Zupa borščs

Zupa borščs

25. Sep 2011, 11:22 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

* buljonam 300g gaļa un kauliņi(truša,liellopa,cūkgaļa)

* 1 liels burkāns

* 1 liels sīpols

* 2 sarkanas bietes

* 300 g svaigs kāposts

*4 daiviņas ķiploks

* 1/2 citrons

* sāls,pipari,lauru lapas,pētersīļi

*50 g sviests

* 2 ēdamk. tomātu mērce

*eļļa cepšanai

 

Pagatavošana:

3l katlā liekam vārīties gaļu un kauliņus.Vārām buljonu.Pa to laiku sagatavojam dārzeņus.

Uz rupjas rīves sarīvējam sarkanas bietes,bet var arī sagriezt salmiņos.

Uz rupjas rīves sarīvējam burkānu.

Sīki sagriežam sīpolu

Arī kāpostu smalki sagriežam.

Kartupeļus sagriežam mazos kubiņos

Uz karstas pannas liekam sviestu,apcepam sīpolus,pievienojam burkānus un mazliet pasautējam kādas 10 minūtes.

Uz citas pannas lejam eļļu,liekam sarkanas bietes un uz lielas uguns apcepam 5 minūtes,tad uguni uztaisām mazāku un sautējam vēl 5 minūtes.No 1/2 citrona izspiežam sulu uz bieteēm.Sautējam 3-5 minūtes un tad pievienojam 2.ēdamk. tomātu mērci.Sautējam vēl 5 minūtes.

Kad gaļa katliņā ir mīksta,to ņemam ārā un sagriežam mazākos gabaliņos.Liekam atpakaļ katlā.

Katlā liekam kartupeļus un kāpostus.Pievienojam garšvielas.Vāram ap 15 minūtēm.Tad pievienojam sīpolus ar burkāniem un bietes.Vāram līdz viss mīksts.Beigās pievienojam ķiploku, izspiestu caur spiedi.Katliņu atstājam 15 minūtes,lai ievelkas.

Šī bija mana pirmā biešu zupa un krāsas ziņā sarkana neizdevās,jo pievienoju par maz citrona sulu.Bet garšas ziņā ļoti,ļoti garšīga.

taschinka taschinka 19. Jan 2011, 19:26

odien vl pagatavoju un izdevās sarkana,bietēm pievienoju 1 citrona sulu un kadas 10-15 minūtes pasautēju.Un rezultats sarkans 😀

24. Nov 2010, 11:04

Es visus dārzeņus apcepu, izņemot kartupeļus un kāpostus. Bet sakārdināji ne pa jokam...Man ļoti garšo šī zupa...mmm...

taschinka taschinka 24. Nov 2010, 10:31

Es jau tomer domaju,ja liek ieksa iepriekss izvaritus darzenus,ka tomer tas nav tas.bet kas nu kuram labak patik.
Si recepte nav ipasi atra,bet tai at laika nav sarezgita.

24. Nov 2010, 10:27

Es boršču vārot kartupeļus,bietes un burkānus neapcepu,bet veselus izvāru pusmīkstus,tad uz rīves un zupā iekšā.Gaļu vienīgi sacepu.Citrona sulas vietā lieku šķēlīti no vesela citrona,+lauru lapu ielieku.Zupa 20min gatava un saglabā sarkanu krāsu.Un,tā kā man nevisai patīk sīpols,tad zupā lieku veselā veidā,tikai iegriežu.Zupa izvārās,sīpols savu funkciju ir izdarījis un laikā no zupas.

taschinka taschinka 24. Nov 2010, 10:14

Es atkal atradu vairakas receptes un nezinaju kuri tad gatavot,bet izradas,ka isto izveleos,jo man jau loti garsoja.
Ludzu!

24. Nov 2010, 09:50

Ak,kā man sakārojās zupiņa😀
Labi,ka šodien ātrais vakars darbā,gatavošu😀

24. Nov 2010, 09:44

mmmmm, sakārojās ko tādu jau pašā rīta agrmā.
būs man ar pusdienām jāuzcērt kāda zupīte.