Smilšu, riekstu, ābolgroziņi

Smilšu, riekstu, ābolgroziņi

19. Sep 2012, 13:30 taschinka taschinka

Sastāvdaļas smilsu,riekstu mīklai:

1 glāze zemesrieksti

80g sviests

1 ēd.k eļļa

1 ēd.k šokolādes sīrups (var aizvietot ar kādu no alkoholiem,vai cita veida sīrupiem,vai arī izlaist)

3 ēd.k cukurs

1 ola

1/3 tēj.k cepamais pulveris

ap 1 glāze milti

Pagatavošana:

Mīkstu sviestu,kas pastāvējis istabas tempertūrā putojam ar cukuru,kad izveidojas krēmīga massa,pievienojam eļļu,sīrupu,atkal saputojam.

Pievienojam olu un putojam līdz viss kļūst viendabīgs,krēmīgs.

Apcepam zemesriekstus,sablenderējam miltos.Pieberam saputotajai krēmīgajai massai.Izmaisam.

Pievienojam 1 glāzi miltus ar cep.pulveri,izmaisam,ja redzam,ka mīkla ļoti mīksta,lipīga,tad pa karotītei pievienojam vel miltus.Mīklai jāsanāk ļoti maigai,mikstai,taukainai,bet to viegli var mīcīt un tā nelip pie rokām.

Liekam mīklu formiņās un izlīdzinam.

 

 

Visrū kartojam sagrieztus ābolu gabaliņus,kam uzliekam skābo krējumu un uzberam kanēļcukuru.

Cepam ap 180 grādiem ap 15-20 minūtēm.

 

Gardo recepšu konkurss "Ābolu ņammas"

IESŪTI SAVU RECEPTI ŠEIT!