Tablešu blakusparādība- garākas mēnešreizes?

Tablešu blakusparādība- garākas mēnešreizes?

13. Feb 2012, 12:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai lietojot kontracepcijas tabletes, var būt tā, ka mēnešreizes un asiņošana kļūst garāka? Konsultē medicīnas sabiedrības ARS ginekoloģe Kristīne Ķempe.

 

Jautājums:

 Līdz ar mēnešreižu sākšanos nolēmu pārtraukt dzert kontracepcijas tabletes. Bet – mēnešreizes man ievilkās uz 6-7 dienām un tagad man vēl joprojām jau vairākas dienas smērējās mazdrusciņ. Sāpju nav, nekāda diskomforta nav, bet ir asinis.  Vēl pieminēšu to, ka tablešu dzeršanas laikā, cikls bija ideāli precīzs - mēnešreizes bija 3 dienas un nekā tāda man nebija. Nesen bija dzimumakts un tā laikā sākās asiņošana. Protams, procesu pārtraucām. Kas tas varētu būt? Tabletes dzēru nedaudz vairāk kā 3 gadus. Vai tās ir blakusparādības?

 

Atbild ginekoloģe Kristīne Ķempe:

 

Tavā jautājumā ir vairākas būtiskas nianses, kas man nav zināmas. Būtu svarīgi uzzināt lietotā preparāta nosaukumu, jo tad būtu zināmas preparātā esošās sastāvdaļas, to proporcijas un lietošanas režīms. Piemēram, ja Tavā preparātā bija 21 tablete, tad, izlietojot pilnu iepakojumu, būtu jāiestājas menstruācijai un Tu esi rīkojusies saskaņā ar lietošanas instrukciju, savukārt, ja iepakojumā bija 28 tabletes, tad, iestājoties menstruācijai, iepakojums vēl nav pabeigts lietot, tādēļ lietošanas pārtraukšana var izraisīt izmaiņas menstruālajā asiņošanā. Protams, lietojot kontracepcijas tabletes, Tavs cikls bija ļoti precīzs un paredzams, bet, to lietošanu pārtraucot, ir nepieciešams adaptācijas laiks.

 

Vizīti pie dr. Kristīnes Ķempes varat pieteikt pa tālruni 67201007

 

Uzdod savu jautājumu ginekologam vai citiem speciālistiem, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!