26.04 10:00-14:00
Pieteikties
Brīvo vietu skaits: 2
Ābolu uzpūtenis jeb debessmanna, kā nu kurš sauc ,man vislabāk garšo. Tad nu nolēmu pagatavot un palutīnāt sevi ,kā arī Adrianam iedot nobaudīt. Jāsaka ,ka arī viņš atzina par labu esam,tik nosauca par pūteni!:)
Lai pagatavotu nepieciešams
0.5 kg ābolu
0,5 l ūdens
4 ēd. karotes cukura
4 ēd. karotes mannā.
ņemam ābolus, nomizojam un sagriežam gabaliņos.
Ābolus labāk izmantot saldskābus vai skābus. Pēc skābuma arī nosaka likt cukuru vairāk vai mazāk.
Sagrieztos ābolus liekam katlā, pielejam ūdeni un vāram līdz mīksti. Tad liekam klāt cukuru un mannu. Vāra kamēr manna uzbriezt.
Tad atdzerē un kārtīgi sakuļ.
Pasniedz ar pienu vai našķojas tā pat.
No šī daudzuma sanāk kādas 5-6 porcijas. (protams atkarīgs kādi ēdāji)
👍 Man ar garšo!
tik jāņem skābāki āboli,tad sanāk labāks.
Šis būs nākamais, ko izmēģināšu pēc dzērveņu debesmannas. 😀