējas, ja domāsi, ka ievietojot foto soc.tīklos, vai griežot matus grūtniecības laikā kaut kas mainīsies un būs slikti, tā arī būs Tev, bet ne jau tām mammām, kurām domāšana un vērtības ir savādākas.
Par jaunu mammu... Esmu laimīga, ka es nolēmu savu lielo puiku laist pasaulē 18 gados, 3 dienas pēc dēliņa dzimšanas man palika 19 gadi. Viņš lepojas, ka viņam ir jauna un stilīga mamma, mums komunikācija, salīdzinot ar vidējo meitu, kura piedzima tad, kad man bija virs 25, ir cita, mēs ar dēlu esam vairāk kā draugi, nekā mamma ar dēlu. Viņš arī ļoti labi saprotas ar onkuļiem - maniem brāļiem. Bet sabiedrības nosodījumu izjutu ļoti spēcīgi, kā tik jauniņa un jau stāvoklī, laikam jau "iekrita"...
Jaunai mammītei arī fiziski ir daudz vieglāk, man ir ar ko salīdzināt, kad 25 gados gaidīju otro bērniņu, bet 32 gados sagaidīju trešo. Ar katru ir arvien grūtāka un smagāka grūtniecība, kā arī sarežģītāka ikdiena.

mamma88 mamma88 12. Apr 2017, 10:06

Viss ir atkarigs no cilveka! Neatbalstu dzemdesanu skolas vecuma meitenem,jo tomer pamatskola ir jabeidz, vidusskolu ari ta ka vajadzetu.
Par bildem ari ta ir katra pasa atbildiba.