Ābolu pūtenis jeb uzpūtenis

Ābolu pūtenis jeb uzpūtenis

25. Sep 2012, 08:30 mamma27 mamma27

Ābolu uzpūtenis jeb debessmanna, kā nu kurš sauc ,man vislabāk garšo. Tad nu nolēmu pagatavot un palutīnāt sevi ,kā arī Adrianam iedot nobaudīt. Jāsaka ,ka arī viņš atzina par labu esam,tik nosauca par pūteni!:)

Lai pagatavotu nepieciešams

0.5 kg ābolu

0,5 l ūdens

4 ēd. karotes cukura

4 ēd. karotes mannā.

ņemam ābolus, nomizojam un sagriežam gabaliņos.

Ābolus labāk izmantot saldskābus vai skābus. Pēc skābuma arī nosaka likt cukuru vairāk vai mazāk.

Sagrieztos ābolus liekam katlā, pielejam ūdeni un vāram līdz mīksti. Tad liekam klāt cukuru un mannu. Vāra kamēr manna uzbriezt.

Tad atdzerē un kārtīgi sakuļ.

Pasniedz ar pienu vai našķojas tā pat.

No šī daudzuma sanāk kādas 5-6 porcijas. (protams atkarīgs kādi ēdāji)

Gardo recepšu konkurss "Ābolu ņammas"

IESŪTI SAVU RECEPTI ŠEIT!

lauvinja lauvinja 25. Sep 2012, 11:32

👍 Man ar garšo!

mamma27 mamma27 25. Sep 2012, 09:33

tik jāņem skābāki āboli,tad sanāk labāks.

maijbite maijbite 25. Sep 2012, 09:24

Šis būs nākamais, ko izmēģināšu pēc dzērveņu debesmannas. 😀