Ierasts vēja kūkas baudīt tikai kafejnīcās, bet māmiņa Elīna pierāda, ka tās pavisam viegli pagatavojamas arī mājas apstākļos.
{pic:1}
Nepieciešams:
5 olas
šķipsniņa sāls
1 glāze miltu
1 glāze ūdens
200 gr sviests
saldais krējums
cukurs
vanilīna cukurs
Pagatavošana:
Ūdeni ar sviestu un sāli uzvāra pieliek miltus visus uzreiz un kārtīgi samaisa
{pic:2}
Kad mīkla nedaudz atdzisusi liek pakāpeniski klāt olas.
{pic:3}
Maisa līdz mikla ir viendabīga
{pic:4}
Ar karoti, liek mazas piciņas uz cepešplātnes un 220-240 grādu t. cep apmēram 20-25 min. Pirmās 15 min nedrīkst vērt vaļā tad kūciņas saplok.
{pic:5}
Kad kūciņas gatavas atdzesē, nogriež cepurīti, Ja ir palikusi vēl mīkla iekšā to ar karotīti izkasa āra.
{pic:6}
Sakuļ saldo krējumu un sapilda kūciņas.šoreiz izmēģināju un uztaisīju arī ar biezpienu.tad tas pildīums nav tik salds un trekns.
{pic:7}
{pic:8}
Vislabāk kūciņas garšo pēc pāris stundām, kad kārtīgi ievilkušās.
{pic:9}
Labu apetīti...
Māmiņa Elīna
Es pildiju ar: putukrejums ar biezpienu un svaigas zemenes,vai banani.
riktīgi sakārdinaji-noteikti brīvdienas uztaisīšu😀
Es ar tadas taisu,loti garso.Un isteniba nav tik sarezgiti ka liekas.
Mmm...viens no retajiem saldumiem, kas man dikti garšo...bet tikai ar biezpienu, ar kremu man neiet pie sirds...vajadzēs pamēģināt uztaisīt mājās.