Ābolu pīrāgs

Ābolu pīrāgs

25. Sep 2012, 13:30 mamma27 mamma27

šis pīrāgs ir gatavot pasen, kad Adrians vēl bija maziņš, bet iesūtījusi te nebiju.

Lai pagatavotu būs nepieciešams:

Mīklai vajadzēs:

 200g miltu

100g margarīna

1 ēd. k pūdercukura

1/2 tējk. sāls.

1 olas dzeltenums

4 ēd. k. auksta ūdens.

 Pildījumam:

 1 paciņa vaniļas pudiņa

3 tējk. vaniļas cukura

150g piena

āboli

2 tējk. želantīna

2 ēd. k. cukura

2 ēd. k. apelsīnu liķiera(bet var arī bez)

150g ābolu sulas.

Pagatavojam:

 Vispirms gatavojam mīklu. Miltus, margarīnu, pūdercukuru, sāli un olas dzeltenumu samīca drupenā mīklā.

 

 Iemaisa ūdeni.

 Mīklu uz 30 min. ieliek ledusskapī.

 Kamēr mīkla ledusskapī, sagriežam ābolus un sagatavojam pildījumu!

 

 

 Iekuļam pienā vaniļas pudiņa pulveri. Pievienojam cukuru.

 

 Kad mīkla nostāvējusi savu laiku, klājam to veidnē. Cieši piespiežam mīklu malām.

Tad virsū lejam pudiņu un uzkaisam ābolus!

 

 

 

Cep 200 grādos 20-30 minūtes.

Kad viss gatavs, gatavojam želejas kārtiņu.

Uzvāra sulu ar liķieri un cukuru. Karstajā šķīdumā izkausē uzbriedinātu želantīnu. Uzlej pīrāgam. Liek sastingt 2-3 stundas.

 

 

 

 

 

Lai būtu krāšņāka, uzbēru brūklenes.

 

mmmm....sanāca garda:)

Gardo recepšu konkurss "Ābolu ņammas"

IESŪTI SAVU RECEPTI ŠEIT!