Četri ieteikumi saldākiem sapņiem

Četri ieteikumi saldākiem sapņiem

09. Nov 2013, 00:01 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Ikvienam ir gadījies redzēt kādu nelāgu sapni vai draudīgu murgu! Tomēr ko darīt, ja tie atkārtojas no nakts uz nakti? Turpinājumā uzzini, kam jāpievērš uzmanību un, ko ieteicams pamainīt, lai uzlabotu sava miega un sapņu kvalitāti! 

Centies neraizēties!

Nemiera sajūta dienas laikā var radīt problēmas naktī. Klasiski, murgi, ko redzam miegā, saistās ar raizēm, nemieru un lielo stresu, ko piedzīvojam dienā. Ar laiku šī spriedze arvien var palielināt bezmiega stundu skaitu.

Tad, ja arī tu ikdienā piedzīvo lielu trauksmi vai pat paniku, kas ilgstoši nepāriet, ieteicams vērsties pie sava ģimenes ārsta. Viņš var ieteikt terapiju vai nozīmēt kādas zāles, kas to mazinās, lai ar laiku uzlabotos arī tava miega kvalitāte un sapņi.

Lieto produktus, kas uzlabos miegu!

Protams, ēst neilgi pirms gulētiešanas, nav ieteicams, tomēr vakariņās sev noteikti vari pagatavot kādu no produktiem, kas veicinās saldāku miegu! Piemēram, tītara gaļa un pilngraudu pārslas satur triptofānu un aminoskābes, kas palielina serotonīna līmeni. Tas savukārt veicina atpūtu un miegu! Ķirši satur melatonīnu, kas regulē miega un nomoda ciklu.

Arī pārtikas produkti, kas bagāti ar magniju (piemēram, rieksti un dažādi zaļumi) un kalciju (piemēram, piens un jogurts), var palīdzēt uzlabot tavu miegu.

Sakārto savas emocijas

Nelāgi sapņi var nomākt tad, ja pie miera dodies bailīga, dusmīga, nomākta vai sliktā garastāvoklī. Sapņi visas šīs izjūtas atspoguļo.

Lai atbrīvotos no uzkrātajām negatīvajām emocijām, vari izveidot savu „raižu dienasgrāmatu”. Pirms gulētiešanas tajā uzskaiti visu, kas tevi nomāc un satrauc! Vienā lapas pusē saraksti visu, kas tevi satrauc, bet otrā – rīcības plānu tam, ko darīsi nākamajā dienā, lai novērstu katru no savām uzrakstītajām problēmām.

Pārņemot kontroli pār nepatīkamajām domām, tās tevi mazāk nomocīs miega laikā!

Pārskati medikamentus, ko lieto!

Arī dažādu medikamentu, piemēram, antihistamīna līdzekļu lietošana, var palielināt bezmiega un murgu rašanās risku. Tādēļ, ja lieto kādus medikamentus un nakts laikā tev bieži rādās nelāgi sapņi, pārrunā to ar savu ārstu, kurš iespējams, ieteiks kādas alternatīvas.

Sieviešu Klubs

Vai tev bieži rādās nelāgi sapņi? Kādus paradumus ievies vai centies mainīt, lai uzlabotu sava miega kvalitāti?