Vai tavas attiecības ar bērnu ir veselīgas?

Vai tavas attiecības ar bērnu ir veselīgas?

17. Sep 2012, 15:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulis ir tavs acuraugs, tava ikdiena. Mazais nosaka dienas ritmu un pieprasa tūlītēju uzmanību, neņemot vērā, kādi ir mammas un tēta plāni. Protams, viegli nav, tomēr viss ir kārtībā, jo tas taču ir veids, kā bērns aug, attīstās un veidojas par personību. Un veidojas arī mūsu savstarpējās attiecības. Par to, kā panākt, lai attiecības ar bērnu būtu veselīgas, otrdienas vakarā plkst. 18.30 stāstīs bērnu psihoterapeite dr. Ingrīda Rateniece RSU Psihosomatikas klīnikas Attiecību skolā. 

2012. gada 18. septembra lekcija „Veselīgas attiecības ar bērnu” būs jau otrais vakars, kad Attiecību skolas uzmanības centrā būs pirmskolas vecuma bērns. RSU Psihosomatikas klīnikas bērnu psihoterapeite dr. Ingrīda Rateniece skaidros, kā izveidot veselīgas un emocionālas  attiecības ar bērnu. Viņa atklās arī to, ka vecāku uzmanības var būt pārāk daudz, rodot atbildi uz jautājumu „Cik daudz drīkst pieķerties bērnam?”.

Bērns nav vecāku īpašums, kas nācis pasaulē, lai piepildītu citu vēlmes un īstenotu citu ieceres. Dāvana vecākiem ir iespēja būt klāt, lai pieredzētu, kā bērns pārtop brīnišķīgā cilvēkā. Nereti gan vecākus nomāc doma – vai ir iespējams kaut ko mainīt, ja nezināšanas, uztraukuma, noguruma dēļ kaut kas tomēr nav izdevies? Arī atbilde uz šo jautājumu izskanēs sarunā par to, kā veidot veselīgas attiecības ar savu bērnu. Attiecību skolas lekcijas mērķis būs arī pastāstīt, kādas ir bērna personības attīstības stadijas un kādi ir svarīgākie personības veidošanās aspekti dažādos vecuma posmos.

Turpinot lekciju ciklu par pirmskolas vecuma bērniem, vairāku nedēļu garumā tiks izrunātas arī tādas tēmas kā Vecākais bērns, vidējais vai pastarītis, Bērns bieži slimo. Bērna uzvedības problēmas, Adopcija – kā labāk? un Šķiršanās bērnam.

Plašāka informācija par Attiecību skolu un iespējām pieteikties: www.psihosomatika.lv, info@psihosomatika.lv, 67625655. RSU Psihosomatikas klīnikas Attiecību skolas informatīvais atbalstītājs ir ziņu portāls Apollo.lv.