Ābolu sainīši

Ābolu sainīši

26. Sep 2012, 00:00 mamma27 mamma27

Ārā paliek ar vien aukstāks un sēžot mājās gribas ko gardu. Tad nu recepte, lai sevi un savus mīļos palutinātu vēsajos rudens vakaros - ātra un garda.

Mīklai:

Glāze skābā krējuma-jo biezāks ,jo labāks.

1/2 tējkarote etiķī dzēstas sodas

200g sviesta

1/4 tējkarote sāls

2 glāzes miltu( bet iespējams jāliek vairāk,jo viss atkarīgs no krējuma. Jo šķidrāks ,jo vairāk miltu.)

Pildījumam:

Āboli, cukurs, vanilijcukurs, kanēlis, rozīnes, aprikozes un viss ko sirds vēlas.:)

Gatavojam.

Ņemam krējumu,

pievienojam mīkstu sviestu un sajaucam.

dzēšam sodu pielejot nedaudz etiķi un gaidam kad reakcija beigsies.

Pievienojam sodu, sāli un palēnām maisot arī miltus sijājam.

Mīklu maisam tik ilgi kamēr tā atlec no rokām. Un miltus liekam pēc vajadzības. Man sanāca apmēram 3 .glāzes pievienot,līdz mīkla leca no rokām.

Mīklai jābūt mīkstai un maigai. Saveļam bumbā un liekam ledusskapī uz 30 minūtēm.

Pa to laiku sagriežam ābolus.

Kad laiks pagājis, ņemam pa mazai mīklas piciņai veidojam mazus aplīšus.

Liekam virsū ābolus, rozīnes un visu citu ko vēlaties. Pārkaisam ar karoti cukura, vanilija, kanēļa.( viss pēc gaumes un iespējām.)

Taisam ciet, veidojot sainīšus.

Iesmērējam pannu ar eļļu un liekam virsū sagatavotos sainīšus . Cepam 220 grādos aptuveni 20 minūtes.

 

i

Es pamēģināju arī kādu sainīti neaiztaisīt, bet izveidot mīklas maliņas. Arī tā sanāca glīti un gardi. Tik jāskatās,lai netek pāri .

Sanāca ļoti garšīgi un vakarā ātri vien visi tika apēsti.

Pa virsu var kaisīt arī pūdercukuru,ja vēlas!

Gardo recepšu konkurss "Ābolu ņammas"

IESŪTI SAVU RECEPTI ŠEIT!