Kas ir psihosomatiskā pieeja?

Kas ir psihosomatiskā pieeja?

21. Sep 2012, 09:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Psihoterapeits un psihosomatiskā pieeja ir nepieciešama, ja esi piedzīvojis emocionālu traumu – kāds ir aizvainojis, atstūmis, pametis.


Ja ir bijusi vardarbība, ja ir nācies piedzīvot tuva cilvēka slimību, zaudējumu, nāvi. Vai varbūt izjusta eksistenciāla krīze un mēdz būt tādi jautājumi kā „Kāpēc dzīvoju?”, „Kāpēc esmu?”, „Kāda visam jēga?”. Ja ir vientulības, bezjēdzības, nomāktības izjūta.

Psihoterapija ir ārstniecības metode, kas palīdz emocionālās un psihiskās grūtībās. Ārsta psihoterapeita darba instruments ir saruna un emocionālais kontakts – ārstējošas jeb terapeitiskas attiecības, ar kuru palīdzību nonāk līdz problēmas diagnostikai un risinājumam.

Regulāras vizītes pie ārsta psihoterapeita palīdz mazināt bailes un trauksmi, palīdz risināt emocionālas problēmas, palīdz rast iekšējo drošību un pārliecību sevī, apzinoties savas vajadzības un izdarot izvēles. 

Ja ķermenī izjūti sāpes, kuru cēloni speciālisti nespēj izskaidrot, zini, ka ir daudz slimību, kas rodas stresa un emocionālu pārdzīvojumu rezultātā. Bieži vien speciālisti nespēj organismā atrast šo slimību īstos cēloņus. Tad, lai noteiktu diagnozi, ir nepieciešama ārsta psihoterapeita psihosomatiskā pieeja.

Psihosomatiskā pieeja nozīmē to, ka ārsts psihoterapeits izvērtē cilvēka ķermeņa, psihes un sociālo faktoru savstarpējo mijiedarbību, kā rezultātā ir iespējams noteikt psihisko un ķermenisko slimību un traucējumu izcelsmi.

Psihosomatiskā ārstēšanas pieeja ir efektīva daudzu slimību un sindromu ārstēšanā, piemēram, kuņģa-zarnu trakta, sirds asinsvadu slimību, galvas un muguras sāpju, migrēnas, ādas slimību, bronhiālās astmas un alerģiju, cukura diabēta un citos gadījumos.

Psihoterapija – iespēja sev palīdzēt, kad emocionāli un fiziski sāp!

Ja esi gatavs risināt problēmas kopā ar ārstu psihoterapeitu, RSU Psihosomatikas klīnika piedāvā profesionālu un atbildīgu ārstu psihoterapeitu palīdzību. Rīgas Stradiņa universitātes Psihosomatiskās Medicīnas un Psihoterapijas klīnikā strādā vadošie ārsti psihoterapeiti, tai skaitā Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzēji, docenti un profesori.

Psihosomatiskas klīnika atrodas Kapseļu ielā 23, Rīga (Pārdaugava).

Tālrunis: 67625655

E-pasts: info@psihosomatika.lv

www.psihosomatika.lv