Vai var lietot kopā hormonālās kontracepcijas tabletes un avārijas kontracepciju?

Vai var lietot kopā hormonālās kontracepcijas tabletes un avārijas kontracepciju?

25. Apr 2012, 03:25 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Vai es neesmu pārdozējusi ar hormoniem, iedzerot vēl avārijas kontracepciju?"Atbild medicīnas sabiedrības "ARS" ginekoloģe Ieva Baidekalna.

 

Jautājums:

Pagājušo ned. beidzu lietot OK tabletes (nesāku jaunu iepakojumu, zāles dzēru ~ 8 mēnešus). Bet šīs nedēļas nogalē sanāca pārgulēt, izmantojām prezervatīvu, taču, kad puisis bija jau beidzis pamanījām, ka prezervatīvs ir noslīdējis, it kā viss bija savā vietā, jo prezervatīvs atradās daļēji manī, taču drošības pēc no rīta iedzēru avārijas kontracepciju!

Mani uztrauc tas, vai pēc OK pārtraukšanas grūtniecības iespēja nav vēl efektīvāka? Un vai es neesmu pārdozējusi ar hormoniem, iedzerot vēl AK? Esmu satraukusies, jo esmu jauna un ar puisi vairāk kā izklaide, nevis nopietnas attiecības.

 

Atbilde: 

Ja kopš hormonālās kontracepcijas lietošanas pārtraukšanas ir pagājušas divas nedēļas, tad domāju, ka rīkojāties ļoti apdomīgi un pareizi, vēl papildus lietojot avārijas kontracepciju, it sevišķi, ja bija iespēja grūtniecībai iestāties. Protams, ka Jūsu olnīcas justos daudz harmoniskāk, ja Jūs nepārsteigtu tās ar papildu avārijas kontracepcijas lietošanu pārāk bieži. Lai turpmāk būtu mierīgs prāts un šādas stresa situācijas neatkārtotos, it sevišķi, ja tuvākajā laikā Jūs neplānojat grūtniecību, rekomendētu turpināt lietot hormonālo kontracepciju.

Lai veicas!

 

Vizīti pie dr. Ievas Baidekalnas varat pieteikt pa tālruni 67201007

Uzdod savu jautājumu ginekologam, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!