Paprikas, ābolu ievārījums ar dzērvenem un čilli pipariem

Paprikas, ābolu ievārījums ar dzērvenem un čilli pipariem

28. Sep 2012, 11:30 taschinka taschinka

Kad sāku gatavot šo ievārījumu zināju,ka tas domāts sāļajiem  ēdieniem, piemēram, gaļas vai siera un citiem tamlīdzīgiem. Bet,kad biju to pagatavojusi un nogaršojusi, sapratu, ka šo ievārījumu var lietot kur vien vēlas - gan pie sāļajiem, gan arī pie saldajiem ēdieniem. Piemēram, pie dažādiem desertiem.

Ieliekot ievārījumu mutē pirmā garša salda,kā jebkuram ievārījumam,vēlāk jau jūtams čilli pipariņš,kas skaisti iekož mēlē.Dzērvenes un āboli ļoti labs papildinājums.Āboli dod maigu garšu,dzērvenes gan krāsu,gan konsistenci.Būtībā katra garša spēlē lielu lomu.

Sastāvdaļas:

1 kg sarkanā paprika

1 kg skābi āboli

2-4 čili pipari (man bija 4, sanāk loti ass)

0,5 l dzērvenes

0,5 kg cukurs

5 smaržīgie ppari

1/3 tēj.k. koriandrs

7 krustnagliņas

Būtībā garšvielas ir katra paša ziņā!

Pagatavošana:

Paprikai izņem sēkliņas, sagriež mazos gabaliņos.

Ābolus nomizo, izņem serdi un sagrieža gabaliņos.

Arī čilli pipariem izņem sēkliņas un sagriež.

Uzber cukuru.

Izmaisa un atstāj ledusskapī, lai sasulojas. Es turēju 3 stundas, ik pa laikam apmaisot.

Lūk, jau sasulojies! Pēc tam liek vārīties uz nelielas uguns zem vāka.

Kad āboli jau sāk šķīst, tad noņem no uguns un sablenderē.

Sablenderētajai masai pievieno krustnagliņas, smaržīgos piparus un koriandru.

Kā nākamās ņem 0,5 l attīrītas dzērvenes.

Liek katlā un izmaisam.

Vāra uz mazas uguns zem vāka, ik pa laikam apmaisot, līdz dzērvenes sāk šķīst.

Beigās var atstāt ogas tādas kādas tās ir, bet var arī visu sablenderēt līdz viendabīgai konsistencei. Es atstāju kā ir, jo būs interesanta garša ar veselām ogam.

Lej burkās. Man sanāca divas burciņas. Viena burciņa 450 g, bet otra - 670 g.

Gardo recepšu konkurss "Ābolu ņammas"

IESŪTI SAVU RECEPTI ŠEIT!