Topošajiem un jaunajiem vecākiem dāvinās grāmatas par bērnu kopšanu

Topošajiem un jaunajiem vecākiem dāvinās grāmatas par bērnu kopšanu

21. Mar 2010, 10:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Apgāds Zvaigzne ABC un izrāžu apvienība „Panna” vienojušās par sadarbību jauno ģimeņu izglītošanā. Izrādē „Tētis aktieri Jānis Jarāns un Ainārs Ančevskis zālē esošajām ģimenēm – aktīvākajiem skatītājiem, kas gaida bērniņu, dāvinās Zvaigzne ABC izdotās grāmatas – M.Berkmana „Tu būsi tētis!” un G.Bolotovska, A.Caregorodceva „Trīs svarīgākie gadi”.

 

Žurnālista un divu bērnu tēta M.Berkmana grāmata „Tu būsi tētis!” ir rokasgrāmata ikvienam sevi cienošam vīrietim, kas vēlas būt gatavs it visiem piedzīvojumiem no bērna ieņemšanas līdz pirmās dzimšanas dienas svinībām. Līdzīgi kā islandiešu autora B.H.Torsona luga „Tētis” arī šī grāmata uz jauno nastu – autiņbiksīšu mainīšanu, celšanos nakts vidū un reizēm nospiedošo atbildības sajūtu ļauj palūkoties ar krietnu humora devu. Grāmata sniedz gan plašu ieskatu vīrieša emocionālajos pārdzīvojumos, labsirdīgi ironizē par psiholoģisko ceļojumu, kurā dodas ikviens jaunais tēvs, gan piedāvā noderīgus un praktiskus padomus, kas ļaus neapjukt pat vislielāko problēmu priekšā.

 

Taču tikko vecāki tikuši galā ar miega un ēdināšanas problēmām, kad jau rodas citas… – cik ilgām jābūt pastaigām sliktā laikā, kādas rotaļlietas bērnam dāvināt, kad un kā pieradināt bērnu pie podiņa un daudzas citas. Divu Krievijas pediatru G.Bolotovska un A.Caregorodceva sarakstītā grāmata „Trīs svarīgākie gadi” ir nopietns padomdevējs jaunajiem vecākiem bērna pirmo trīs dzīves gadu laikā – tajā laika posmā, par kuru asprātīgi runā arī izrādes „Tētis” skatuves varoņi.

 

Izrādes „TĒTIS” laikā aktieri Jānis Jarāns un Ainārs Ančevskis vairākiem laimīgajiem katras izrādes skatītājiem, kas šobrīd gaida vai tikko sagaidījuši mazuli un aktīvi līdzdarbosies izrādes laikā, dāvinās „tēva komplektus”, kuros ietilpst arī Zvaigzne ABC izdotās grāmatas „Tu būsi tētis!” un „Trīs svarīgākie gadi”.

 

Kā liecina izrādes veidotāju sniegtā informācija, izrādi kopš pirmizrādes šā gada februārī kopā ar vecākiem jau apmeklējuši vismaz 100 bērni, un divām jaunākajām izrādes skatītājām tobrīd bija tikai daži mēneši.

 

Tuvākās izrādes:

Rīgā – 4. septembrī plkst. 19.00 (k/t „Rīga”, J.Jarāns)

Ventspilī – 12. septembrī plkst. 16.00 (Ventspils Kultūras centrs, J.Jarāns)

Ropažos – 13. septembrī plkst. 19.00 (Ropažu kultūras nams, A. Ančevskis)

Liepājā – 19. septembrī plkst. 19.00 (Liepājas Latviešu biedrības nams, A. Ančevskis)

Lielvārdē – 23. septembrī plkst. 20.00 (Lielvārdes kultūras nams, J.Jarāns)

Biļetes uz izrādi „Tētis” iepriekšpārdošanā nopērkamas Biļešu Servisa tirdzniecības vietās, internetā www.bilesuserviss.lv, kā arī izrādes norises vietās.

28. Aug 2009, 20:04

forši... gan jau laba sajūta pēc izrādes dabūt grāmatu😀😀malači😀

rita123 rita123 28. Aug 2009, 14:40

Forši😀😀😀😀

28. Aug 2009, 20:04

forši... gan jau laba sajūta pēc izrādes dabūt grāmatu😀😀malači😀

rita123 rita123 28. Aug 2009, 14:40

Forši😀😀😀😀

28. Aug 2009, 13:50

aktīvi jālēkā un jāvicina mātes pase!😀

28. Aug 2009, 13:47

Dāvinās tikai aktīvākajiem skatītājiem, tā ka diez vai pietiks tik ar mātes pasi 😀))

28. Aug 2009, 13:31

Interesanti, kā viņi noteiks, kuri vecāki gaida mazos. Tikai pēc liela vēdera?