Sastāvdaļas:
* buljonam 300g gaļa un kauliņi(truša,liellopa,cūkgaļa)
* 1 liels burkāns
* 1 liels sīpols
* 2 sarkanas bietes
* 300 g svaigs kāposts
*4 daiviņas ķiploks
* 1/2 citrons
* sāls,pipari,lauru lapas,pētersīļi
*50 g sviests
* 2 ēdamk. tomātu mērce
*eļļa cepšanai
Pagatavošana:
3l katlā liekam vārīties gaļu un kauliņus.Vārām buljonu.Pa to laiku sagatavojam dārzeņus.
Uz rupjas rīves sarīvējam sarkanas bietes,bet var arī sagriezt salmiņos.
Uz rupjas rīves sarīvējam burkānu.
Sīki sagriežam sīpolu
Arī kāpostu smalki sagriežam.
Kartupeļus sagriežam mazos kubiņos
Uz karstas pannas liekam sviestu,apcepam sīpolus,pievienojam burkānus un mazliet pasautējam kādas 10 minūtes.
Uz citas pannas lejam eļļu,liekam sarkanas bietes un uz lielas uguns apcepam 5 minūtes,tad uguni uztaisām mazāku un sautējam vēl 5 minūtes.No 1/2 citrona izspiežam sulu uz bieteēm.Sautējam 3-5 minūtes un tad pievienojam 2.ēdamk. tomātu mērci.Sautējam vēl 5 minūtes.
Kad gaļa katliņā ir mīksta,to ņemam ārā un sagriežam mazākos gabaliņos.Liekam atpakaļ katlā.
Katlā liekam kartupeļus un kāpostus.Pievienojam garšvielas.Vāram ap 15 minūtēm.Tad pievienojam sīpolus ar burkāniem un bietes.Vāram līdz viss mīksts.Beigās pievienojam ķiploku, izspiestu caur spiedi.Katliņu atstājam 15 minūtes,lai ievelkas.
Šī bija mana pirmā biešu zupa un krāsas ziņā sarkana neizdevās,jo pievienoju par maz citrona sulu.Bet garšas ziņā ļoti,ļoti garšīga.
odien vl pagatavoju un izdevās sarkana,bietēm pievienoju 1 citrona sulu un kadas 10-15 minūtes pasautēju.Un rezultats sarkans 😀
Es visus dārzeņus apcepu, izņemot kartupeļus un kāpostus. Bet sakārdināji ne pa jokam...Man ļoti garšo šī zupa...mmm...
Es jau tomer domaju,ja liek ieksa iepriekss izvaritus darzenus,ka tomer tas nav tas.bet kas nu kuram labak patik.
Si recepte nav ipasi atra,bet tai at laika nav sarezgita.
Es boršču vārot kartupeļus,bietes un burkānus neapcepu,bet veselus izvāru pusmīkstus,tad uz rīves un zupā iekšā.Gaļu vienīgi sacepu.Citrona sulas vietā lieku šķēlīti no vesela citrona,+lauru lapu ielieku.Zupa 20min gatava un saglabā sarkanu krāsu.Un,tā kā man nevisai patīk sīpols,tad zupā lieku veselā veidā,tikai iegriežu.Zupa izvārās,sīpols savu funkciju ir izdarījis un laikā no zupas.
Es atkal atradu vairakas receptes un nezinaju kuri tad gatavot,bet izradas,ka isto izveleos,jo man jau loti garsoja.
Ludzu!
Ak,kā man sakārojās zupiņa😀
Labi,ka šodien ātrais vakars darbā,gatavošu😀
mmmmm, sakārojās ko tādu jau pašā rīta agrmā.
būs man ar pusdienām jāuzcērt kāda zupīte.