Cepti āboli ar biezpiena cepurītēm

Cepti āboli ar biezpiena cepurītēm

24. Sep 2012, 15:30 maijbite maijbite

 

Labdien!

Kāds gardums ar āboliem no žurnāla “Pie GALDA!” 2010. gada oktobra nr. - cepti āboli ar biezpiena cepurītēm

Nepieciešamās sastāvdaļas:

4 lieli, skābeni āboli;

100 g sakapātu valriekstu vai mandeļu; (man bija valrieksti un mazāk);

2 tējk. sviesta;

1 tējk. kanēlis;

4 tējk. cukura;

4 tējk. Brūkleņu/dzērveņu ievārījuma.

Biezpiena cepurītēm:

200 g biezpiena;

200 ml saldā krējuma;

vaniļas cukurs – pēc garšas;

cukurs – pēc garšas.

Gatavošana:

Uz sausas pannas apgrauzdē veselus valriekstus (vai mandeles), līdz tie sāk smaržot. Kad valrieksti nedaudz atdzisuši, tos sakapā skaidiņās.

Sagatavo ābolus cepšanai: nomazgā un izņem tiem serdes. Tad veselus saliek uz iepriekš ietaukotas cepamās pannas.

Kanēli sajauc ar cukuru.

Katra ābola viducī liek piciņu sviesta, tējkaroti ievārījuma un pārkaisa ar aptuveni 1 ēd. k. Kanēļa/cukura maisījuma.

Liek ābolus cepeškrāsnī un cep 200 grādos ~ 30 minūtes (NECEPIET tik ilgi, ja negribat putru kā man). :)) Paļāvos uz recepti, uzliku uz 25 minūtēm un darīju pārējo darbu, kad ieraudzīju rezultātu - biju mēma. :)) Kuram gan negadās kļūdīties! :)

Āboli ir gatavi, kad tie sāk smaržot un miza ir nospriegojusies – iedurot ābolā ar naža galu, izdalās sula ar putām, jo ābola mīkstums sāk pārvērsties 'putriņā'.

Kamēr āboli krāsnī cepas, gatavo biezpiena cepurītes. Saputo saldo krējumu, pēc garšas pievienojot cukuru un šķipsniņu vaniļas cukura. Kad saldais krējums ir saputots, rūpīgi iemaisa biezpienu un pagaršo. Ja kārojas, var vēl saldināt ar cukuru vai pūdercukuru.

Gatavus ceptos ābolus vēl karstus kārto uz šķīvja. Tad katram ābolam uzliek kārtīgu “biezpiena cepurīti”, uzber valriekstu skaidiņas un ēd gardu muti!

Piebilde: Par spīti ābolu putriņai, saldais bija gana sātīgs un garšīgs. :)

Lai labi garšo! :)

Maija

Gardo recepšu konkurss "Ābolu ņammas"

IESŪTI SAVU RECEPTI ŠEIT!